20.1.09

La meva primera cascada, la Husky

NOTA: Ja sé que de poc serveix una piada de gel de fa un més, però un disposa de poc temps per actualtizar el blog :P

El dissabte 10 de gener, amb el Tranki dèiem d'anar a fer la Conrado-Altimira al Grà de Fajol, però aquell cap de setmana donaven bon temps el diumenge i només podiem quedar el dissabte. Pel dissabte, només donaven bo a Boí, i el fanatisme era tant que vem fer un puja-i-baixa.

Divendres marxavem tard... però encara vem arribar prou d'hora a casa l'Òscar a Pont de Suert, on ens esperava amb dos amics, el Fabio i el Paco, per sopar. Moltes gràcies!
Els espaguettis, el pà casolà, les infusions i el vi van amenitzar unes grans converses sobre la vida, les parelles, el sistema, l'escalada... i és que a tot se li pot buscar un nexe!

Anem a dormir tard i ens aixequem d'hora. L'Òscar ens prepara un esmorzar ràpid (gràcies de nou), ens bebem un redbull i cap amunt. Neva, les màquines llevaneus encara no han passat i faig una conducció prudent sobre 3 dits de neu. No tenim problemes ni trobem gel, arribem bé a Caldes de Boí on ens equipem i començem a caminar.


Primeres llums del dia

La idea original era fer la Antàrtic, però l'Oscar va desaconsellar-ho. Amb la neu caiguda el dia anterior, segurament purgaria.
Ens va recomanar la zona de la Cascada de l'Oscar, etc... (roques negres?) on podriem fer varies cascades d'un o dos llargs per anar agafant-li el rotllo. L'altre recomanació era la Husky i tot i que l'Oriol ja l'havia fet un parell de cops, al final vem anar-nos-en-hi.

Uns revolts abans de la presa, a mà esquerra tenim una tartera (nevada). Vem enfilar-nos per allà fins al peu de via on ens vem encordar i l'Oriol va començar a tirar-li.


La tartera

Primer un ressalt primet de 75/80º, encaixonat entre les roques. Seguit d'una superació d'un tronc caigut a mitja canal i un segon ressalt una mica més dret que l'anterior on el Tranki ja posa un cargol, més amunt en posa un altre i el llarg va perdent inclinació.
Fem reunió en un gran arbre preparat per rappelar i d'allà segueixo jo amunt per fer el canvi de reunió (sense cap dificultat).


1rs ressalts del primer llarg, i "la husky" (2n llarg).

Ara si que tinc un bon glaçó davant meu! 25m de cascada amb un primer tram vertical i després ja tomba un pèl. Quan hi ets, al tram vertical sembla que desplomi i al tram tombat sembla totalment vertical!


TRanki i PGB

L'Oriol la puja un parell de cops per la part més dreta, jo també però en top-rope. Després, prova de pujar per llocs menys usuals ja en top-rope i donem la jornada per finalitzada.


Fabio a l'esquerra i overbooking de top-ropes a la dreta.

Al 2n llarg (la cascada en si) hem estat escalant junt amb un parell de guardies civils de muntanya i també amb en Fabio i en Paco. Salutacions si em llegiu!


En Tomás a l'esquerra i en Fabio col·locant un cargol a la dreta.

A l'hora de plegar, el més còmode és baixar per un camí que queda al costat de la cascada, però nosaltres baixem rappelant ja que hem perdut un cargol pel camí o a peu de via. Mala sort, no el trobem i a sobre se'ns enganxen les cordes... desfem els nostres passos i acabem arribant al cotxe 1h més tard del previst.


Jo assegurant i l'Oriol començant el 1r ràppel.

Carretera, kilòmetres, ens expliquem la vida, menjem... es fa tard. A un l'esperen a Andorra, a l'altre a La Bisbal d'Empordà... més kilòmetres i a descansar després d'un dia de disfrutar com camells! :)


Últimes llums del dia

Boí és friki! Caldrà tornar-hi!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

heheh..

Bow MOLTES GRACIES per la MEGVOLTA de DUES HOREEEEEESSS!!!

El temps passa ràpid en bona companyia i amb bona conversa...sens dubte!!!

Vagi bé per CANTAL, ojuuuuuu! Sempre casc i AFILA les puntes delks crampons!!!!

Aleix ha dit...

Iepa nano!

Enhorabona per l'estrena, les fotos estan molt xules! vas passar molt de fred o què?

Aquí de moment si que no m'hi enganyaras pas, això del gel fa molt de respecte! a mi deixa'm la roca que li toqui el solet, ben calenteta!

Vagi bé el cap de setmana i prudència!

Gatsaule ha dit...

A la teva edat i és la teva primera cascada? Això no pot ser....

Però bé s'ha de començar algun dia, i a més, veig que ho vas fer en bona companyia!

Anònim ha dit...

Ostres Pere! quina enveja, sana eh ;)

Ja fa massa que no pico gel, a veure si amb una mica de sort al curs de perfeccionament a l'alpinisme (14-15 de febrer) en toquem una mica, que porto mono :P

Bueno senyoret me'n alegro de la teva primera experiència en escalada en gel i que en vinguin moltes, moltíssimes més!!!

PGB ha dit...

TR, grandíssima la megavolta hehe.
M'enduré... la llima del quatre!

Aleix bou! De moment m'enganyo a mi mateix, hehehe. Sort aquest finde amb la méteo!

Gatsaule, a la meva edat estic fent coses que encara no havia fet mai, com ara anar a fer ski de muntanya per primer cop amb un berguedà. On s'és vist?! ;D

Núria, tu tb li estaves fotent canya i després de tants anys siguent un quiero-no-puedo... per fi m'he estrenat! :)
A tope amb el curs!

SEVIDE ha dit...

Enhorabona!!!
Veig que la broma fàcil ja l'ha fet en Gatsaule!! jejeje
Pel que diu en Tranki, veig que vas a Cantal... t'agrairia piéssis les condicions quan arribis. Ah, i ull, no et deixis enganyar pels graus de Cantal, que són lleugerament diferents als d'aqui... Ja veuras com pica!!

PGB ha dit...

Ep Sevide! El Gatsaule les deixa anar sempre que pot, és un cas ;)
Ok, quan torni el diumenge faré la piada o et deixaré un comentari al teu blog.
Ja m'ho han dit que allà els graus estan collats!

Unknown ha dit...

Ese PGB que s'ha tirat al Alpinisme extrem!!

Volem un "Linceul" o una "Manitua" en solitari ja!! Ja et veig l'hivern vinent fotent-li pegues a la "Brutal fang".

Apa-li bitxo!! Salut

Pekas ha dit...

El hielo es otro de esos divertidos laboratorios del movimiento.... !!!! :-)))

Vigila.. que enganxa... :-))))