27.6.06

Ressenyes de Sant Llorenç del Munt

Actualitzat: web-guia d'escalades a Sant Llorenç del munt:

Ja que porto uns dies sense tocar la roca. M'he decidit a fer un recull de les zones d'escalada de Sant Llorenç que he anat publicant (i publicaré) al blog. D'aquesta manera queda tot més agrupat, al més pur estil Òskar amb el seu recull de zones d'escalada.

Zona d'escalada esportiva d'alt nivell. Té una zona d'escalfament amb un parell de 6a's i un bulder molt desplomat amb alguna via de bloc interessant (i també duríssima). Orientació sud-est.

Interessant feixa de conglo-calcari aprop de Can Pobla. Escalada esportiva amb varietat de vies de grau mig-baix. Algunes reunions una mica precàries. Orientació Oest.

Aquí trobem dues zones diferenciades. La de l'esquerra de grau alt amb orientació sud i la de la dreta de grau mig-baix amb orientació est, però al quedar entre arbres i el Roc Colom hi ha bona ombra.

Zona ideal per l'hivern. Orientació sud-est amb sol fins a la tarda. Vies des de IV fins a 6c. Conglomerat de molt bona qualitat. La majoria de vies estan equipades amb spits.

Impresionant zona d'esportiva clàssica de grau mig molt aprop del cotxe. Reequipades amb parabolts la majoria de vies. Conclomerat d'excelent qualitat però les vies un pèl sobades els primers metres. Recomanació: Angie, Renom-Olmedo, Cati, Cucona i Supercucona. Ideal per l'estiu ja que està en una canal plena d'arbres.

Paret on molts hem començat a escalar. Vies una mica més llargues que les de la Sardineta de Dalt però amb més tros de podrit. Quasi que hi ha una via de cada grau des de V a 7a+.
De les primeres vies esportives de Sant Llorenç juntament amb la Cova de les Gaites. Vies curtetes, molt a bloc la majoria, pero maques. Re-equipades per uns quants bloggers (hehe) durant l'estiu del 2006 amb parabolts inox. Grau mig tot i que hi ha alguna via mes facil.

Situació, aproximació i alguns comentaris per poder anar a fer una sessió bloquera a Sant Llorenç.

La zona mes famosa del massis! Qui no la coneix? 5 estrelles!
Aixo si... millor dominar el 7e grau ;)

20.6.06

24h d'escalada a Solius

Divendres vaig anar a dormir tard, suposant que fotria un mal temps del carall (com deien les previsions). La sorpresa al llevar-me el dissabte va ser majúscula: QUIN BON TEMPS! De fet.. massa bon temps, aquesta calor per l'escalada en aderhencia no és massa bona però en fi. A trucar l'Aniol i vinga cap a Solius!

Al arribar, els FillsDeSolius estan preparant tot el tinglado a la zona de l'Esperó. Mentrestant l'Aniol, el Ferran (ambdós, Diables de l'Onyar) i jo ens n'anem a la cara nord de l'Agulla de Baix. Una de les poques parets amb ombra i vies assequibles pel nostre nivell:

  • Novita V/V+. Surt a vista. Pas de bloc al principi i la resta bé. Comparteix reunió amb la seva veïna, la...
  • Calimero's Route, 6a. La provo en top-rope, els passos xungos de baix em surten, no trobo el canto clau per sortir cap a la reunió i descanso, buscant i rebuscant el trobo i el pas es fa moooolt més fàcil.
Un cop ja les hem provades, monto la reunió triangulant dues sabines a dalt de la Batman. Només té els parabolts.

  • Batman V+/6a. La provem en top rope, un inici dur amb un moviment dinàmic i un petit llançament. La resta cantos bons. Surt a la primera.
Mentre fem aquestes 3 vies curtetes (2 xapes les dues primeres, i 3 xapes la 3ra), arriben uns quants Diables de l'Onyar més i dinem allà a la sombreta i gaudint d'una suau brisa i parlant de muntanya. Al cap d'una estona anem cap a l'Esperó on em trobo amb el Jose, un company del bulder del Club Natació Terrassa. El noi amb qui vaig coincidir al vèrtic mentre em provava uns gats. El llunàtic d'en viking amb el seu company, el Pepe que no paren de fer birres ;) Parlem una estona, fem plans per l'estiu i ens posem a escalar a l'Esperó. A mitja via em truca l'Alba (senyal que ha acabat l'estudi i ha arribat a Solius), em baixo i la vaig a buscar al parking, l'Aniol acabarà la via (i es trobarà amb l'aleje a la via L'Esperó de 10m de l'últim spit a la reunió). Amb l'Alba intento a la Nord de l'Esperó:

  • Toloumne Meadows, 6a. Arribo al que suposo el pas clau de la via i d'allà no passo. Em falten 10cm per xapar i poder fer el pas amb menys pressió psicològica. La desmonto de xapa a xapa i anem a fer alguna altra cosa.
Després del fracàs, assegurem el tret anant cap a l'Agulla Central i provo una de les que fa temps que tenia ganes de fer:

  • Tallades encara put, V+. 30m de via guapissima (la corda de 60m m'arriba just) El pas clau està al entrar a la fisura després del diedre. Molta calor, xafogor i humitat que el magnesi no és capaç de parar. Xapo un dels parabolts agafat a la express i trepitjant el bolt de sota :S
A la via del costat hi ha uns nois de Girona que resulta que també estiuegen per Calella, parlem sobre el Pinell, Sadernes, Rocamaura... em deixen 3 express per poder fer la via i no anar faltat (això de tenir-ne només 9... mal asuntu!)

Arriba l'hora de sopar i anem cap a l'Esperó. Amanida, butifarra i tall rodó. M'ho acabo tot, una mica més i em menjo el fil del tall rodó de la gana que tenia! Tinc l'honor de seure a la dreta del molt honorable GUILLAMON i davant dels pares de l'Aniol (deixa'l anar al Josep Maria amb el vi... ;P).

Cap a les 11 tocades, comença una de les projeccions més esperades de la nit amb entre 100 i 150 persones escoltant atentament l'amena xerrada 10 anys de cara a la paret (1954-1964) a càrrec d'el Francesc Guillamon. Ens explica els orígens de la cordada Anglada-Guillamon, les aventures passades, els companys escaladors de l'època: Porkoski, Haus, Pany, Cerdà a Montserrat i d'altres, Rabadà i Navarro a Riglos, etc... les vies obertes tant a Montserrat, Riglos, Dolomitas, Andes, etcètera. Sempre amb la seva clau d'humor molt divertida.


Ens vem quedar que li faltava parlar de Pirineus i Pedraforca (durant el sopar em va comentar que ell era partidari de les restauracions de les vies i que estava dacord en com havien re-equipat l'Anglada-Guillamon de la sud del Pedra) ja que vem marxar cap a un quart d'una ja que l'estudi que tocava fer l'endemà pel matí era obligat. Però m'han xivat que després de la xerrada es va fer una projecció de com penjar-se (Aniol fes-nos-en cinc cèntims), una gimcana nocturna on els dos guanyadors es van endur una corda cada un, segona actuació (musical) dels Diables de l'Onyar, el vivac i l'escalada matutina diumenge pel matí.

El proper any, cumplirem amb les 24h! Molt bon ambient, molt bona gent, molt ben organitzat i molt bon rotllo. Us la recomano ;)

Només me'n penedeixo de no haver-me comprat la samarreta dels Fills de Solius, a veure si puc fer un pedido ;)

Foto 1. Ferran escalant la Novita assegurat per l'Aniol. L'Esperó al fons.
Foto 2. El menda escalant la Calimero's Route en el tram més difícil, la mossegada del sol!
Foto 3. Projeccions del mestre Guillamon.
Foto 4. Percussió dels Diables de l'Onyar.

16.6.06

Escapada matutina a la Placa Sibarit

En principi, com molts ja sabeu, la meva intenció era anar a passar un matí fanàtic a Subirats, però al final hem optat per anar a la Placa Sibarit ja que l'Ivan a les 2 havia d'estar a casa per dinar i marxar cap a la Patum.

A les 8:30 em recullen el Carles i l'Ivan, i anem a buscar dos jovenets més: la Carme i el Marc. Tots quatre són dels Castellers de Terrassa i clar... no volen venir mai al bulder dels Minyons ;P


Un cop a la Placa Sibarit, amb un sol de justícia i una calor que m'ha deixat sense magnesi, hem fet les vies següents:
  • Pa las niñas, IV+ L'encadenem per escalfar i deixar-la muntada pel Marc i la Carme. L'Ivan l'encadena descalç!
  • Pa los niños, IV L'encadena el Carles després de fer molt que no anava de primer (tot i fer força més grau de segon). També la deixem muntada pels dos menuts ;P (la xapa de l'anella de la reunió es velluga, el proper dia portaré algo per apretar l'spit)
  • Barco de locos, 6a+ L'Ivan l'encadena a vista i jo la provo de segon. He hagut de pillar-me d'una cinta :( Bidits, regletes petites... d'aquelles vies d'aguantar-li. A partir de la meitat s'ha superat la part difícil i només quedarà l'entrada a la reunió que és una mica atlètica però amb bons cantos. Pel que fà a la reunió, els dos spits estan bé, el que passa és que hi ha un filferro gruixut passat pels dos spits amb 3 tensors que l'apreten i un maillon al mig... fa una mica de mal rotllo. Llàstima d'això perquè la via és una passada!


Al baixar de la via, el cel s'ha ennuvolat. Terrassa ja ni es veia i a La Mola era tot gris. Pleguem els trastos i tornem cap al cotxe. Al arribar s'ha posat a ploure, ha anat d'un pèl! :P

Recomanació: no anar-hi fins a la tarda, és un forn! És d'aquells llocs ideals per un matí d'hivern. D'altre banda estaria molt bé re-equipar algunes vies, més que res les reunions.
Aproximació i ressenyes aquí.

Percert Mohawk, vaia aleje que té la teva via!

Foto 1: Ivan a Pa las niñas en descalç integral
Foto 2: Ivan a Barco de locos
Foto 3: Carles a la R de Pa los niños, Carme baixant de la Pa las niñas i jo i Ivan assegurant

I pel que fa a demà, cap a les 24h de Solius! Ja sabeu on seré. Feu-me un truc si veniu! :)

7.6.06

Plans per les properes setmanes

Ahir parlant amb l'Aniol em va comentar les dates de les 24h de Solius d'aquest any i em va passar el cartell. Resulta que cau en 17 i 18 de Juny... dates compromeses!

Primer: és l'últim cap de setmana abans de la Selectivitat! (Alba). Hi ha possibilitats que jo m'hi passi tot el dia i ella més cap a la nit. Seria divertit fer el fanàtic les 24h! x)~ La projecció d'en Guillamon també pot ser molt interessant, igual que la gimcana nocturna :)

Segon
: és la data del referèndum de l'Estatut (interessants els següents blogs: Saül Gordillo, SpainNews i el conegut Racó Català entre d'altres). Per això m'ha agradat aquest tema dels fòrums de Caranorte i segurament voti per correu.

Tercer
: no sé si tindré algun examen la setmana següent. En principi la tindré força bé, en tinc dos la setmana que ve i faltarà saber una data.

Com he dit, la setmana vinent tinc dos examens, pertant... és molt probable que aquest cap de setmana mel passi empollant. Per això intentaré demà fer una escapada per posar-me de cara a la paret a algun sector fresquet i ben equipat. Alguna recomanació? Algú s'apunta? Si no hi hagués sort, a la tarda farem sessió de bulder als Minyons o al CNT (rocòdrom també contemplat).

6.6.06

Dissabte Solius

Aquest cap de setmana hem trepat poc i hem fet força el gamba per Calella i Pals. Dissabte però, vem anar l'Alba i jo a Solius. Allà haviem quedat amb el Marc i l'Oriol que havien pujat expressament des de Terrassa per coneixer aquesta zona que tant ens agrada.

Allà, a l'Agulla Central, vem coincidir amb l'Aniol i un company seu de Girona.

A l'Agulla Central vem escalar:
  • Petit príncep (IV+) Encadenada i la deixo muntada. Primer contacte del Marc i l'Oriol amb la roca de la zona, el Sauló. L'Alba la prova en top-rope
  • President (IV) Oberta pel pare de l'Aniol, un dels Fills de Solius. L'alba l'encadena a la primera, després jo també encadeno, el Marc i l'Oriol la proven primer en top-rope i posteriorment l'encadenen de primers.
  • El rei de la marxa enrera (V+) Via nova a la dreta de la Petit Princep, de les dues que hi ha és la de més a la dreta. Equipada amb parabolts del 8. Reunió amb parabolts del 10. Surt a vista! Tots els altres la proven en top-rope.
  • Taladro (6b) En principi la volia provar en top-rope, ja que comparteix reunió amb El rei de la marxa enrera, però m'animo i li foto de primer a vista. Caic just abans de xapar l'ultim parabolt. L'acabo muntant. L'Alba i el Marc la proven en top-rope.
Després, a l'Agulla de Dalt:
  • Entranyable Roser (IV) Els hi recomano al Marc i a l'Oriol que la monten de primers els dos. Via fàcil tècnicament, però amb un pati espectacular.
  • Xemeneia (IV) La provo fins a la meitat. M'entra cangueli i deixo un maillon. L'Alba i jo ens n'anem a la platja. El Marc l'acaba muntant de primer i recupera el maillon. Et dec una birra! ;D (s'ha de fer reunió a la via de l'esquerra: El somni del peix volador que volia ser escalador, ja que la "R" de la Xemeneia és un arbust sec amb una baga podrida)


Foto 1: L'agulla central
Foto 2: L'agulla de dalt amb la Xemeneia al mig

2.6.06

El Cavall Bernat de La Mola

Dijous pel matí, aprofitant que no tenim classe, el Marc i jo ens hem escapat cap a Sant Llorenç amb l'objectiu de fer el Cavall Bernat per la via Variant 1 de la Normal.

A les 9.30 marxavem de cal Marc i paràvem al forn que hi ha a la benzinera Q8 (entre Terrassa i Matadepera) per agafar energies amb uns croissants de xocolata acabats de fer.

A les 10.15 érem a peu de via. Mentre el Marc feia els seus estiraments, jo he investigat per la paret de l'esquerra de les vies equipades amb químics del Cap de Mort i he vist una linia equipada amb spits i xapes daurades (molt noves i lluents). No hi havia alejes a simple vista, però tampoc he arribat a veure cap R. Algú en sap alguna cosa?


Bé, a lo que anàvem: La via consta de 2 llargs. El primer amb 2 parabolts, algun pas de V i una reunió feta en una repisa enorme amb un sol parabolt clavat a terra. Al costat hi havia un spit (molt nou) sense xapa.
Al segon llarg trobem: Parabolt amb xapa i maillon soldat, un pitó i l'espàrrec d'un parabolt (en teoria la R1 però era més còmode fer-la on l'hem fet), xapo el parabolt i tiro amunt fent oposició amb les mans i amb els peus oberts. Pitó ancestral dins de la fisura amb un filferro (curiosament sempre hi ha estat, bon senyal i bon pitó :P), un passet més per la fisura i xapo l'spit (també d'aquells vells, ronyosos, rovellats i que la xapa gira) que hi ha en el pas clau (IV) on has d'encastar-te tot tu i tirar amunt com un cuc per poder xapar un altre pitó que queda en una repisa a l'esquerra i llavors amb uns passos de II/III arribes a la R2.

Hem fet moltes fotos, algunes panoràmiques, algunes a nosaltres... i és que el dia ha estat esplèndid!



Observacions: El ràppel es pot fer amb una corda simple de 60m, arriba just. Tascons opcionals per protegir millor la fisura del segon llarg (entren de conya). Dur algun jersei és recomanable, és una zona amb molt vent.



Al acabar del Cavall Bernat, hem anat a provar sort a Les Gaites. Dic provar, perquè de sort no n'hem tingut :( Hem intentat la via Angie. A la ressenya surt de V, però és un V+/6a com una casa de pagès! (Merci per corroborar la info Mohawk, ja estava a punt de posar-me a plorar xD)

Cap a mitja via, té un petit desplom amb uns bolos amb forma fàlica que sobresurten. Allà la opció d'encadenar se'n ha anat en orris ja que he agafat una bústia amb la mà equivocada i no he pogut fer el canvi de mà. No ha estat un saque perquè tenia el parabolt als morros però vaja, que m'he penjat.
Després de sortir del sostret (molt guapo per cert), he xapat els dos parabolts següents i allà m'he quedat, em faltava una placa vertical, un parabolt i reunió. Però fins a l'ultim bolt hi havia un bon aleje (més de 4m) i una caiguda moooolt dolenta. Maillon i avall. El Marc l'ha provada fins allà i per baixar, li he ensenyat el sistema de descuelgue d'anclatges dubtosos amb un prússik a la corda ascendent, mentre va baixant i treu les cintes. D'alguna cosa ha servit!

L'Angie, juntament amb la Cati, la Renom-Olmedo i la Cucona (la Supercucona també), són les vies esportives més clàssiques i guapes de les Gaites! (Bé, jo només he provat la Cucona i Supercucona, i mitja Angie. Però tothom ho diu :P) Totes re-equipades. Tinc ganes de provar-les!