5.10.06

Superman?

Como no, avui hem fet una sortida entre-setmana de les nostres el Roger, el Marc i jo. Aquest cop només pel matí.

Després de quedar a cal Roger (aprop del Cavall Bernat) i deixar-me la càmera a casa seva, hem anat amb el seu 4x4 fins a Can Pobla. D'allà a caminar fins al Camí de la Font Soleia, on hem decidit provar sort al sector Els Diedres (abans de la Paret Gran) ja que és cara est i hi tocava el sol.
Probem la via Montserrat (V+), molt dura pel grau que té (és tota facil però té un pas al bombo de passar de la roca podrida a la roca bona que TELA!) . No hi ha hagut encadnament i l'he acabat de fer en top-rope. MALAMENT!
Un dubte: els parabolts a la roca podrida aguanten?! una xapa ballava i tenia la femella fluixa...

Hem resseguit la paret de la Sardineta de Dalt. A la Xapada Contínua molestava el sol a l'escalador, així que hem anat cap a la Umma Gumma (6b). On després de fotreli uns pegues de primer, no ha sortit l'encadenament. He fet uns petits vols al pas clau però la volada més espectacular ha estat entre la reunió i l'últim parabolt quan se m'ha trencat una presa de mà i he anat a parar a sota la repisa (4 o 5m aprox). L'assegurador (no diré noms xD) m'havia deixat massa comba. Per sort la pedra no ha tocat a ningú i jo no m'he fet res. M'ha donat gustirrín i tot! jejejeje

En fi, que ultimament semblo el superman volant tant :P

8 comentaris:

ivanG ha dit...

Hola
Aquestos vols son els que et fan guanyar coco.
A mi en vindría be tindre algún petit vol (pero petit petit, ji ji)
Salutacions

K. ha dit...

Felicidades por el vuelo.

Yo ayer conseguí hacer uno de mis proyectos en el roco UPC. Un supuesto 7a.

Aunque el profe sólo nos deja en toprope. :) :)

Hoy tengo el cuerpo dolorido :) :)

Mohawk ha dit...

Felicitats PGB, ja has comprovat que el que en principi semblava un aleje no era per tant, ja,ja,ja... si és que el Tranki té ulls per possar parabolts...

Ey K!, felicidades!! Pero ya ves que tienes que dar el salto, el roco-UPC se te queda pequeño!, a ver si alguna tarde te pasas por Bufalà, pegado a la ronda y pruebas algunos pasos que tenemos por allí ;)

jclaramunt ha dit...

Amb un vol així se't desperten els sentits, eh!!
Tinc entès que als Diedres hi ha aquestes vies:
1. ?
2. Tot seguit V
3. Quercus V+
4. Wassditlasstic V
5. Perleskletxa V
6. Camuflaje 6b
7. Las 6 esposas de Enrique VIII 7a
8. Hamburguesas de color 6a
Quina és aquesta de Montserrat? N'has probat alguna altre d'aquestes? Que tal aquest sector?

Anònim ha dit...

tingueu en compte:

Wassdiplasstic 6a (desequipat)
Perleskletxa V (desequipat)

Las 6 esposas de Enrique VIII 6c+
Hamburgueses de colors 6b+

grau "dur" de la Soleia!!!

la via a la que es referix el pgb es troba en el següent diedre (en la paret que mira al nord) al costat de vies més noves que les ressenyes del desnivel (prehistòriques)

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Pere, ja veuràs com aviat l'encadenes l'Umma Gumma, sort de que el saque ha estat net, jo no sé com però sempre que saco em faig mal, luxació d'espatlla, fisura calcanis, esguinç turmell, vaja que per mí caure està prohibit! o almenys fins que aprengui a fer-ho sense fer-me mal.
Salut i bones escalades.

TRanki ha dit...

Eiiiii Pereee!

Vinga que això és preludi de rotpunkt!!!

A més ja t'has "desvirgat" i aniràs més valent!!!

Per cert MOHAWK! quan canvi l'horari solar m'hauries de comentar com inscriure'm a un centres que pooden anar al roco de BUfalá!!!

Anònim ha dit...

Ei PEre...una femella fluixa de parabolt vull dir..heheheh!), no sempre és que el parabolt balli.

Un parabolt cal posar-lo de manera que la xapa recolzi bé sobre la paret ( sense palanques ni tensions), i la xapa no ha de estar aliniada amb el cargol, sinó que lleugerament "torçada", en el sentit de caiguda natural ( com si no estés collada..no se si recordes que ho expplica en el vídeo que vas linkar...). De vegades la gent els cargola amb la linia de la xapa paral.lela a la línia del cargol, i en cas de caigudes repetides s'acaba afluixant.

Dir-te igualment, que l'únic anclatge realment fiable que hi ha per la roca que em comentes, hauria de ser el scellement, el parabolt del 12 inclús, tendeix a afluixar-se amb les caigudes, i la tensió que ocasiona en roca tova fa patoir molt al conjunt....supsoq ue per això a la majoria de vies piquen canto generós i posen asseurances molt aprop.

A la PAret Gran, vies com la Bauhaus ( es fa per calentar), tenen spits de 10mm!..un perill en cas de caiguda i també per la "edat" que tenen...