9.5.06

Roc Colom

Avui toca parlar del Roc Colom. Per a mi encara és una zona desconeguda però en Mohawk ens en fà 5 cèntims. Gràcies Josep!


Es tracta de l'ultima paret d'escalada esportiva abans d'arribar al cim de La Mola. I de graus tant diversos que van de V+ fins a una via de 8b+/c anomenada Vol i Dol que fa un temps en Ramonet va proposar aquest grau.

Per arribar al sector esquerre, des del parking de Can Pobla, agafem el Camí dels Monjos a l’alçada de la Sardineta de Dalt i el totxo del graffiti. Seguim pujant pel mateix camí ample i empedrat fins poder veure el santuari de La Mola, just al davant tenim el Roc Colom. Per poder arribar als peus de via hem d’agafar un caminet a la nostra esquerra, marcat amb un petit pal de color verd del parc natural (crec que marca l'Avenc de Can Pobla), just abans que el Camí dels Monjos faci un gir a la dreta. Als 10 metres trobem un petit corriol que puja als peus de les vies.
Per arribar al sector de la dreta, és millor seguir el Camí dels Monjos i un cop passada una petita agulla s’agafa un corriol a mà esquerra que en un minut ens deixa a les vies.

L'orientació del Roc Colom sector esquerra és totalment al sud, al sector de la dreta tenim ombra ja que es troba rodejat de roques.

Pel que fà a la disposició de les vies, al sector de l’esquerra trobarem vies de grau mitjà/alt, equipades amb químics o parabolts i bones reunions.


Al sector dret existeix una via amb parabolts i la resta amb spits (de moment). Les reunions tenen bona pinta (mosquetó i cable) a excepció de les vies de l’esquerra, utilitzable però precaria (al tanto!).


Finalment us deixo amb unes fotos d'en Mohawk al sector dret:

El 6b de l'arbre

El 6b central

6b+ de l'esquerra

8 comentaris:

Vlady ha dit...

Los dos Croquis son tuyos?

Yo también tengo algún post con croquis a mano.

Salu2

PGB ha dit...

Los croquis de Roc Colom son de Mohawk, el croquis de la foto de la Placa Sibarit es mio :)

Sant Llorenç es muy grande y me encanta ir descubriendo sus secretos e irlo reseñando pq cuesta mucho encontrar reseñas de por aqui!

Saludos! ;) Y suerte con BDR :P

Anònim ha dit...

ula niñuuuu!!! carai, kin sectorillu... m sembla k haurem danar + sovint a scalar a veure si millorem i així trepem akestes parets eh! tu segur k ho aconseguiràs jo... ja ho veurem jejejeje tunikuz!

Anònim ha dit...

Feina impecable Pere!! Felicitats!!

Sols dos apunts:

A on diu: " des del parking de Can Pobla, agafem el Camí dels Monjos. A l’alçada de la Sardineta de Dalt i el totxo del graffiti, seguim pujant pel mateix... "

Hauria de dir: " des del parking de Can Pobla, agafem el Camí dels Monjos a l’alçada de la Sardineta de Dalt i el totxo del graffiti. Seguim pujant pel mateix..."


I a la foto que diu: "6b+ de la dreta", hauria de dir "6b+ de l'esquerra"

Gràcies per tot el curro PGB!!

Anònim ha dit...

Ara uns comentaris personals:

Al sector esquerra sols he fet les vies de la 1 a 6, faltaria confirmar amb exactitud les de la dreta, especialment el 6b, que no es veia gaire clar si tenia R o no....

D'aquestes destacar, que la 2 guarda la sorpressa al pas d'entrada a la reunió, la 3 i la 4 són guapíssimes i la 5 i 6 em van semblar més difícils que la 3, cansament?

Del sector dret, les que no tenen el material anotat a la ressenya no les vaig poder fer perquè estaven mullades, la resta és placa tècnica. Val la pena una visita....

Sort i a tibar-li!!

PGB ha dit...

text actualitzat :)

a veure si vaig pillant grau aquest estiu per poder anar-hi i almenys, batallar amb els 6a+ :P

ivanG ha dit...

Bon curro, encara que aquestes vietes no son per mi......bueno continuare entrenant. Suposo que l'entorn serà inmillorable.
Es troba molt a prop del cim?

PGB ha dit...

Doncs seguint el camí normal des de Can Pobla fins al cim... es troba ben bé a 5 minuts del restaurant :)

Només has de baixar des del cim per el camí empedrat d'"escales" (direcció Can Pobla pel Camí dels Monjos) i a la que passes les coves de l'Hort dels Monjos, el tens a mà dreta.

No pateixis ivanbonatti! Aviat, dos sectors fàcils de la mola :) El Diafragma i la Sardineta de Baix