6.7.06

Descobrint la Sardineta de Dalt

Carai aquests dies... de passar d'estar que m'enfilava per les parets, a enfilar'm-hi!
Aquest dijous, amb el Mohawk, hem estat a Sant Llorenç del Munt descobrint i provant les vies de la Sardineta de Dalt.


Primer de tot comentar que hem estat escalant a l'ombra quasi tot el dia i quan ha tocat el sol, quasi que ho hem agraït i tot, ja que s'ha ennuvolat i fins hi tot ha tronat. Per sort, només ha estat un petit ensurt i ha seguit amb el bon dia, i nosaltres a l'ombreta :)

Hem començat a la zona de la dreta, són petits esperons que van fent diedres (amb forma de "V" seguides), les vies van dels 10 a 15m, hem provat:

  • Xapada contínua, 6a+. Mohawk encadena a vista i jo amb les cintes posades i les dues primeres xapades m'he animat a provar-la de primer. No he encadenat... falta pila! Però això de tenir les cintes posades és un luxe! :P És la via més nova de la zona, tota amb parabolts però han robat la xapa del primer seguro i això converteix en expo xapar l'actual primer bolt. 3m de roca dolenta i la resta impresionant, fisura i diedre molt macos!
  • ?, V+. Equipament força vell, plaquera de mirar-se-la bé. Just a la dreta hi ha una fisura que es pot protegir bé amb friends o tascons, s'hauria de mirar. Jo en top-rope.
  • ?, 6b+. Mohawk encadena a vista, protegint amb un excèntric el mega aleje de la primera xapa (hi ha una baga blanca en un pont de roca). Plaquera i vertical. Canviem la baga ancestral de la R (2 burils i un spit) i hi deixem un maillon. Aconsellable baixar rappelant.
  • ?, 7a. A l'altre banda de l'esperò de l'anterior 6b/+ i compartint reunió. En Mohawk li fot en top-rope, jo m'ho miro. 3 burils i un pitó.

Un cop acabades hem passat a la placa desplomada de l'esquerra del sector, just abans del totxo del graffiti. Allà hi ha les 6 vies clàssiques de la zona: Umma Gumma, Quo Vadis, Muaramañoc, Venganza Chunga... Les vies estan al voltant dels 10m. Provem:

  • Umma Gumma, 6b+. Desplomada, foradets i bavaresa brutal, no té R. Ens despenjem d'un sol spit amb maillon. L'he trobada més fàcil que l'anterior 6b+, deu ser que se'm dona millor el desplom amb canto que les plaques verticals amb mini preses.
  • ?, 7b?. Mohawk la intenta en top-rope. Inici mega burro i a l'inici ens quedem, jo a penes aconsegueixo aixecar-me 3 pams!
  • ?, 7a?. Mohawk li fot en top-rope. Jo ho intento però entre la gaudida d'ahir, i la canya que m'ha fotut el Josep avui... poca cosa he fet, jejeje. Me n'oblido i anem a dinar.

Dinem just a sobre del totxo de la Sardineta de Baix amb vistes a la Sardineta de Dalt, Cavall Bernat, el Vallès... i ens decidim per re-equipar la zona ja que s'ho ben mereix, abans però contactarem amb l'aperturista.
Abans d'anar a provar l'última via, passat el petit bloc amb un IV i un IV+, ens mirem el Totxo del Graffiti i hi veiem 4 vies que fan una pinta bastant burra! Afegides al re-equipament!


Finalment, el Mohawk acaba provant a una via que ronda el 6b/+ amb 1 buril, 2 spits i reunió d'spits amb cadena i anella.

Durant tot el dia, hem anat fent fotos a tot arreu però hi ha tants arbres que costarà ressenyar-ho tot a base de fotos i és per això que m'he endut un boli i fulls i he fet un minicroquis de les vies. Quan estigui enllestit i maco (i amb les vies re-equipades) ja el penjaré al recull de ressenyes de Sant Llorenç.

Si voleu info del lloc no dubteu en preguntar-nos-la i us explicarem el poc que sabem i el què hem anat descobrint :)

Foto 1: vista de la sardineta de Dalt, la placa desplomada queda tapada pels arbres i no es veuen moltes cares dels diedres.
Foto 2: Mohawk al pas burro del 7a+ de la zona dreta.
Foto 3: Seqüència a la Umma Gumma, 6b+.
Foto 4: Mohawk deleitant-se amb el Totxo del graffiti.

6 comentaris:

Mohawk ha dit...

Bon recull artista!!

Sols dues anotacions: La que vaig cotar de 7a+, segurament és algo menys, de moment deixe-m'ho amb 7a¿? i quan estigui ben equipada i es pugui fer de primer ja li traurem el ¿?.

El 7c (Muañamaroc) no sabem si és aquella que vam estar provant, després de remirar-me el totxo del Graffiti també pot ser que fos allí...ara deixo un post al Cara Norte a veure si algú ens ho aclareix...

Bona la seqüència d'Umma Guma.

Per cert, jo per sota el 6b sóc molt negat graduant, o sigui que no li feu massa cas. Les vies són molt guapes, llàstima de l'estat lamentable de moltes assegurances!

PGB ha dit...

Hehehe bé, els graus són orientatius però està clar que 6a's no eren, 6b... 6b+... i potser l'últim 7a era de 6c/+ tot i que com dius, a la que estigui tot re-equipat... serà un peazo sector!

Anònim ha dit...

Fa més de 10 anys que no escalo aquestes vies, pero encara recordo que a la UmmaGumma li donaven V+ ... je,je,je
graduació antiga: "solo cuando me caigo es 6a"

PGB ha dit...

vaia tela amb els V+ de l'època, doncs! :S

ivanG ha dit...

Molt be!!!, has agafat amb molta marxa el "postexamens". Un bon dia per a la reconstitució de la memoria historica trepaire.......
Salutacions i a tibar-li

Enkil ha dit...

Pericooooo!
Sóc en Pere, escolt m'has d'ensenyar com ho fas per deixar el blog t'han currat!
Salut i climbbb