6.11.09

Redrum al Cap del Ras

Feia temps que volia anar a Àger a escalar. De fet, quan vaig veure la foto de la travessia de la Redrum vaig dir-me: Jo la vull!!!

Així que amb en Pär, el divendres 9 d'octubre ens plantem al peu de la paret, treiem la tenda 2 seconds, els sacs i a dormir! A l'endemà pel matí les vistes són espectaculars.

Un bon despertar

Un cop esmorzats, seguim endavant per la pista fins passar les antenes del cim i situar-nos sota els sostres vermells característics. Allà primera sopresa del dia, ens trobem amb el Wolfgang i el Josep, que se'n van a fer la Niltina.

Fent el material

Fem el material i pujem cap al peu de via. La Redrum comença a sobre d'un sòcol on ens hi enfilem per la seva banda dreta. Un cop a sota la marcada fissura-diedre inicial, ens encordem.
Dels llargs no explicaré massa, ja ha estat molt piada pels blogs i la recent ressenya dels Escalatroncs és excel·lent.

Al primer llarg només cal seguir la marcada fissura i després flanquejar cap a la dreta. Molt atlètic! Amb en Pär fem l'estratègia de cansar-nos el mínim, no fos cas que ens petéssim només començar! Així que a part d'algun esporàdic A0, també em penjo en un dels spits o burils que hi ha. Quin començament!

Arribant a la R1

Al segon llarg anava just de cintes express i passat el sostret, anava patint. En comptes de seguir diedre amunt vaig fer, sense saber-ho, igual que els escalatrons. La llògica em va dur per l'esquerra (saltant-me el pitó del diedre) on només un camalot del 1 em protegia els últims passos fins la R. Vaig estar una bona estona meditant per fer-los!

En teoria, en Pär m'havia de cedir la travessia però el pobre duia mil anys a la penjada R1, així que el deixo tirar endavant. Casum dena, hauré de repetir la via! Vull la foto! :(

Clàssica foto

Al següent llarg, ell torna a tirar. Molt dura la travessia en adherència, llavors ja s'agafa canto i es puja més bé però... uff! He dit que la travessia era dura?

L'últim llarg abans d'arribar a la feixa és més facilet, tot i així recordo haver posat una o dues peces, per tranquilitzar. En Pär arriba i fa el llarg de III i en aquella reunió menjem i bebem una mica. De mentres, una cordada d'aragonesos que fan la Tope Clàssic també arriben a la feixa.

Arriba el llarg de la muerte! Suposat V a les ressenyes dels Ressenya (la que duiem). Molt fi, de navegar i una mica expo. Puc posar un tasconet entre la 2na i 3ra. I ja només em queda tragar saliva per l'exposat slab final fins la reunió. Per mi V+ com una casa de pagès i a sobre difícil de protegir!

El següent llarg és un Ae (la baga que t'estalvia la sortida d'estreps segueix allà... força vella. Estaria bé canviar-la porsiaca). Els passos de 6a no els vaig trobar, V+ com a molt. Vale que potser venia molt valent de l'anterior llarg! :P

Cordada sueco-catalana.

Catalans, aragonesos, suecs i alemanys.

I finalment, un últim llarg molt xulo barrejant una mica d'Ae i lliure amb preses d'escàndol. Arribem les 3 cordades a l'hora al cim, ens fem fotos, xerrem i agafem el camí de baixada tots junts. Gran jornada!

Fent-la petar amb en Wolfgang

10 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats Pere! ja m'ho havia comentat en Wolfgang que us haviéu trobat...i ja t'ha costat prou fer la piulada ja! potser fins i to més que la via no? que t'estàs posant al dia en clàssiques! enhorabona.

PGB ha dit...

Gràcies Jaume! Si, ultimament dur el blog al dia em costa ;P

I hehe, si que estic escalant més metros ultimament, però tampoc li faig lleig a l'esportiva eh? A mi m'agrada tot! ;)

Eduard ha dit...

Molt bé Pere!!
Veig que vam obrir una variant al segon llarg ;P Per cert, hi havia un pont de roca bonissim!

PGB ha dit...

Hey Eduard, jo ho vaig veure igual d'obvi pels dos llocs però nose, la meva llògica em duia cap a l'esquerra. El pont de roca (si és el mateix) jo el vaig trobar una mica preky. No crec que aguanti un saque :P

Llorenç ha dit...

Felicitats!! veig que t'estàs soltant en la via llarga! ara sols falta que actualitzar el blog! que veure gent sense samarreta ja fa fredat!!!

apasiau!!

Gatsaule ha dit...

Durillo el primer llarg, eh! Reconec que també em va costar, ara això d'excusar-te en que no et volies cansar...., a la teva edat.... Felicitats per la via!

Syl ha dit...

Bona via i vau pillar un d'aquells dies de somni al Montsec d'Ares..és molt guapo el paisatge des de la paret, i a l'albada també(queda ben reflexat a la vostra foto)
Tu també li has posat morro a la via eh!
Salut i alçada!

Oriol ha dit...

Mmmmmmm..... fotos com la del Pär en la trave fan venir ganes de fer via llarga...... cagundéu, si jo ja vull fer via llarga pero es aquella maleida veu que sona dins el cap "-tatxar! tatxar! apretar! totxets! tres xapes!" m'han dit que la teva dona hi enten de transtorns sicòtics d'aquets.

PErQuÈnOfEmGrAu?!?!?!?!?!?!?!!?!?!

Vaig a comprar ingredients per fer una pitza..... Mmmm

Anònim ha dit...

Ostres Pere! em fas dentetes amb aquesta via, fa temps que la tinc pensada de fer, si les temperatures continuen així a l'alça potser hi vaig el pròxim finde o l'altre :)

Anònim ha dit...

PGB Tindries que treure les ressenyes de bellcaire mobil. 626920349