20.12.06

Primer contacte amb Malanyeu

Per motius de feina m'ha estat impossible penjar la piada del dissabte abans, pero que hi farem! Aqui la teniu:

Dissabte vem quedar en Gatsaule i jo per anar a coneixer (mes aviat, que ell em dones a coneixer) zones del Bergueda. El lloc escollit va ser Malanyeu amb idea de fer algo d'esportiva combinat amb via llarga, o a l'inreves.

Malanyeu esta a escassos 20 minuts de Berga, anant en direccio Tunel del Cadi i un cop passada la Central de Cercs, cal estar a l'aguait per un trencall que surt a ma dreta amb un cartell que inidica Malanyeu (curva molt pronunciada). Seguirem per una carretera estreta i esfaltada, passant per uns paratges molt bonics fins arribar a Malanyeu. Alla aparcarem a una petita esplanada al costat del Camp de Futbol. Les parets son evidents i el cami tambe. En poc menys de 15 minuts serem als peus de les vies.


Nosaltres aquell dia vem fer 3 vies:

  • Supergatzotapioca, V. 22m. Em surt a vista tot i els bons alejes que te. Primer contacte amb els forats de Malanyeu. S'ha de tocar molt fins trobar la bona presa que et permet continuar. En Gatsaule encadena sense problemes i disfrutant d'escalar amb les cintes posades.
  • Recipient del pecat, V+. 28m. Comença flanquejant en diagonal a l'esquerra per despres pujar recte amunt. A la part final es molt vertical. He de parar-me a mitja via per descordar-me els gats ja que els peus m'estan a punt d'explotar (massa apretats i escalava lent). Llastima de la parada sino tambe hagues encadenat a vista. Una via molt guapa i llarga! El Gatsaule demostra qui mana al Bergueda i torna a encadenar (amb les cintes posades, que tant li agrada).
  • Karina, 6a?. 30m. Aquesta via la comença el Gatsaule que encadena a la primera (era a vista o ja l'havies fet?). Te un inici durillo, despres un flanqueig estrany creuant una via llarga de la paret equipada amb spits. Llavors primer pas dur (peus en adherencia i preses dolentes de mans) on desisteixo i el Joan la torna a muntar. Hi torno en top rope ja fent-la fins dalt... (no havia vist el peu clau :-( llastima) Te un altre pas durillo a l'hora de creuar un minisostret i fer el canvi de paret (la via te tendencia a la dreta a buscar la mateixa reunio de la via anterior). La part final es molt atletica amb passos llargs de bones mans. A la guia la coten de V, jo l'he trobat mes dificil que la seva via veina i crec que es mereix el 6a tranquilament.
Anavem amb la Guia del Bergueda del Catx, i llastima d'aquest sector! No queda molt clar quina via es quina. Despres de molt deliberar i fer deduccions, vem arribar a la conclusio que les vies escalades eren les que hem dit.

Tornant al cotxe el Joan em parla de bons sectors del Bergueda per anar-hi amb l'Alba, llocs idilics amb vies maques.... tambe retratem les dues cordades que estan a l'Stoc de coc (i que una de les components d'una de les cordades, ha postejat al blog del Joan).
Finalment ens fotem un petit homenatge a casa seva (ara ja puc dir que he compartit taula amb un alpinista! hehehehe) amb una ensaladilla que ha preparat ell, i un pollastre del bergueda a la brasa. Bonissim tot!

Abans de marxar, mirem el video que va fer un company seu d'una de les escalades a les Dolomites on ell es un dels 3 protagonistes. Em va agradar molt el video!

Percert, si hi ha algun lector mes jove que jo, solter i vol un bon partit de noia... el Joan busca gendre! hahahah

PD: Les fotos despres ;)

5 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Estiuejo al poble del costat (St.Julià de Cerdanyola) i ja has anat a Malanyeu abans que jo! Enveja sana...
Del poc que conec encara del Berguedà, no et pots perdre el Joc de Pilota (Roc de la Lluna). Soposo que en Gatsaule estarà d'acord.
Salut!

Anònim ha dit...

El Joc de Pilota és realment fantàstic, però és més per bon temps. A l'hivern és molt millor Malanyeu, a part que hi ha més possibilitats.

K. ha dit...

Heu de venir més pel Berguedà, PGB.

Ja sabeu, per un sostre no serà...

Records

Xavi ha dit...

Bon Nadal i feliç Any 2007.
Una abraçada!!

Anònim ha dit...

Eiii aviam si penjes les fotos i llavors ja direm el que de la noia aquesta XD.