25.10.06

PFC de Multimedia

Molt bones blogaires ;)
Aquest any tambe he de fer un projecte de final de carrera, aquest cop del Graduat Multimedia.

Havia pensat en una web multimedia amb aquesta idea.

Que en penseu? Comenteu-me idees si us plau, s'hauria de fer una web multimedia (audio, imatge, video, interactivitat....) amb la tematica d'escalada (sino, passo de fer-lo jejeje) i havia pensat en el que he posat al forum de CaraNorte pero estic obert a suggerencies ;)

Avui, segon dia d'entrenament!

17.10.06

Beuda: a l'ombra de Sadernes

Aquest pont hem escalat poquet. Els dos dies que hem estat per la muntanya han estat destinats a escalar amb la familia de l'Alba i a caçar castanyes! :P

Dissabte vem anar a conèixer l'escola d'escalada de Beuda.
Beuda és un petit (molt molt molt petit) poblet al costat de Besalú, a l'alta Garrotxa. Segons el què vaig llegir al fòrum de Cara Norte, al restaurant de la plaça del poble pots menjar bé, en abundància i a un preu més que raonable (si és que es mantenen els preus!).

Pel què fa al sector d'escalada, trobarem unes 40 vies pel que vaig veure, asseugrades la majoria amb parabolts però també trobarem algun spit i algun químic.



L'objectiu va ser el sector Els Gossos degut que hi trobavem la major quantitat de cinquens i per anar amb familia, semblava ideal. El problema va ser que al arribar i veure que les vies no arribaven als 8 metres, que eren tot cantos romos patinosos, que les reunions eren dos spits amb xapa i punt, o un sol químic... vem passar i vem intentar trobar les dues vies del sector Iniciació. Vem fracassar. Ara veient la foto de la paret, intueixo on poden estar però allà no ho vaig veure massa clar i mira que vaig buscar. La via Normal (IV+) suposo que pujava per una canal desequipada i amb força vegetació però no hi havia cap més rastre...

Ja que no vem trobar cap via fàcil per escalfar i muntar-la perquè la family practiqués, ens vem posar amb:

  • Frenasso, V+. Primers metres patinosos i després calcària excelent amb bon canto i passos atlètics. Assegurada amb un spit a l'inici i la resta amb parabolts. Quasi 30m molt disfrutons. Surt a vista i em reconforta després del fiasco de l'altre dia amb la via Montserrat al sector dels Diedres...


Els pares i la germana escalen més o menys la meitat de la via. Com a mínim ja han fet més metres que si haguèssin fet dos dels V curts i treuen una mica els nervis interiors deixant anar algun que altre taco ;P L'alba quasi l'encadena en top-rope i abans de baixar em passa la corda (perquè la pugui provar en top-rope) per la R de:

  • Una fiblada a la pell, 6a+. Força atlètica (sort que tinc embergadura i arribava als cantos), peus en adherència a alguns llocs i també roçant els 30m. Quasi surt del tirón fent una parada en un pas de gotes d'aigua i un empotrament de dits. Arribo a baix content :)
Com que ja hem arribat tard (fer el ronso al llit té això), ja ningú més prova aquesta última via i ens n'anem a fer un volt per Besalú. M'encanta!

A l'endemà al matí, amb lo fanàtic que vaig, m'hagués agradat anar a Solius però ho vem canviar per anar a caçar castanyes :P



El destí era Els Àngels. El cim de Les Gavarres que separa el Gironès de La Selva i del Baix Empordà. Allà entre l'Alba i jo recollim vora uns 8kg de castanyes! Ben bé que és més reconfortant que anar a caçar bolets! En trobés més, no cal caminar tant, i no són verinoses, com a molt hi trobaràs algun cuc :P

Vem completar el dia amb algunes cireres d'arboç... nyam que dolçes!



Resumint, Beuda em va agradar. Quasi totes les vies estàn orientades al Sud, el que fa que sigui un bon sector per l'hivern. I Hi ha uns quants 6a interessants i llarguets que es mereixeran alguna visita :)

11.10.06

Última escalada matinal

Divendres passat vaig fer l'última escalada matinal amb l'Oriol R. La curiositat ens va portar al Faraó de baix de Montserrat, al sector El Columpi. Ressenya



L'Òskar té una piada del sector, però només vem coincidir en una via.

Al llevar-me vaig notar unes molèsties a la ingle esquerra, suposo que del saque del dia anterior. No hi vaig donar gaire importància.

Al arribar al Bruc esmorzem al Bar Anna... que tranquil que està un matí entre setmana! :D Al acabar, seguim cap al Bruc Residencial per agafar la pista que ens portarà al sector escollit.

Escalem:

  • Diedre, V. Surt a la primera amb algun repòs per descansar la cama esquerra. A la ressenya del link li donen IV?! Per mi es queda en V com a la ressenya del llibre de Montserrat Sud.
  • Yeno de Rabia, 6a. L'Oriol falla al flash (cintes posades i haver baixat i mirat la via des de la R compartida) però l'encadena al 2n intent. Bravo! Em canta els passos claus i encadeno a la primera en top-rope! (La ingle em segueix fent mal!)


Dinem, parlem d'escalada, de filosofades, etc...
Arriben 3 nois d'Igualada que resulta que fa 4 mesos que han començat a escalar i estan fets uns bous! Es posen amb els 6a i 6a+ com qui no vol la cosa i se'n surten més que bé! Enhorabona i salutacions! ;D

Per acabar el dia abans d'anar cap a classe (divendres classe de 18h a 22h... PUTADA!), escalem:

  • Tea's crack, V+. L'Oriol encadena a vista, a mi m'agafa algun yuyu i no m'acaba de molar gens la via! Entre que al pujar la cama em fa mal i que les fisures romes no els hi pillo el trukillo... malament anem! L'acabo pujant en top-rope penjant-me de tant en tant com una paletilla de jabugo (nyam... jabugo! :D~~ )
Finalment, arribem a l'hora a la uni i fins i tot arribem amb temps per fer-nos una dutxa ràpida als vestuaris!



A dia d'avui (dimecres) encara no he escalat i continuo tinguent molèsties a la ingle. Com a mínim ja no és mal, sinó que molèsties, però em fot igualment ;( A veure com es presenta el pont! Segurament acabarem per Sadernes o Beuda amb la colla del Baix Empordà i també estaria bé alguna escapada a Solius que ja en tinc ganes. Saluuuut!

Per cert! El títol "última escapada matinal" vé de que ja he trobat feina i dimarts començo! Se m'ha acabat el xollo! ;( però com a mínim.. començaràn a caure ingressos que també està bé hehehe ;) dinero dineroooo!!!! €_€

Foto 1: Panoràmica del sector.
Foto 2: Oriol a Diedre, V.
Foto 3: Els igualadins a Tea's crack, V+.

5.10.06

Superman?

Como no, avui hem fet una sortida entre-setmana de les nostres el Roger, el Marc i jo. Aquest cop només pel matí.

Després de quedar a cal Roger (aprop del Cavall Bernat) i deixar-me la càmera a casa seva, hem anat amb el seu 4x4 fins a Can Pobla. D'allà a caminar fins al Camí de la Font Soleia, on hem decidit provar sort al sector Els Diedres (abans de la Paret Gran) ja que és cara est i hi tocava el sol.
Probem la via Montserrat (V+), molt dura pel grau que té (és tota facil però té un pas al bombo de passar de la roca podrida a la roca bona que TELA!) . No hi ha hagut encadnament i l'he acabat de fer en top-rope. MALAMENT!
Un dubte: els parabolts a la roca podrida aguanten?! una xapa ballava i tenia la femella fluixa...

Hem resseguit la paret de la Sardineta de Dalt. A la Xapada Contínua molestava el sol a l'escalador, així que hem anat cap a la Umma Gumma (6b). On després de fotreli uns pegues de primer, no ha sortit l'encadenament. He fet uns petits vols al pas clau però la volada més espectacular ha estat entre la reunió i l'últim parabolt quan se m'ha trencat una presa de mà i he anat a parar a sota la repisa (4 o 5m aprox). L'assegurador (no diré noms xD) m'havia deixat massa comba. Per sort la pedra no ha tocat a ningú i jo no m'he fet res. M'ha donat gustirrín i tot! jejejeje

En fi, que ultimament semblo el superman volant tant :P

4.10.06

Blocs de les Agonies i del Cap del Faraó

Per acabar els blocs de Sant Llorenç, em faltava ressenyar els de les Agonies i el del Cap del Faraó.

Per arribar-hi, he fet un petit mapa partint de la Masia de Can Robert i marcant la pista de color blau cel:


Pel camí vermell (el d'arribar a Les Agonies), arribarem a una corba on deixarem el cotxe i seguirem a peu uns 5 minuts en pujada per arribar als blocs. El primer que trobarem és una mica guarro: té forçes combinacions però poc espai a la base. El bloc potent és el 2n, desplomat i amb poc canto. Hi trobarem les linies següents (by Felix Obradó):


Seguint el camí taronja, tant per dalt com per baix, arribarem a un carrer sense sortida. Aparcarem el cotxe al final del carrer (plè de terra) i tenim el bloc al costat. D'aquest no tinc cap tipus d'informació excepte el que vaig veure i provar l'altre dia:


Zona no-vertical per fer peus (es podria treure sorra de la base i quedaria més gran)
Zones desplomades amb algun picat i pedres (molt petites) sikades. Hi ha vies marcades amb una fletxa negra a la base del bloc
Zona sostre (dins la cova interior) amb preses artificials.
Corda fixe per baixar (una mica ronyosa, ja)
Via de 2 xapes més reunió.
Reunió a dalt per provar en top rope alguna via de bloc.
Matalàs per fer servir de crash-pad dins la cova (respecteu-lo, que no és vostre!)

Aquest article serà accessible des del Recull de Ressenyes de Sant Llorenç.

3.10.06

Umma Gumma + búlder al Faraó

Es pot dir que avui amb l'Enric, a la Sardineta de Dalt de Sant Llorenç, hem fet els deures.

Hem començat escalfant al V+ del Diedre del dau on el vent i la raskilla feien acte de presència (i jo en màniga curta). Sempre em costa de veure el pas de sortida a la reunió i he hagut de desgrimpar per rectificar els moviements.

Al acabar, ja que a la zona de la Xapada Contínua el vent ens hauria tombat, hem anat cap a la Balma de les mosques a per la Umma Gumma.


L'Enric l'ha montada, amb una mica més d'entreno ja la tens!
Jo tenia un mal dia: poca motivació, tenia fred, anava en camiseta, fotia molt vent, no ens tocava el sol... però em decideixo de fotre-li un tiento en top rope animat per l'Enric.
Sorpresa! l'he encadenat a la primera (top-rope), anant desxapant les cintes. El proper dia m'hi tiro de cap a pel rotpunkt! :D


Satisfets per haver pujat un graó als nostres objectius a curt plaç, hem tornat cap al cotxe l'Enric m'ha dut a conèixer el bloc que hi ha a sota el Cap del Faraó. Òstie quin bloc! Picats, sicats, preses artificials en un sostret d'una bauma, un matalàs en un racó, cordes fixes per desgrimpar bé, alguna via de 2 xapes i reunió en el propi bloc, una R més amunt per provar passos en top-rope, una cantó del bloc tombada per millorar la tècnica de peus... he descobert Amèrica!







Foto 1: L'Enric passant la corda a la Umma Gumma
Foto 2: Els blocs (desenfocats) del Cap del Faraó
Foto 3: L'Enric a la part d'abaix dels blocs (picats, skiats, pedres sikades i preses artificials)
Foto 4: Jo a la part de dalt (placa tombada), se li hauria de treure una mica de terra que s'ha acomulat amb la pluja
Foto 5: Cap del Faraó i bulder

Una tarda als búlders de Sant Llorenç

Després d'un cap de setmana poc actiu (iniciació d'en Gerard i en Nasi a Llafranc amb picades de mosquits incloses), aquesta tarda hem anat als blocs de Sant Llorenç amb l'Àlvaro.

Primer hem passat pel bloc del Bacallà a veure el Quim que feia molt que no el veia! Està fort com sempre i m'ha comentat que ultimament fa moltes vies en solitari per Montserrat.
Com que el bloc del Bacallà per nosaltres és massa inflabraços, hem anat al bloc 4 a fer algun problema de pocs passos i intentar unes sortides en desplom força dures. Ens aguantavem però no ens sortia ni un pas! (dels durs, algo feiem :P)


També ens hem passat a veure l'estat lamentable del bloc 1 degut al negoci immobiliari de Matadepera:


El bloc està a l'esquerra de la foto. La part superior ja l'han tapat de terra, només queda practicable la part inferior del bloc... però els allanamientos de morada són il·legals (com deixar construïr cases a mig metre d'un parc natural... des del meu punt de vista).
El que jo em pregunto és: Si fins allà ha caigut un bloc, no tenen por que els hi caigui un altre? No els hi fa por el gran bloc de la dreta de la via Troia a la dreta del Cap de Mort, on justament hi ha penjada la pancarta S.O.S.?!

El motiu de la pancarta, és la carretera que volen construïr des de Mata-Rodona a la Mata. Aquí teniu una pàgina web que explica el traçat exacte de la futura "carretera de muntanya" vist des del Google Earth, amb fotos de punts estratègics per on passarà aquesta nova pista.

Enllaços sobre les accions en contra de la pista:
Adenc
Post al fòrum de Caranorte
Un altre post al fòrum de Caranorte

La veritat és que aquest passat dia 1 d'Octubre hi havia una concentració a la que vaig faltar i no vaig informar prèviament al blog. Badada al canto, mea culpa.

D'altra banda, demà faré una matinal a la Sardineta de dalt, per veure què tal surten el 6a del Diedre del dau, la Xapada Contínua i la Umma Gumma. Ja informaré!