27.9.06

Sardineta de baix i de dalt

Aprofitant que encara no tenim classe, amb el Marc hem tornat a passar el dimarts a Sant Llorenç.
Comparat amb la setmana passada, hem trobat que la pista de Can Robert a Can Pobla estava molt millor :P

Primer hem començat a la Sardineta de Baix:

  • Cazo grande, V. Surt a la primera
  • Usimàndries, V+. Surt també a la primera



El Marc també les encadena però ell amb les cintes posades... nye nye :P

Hem seguit cap a la Foradada de Can Pobla (a la dreta de tot del Diafragma, però que també la podriem considerar via de la zona de la Sardineta de Baix):

  • Viento idiota, 6a/+. Assegurada amb spits del 8, alguns molt aprop, alguns altres més lluny. La reunió s'ha de fer al cim de la foradada (és una via esportivoclàssica :P) i com que s'hi pot accedir facilment, passem la corda allargant la R amb un triangle de forces per tal que la corda no fregui tant i la provem en top-rope. Molt atlètica i amb un paset a mitja via que s'ha de llançar a una bona bústia. L'he feta amb por i amb parades... :S


Aprofitant l'inflada considerable de braços, hem fet un mos per anar-nos-en cap a la Sardineta de dalt a complir el primer dels meus projectes i provar la nova via re-equipada pel Mohawk i l'Ozzy al Diedre del dau:

  • ?, V/+. Si es fa per la placa: V+. Si t'escaquejes pel diedre V. Avui si que surt a la primera provada pels dos llocs.
  • ?, 6a/+. És la nova via re-equipada que gràcies al nou bolt es fa molt millor tot i que les xapes segueixen "allunyant" :P. El Marc encadena a vista, jo amb les cintes posades arribo al 3r bolt i em penjo a descansar i mirar-m'ho bé, l'acabo després de trobar el pas.
  • Xapada contínua, 6a+. Brbrbrbr... Comença el Marc, saca 3 o 4 cops abans de xapar el 3r bolt (en el crux). Ho intento jo i M'ESTRENO EN ELS SAQUES. Quasi que li agafo gustet i tot! També acabo caient 3 vegades. Hi torna el Marc uns cops més i no hi ha manera, hi torno i trobo la seqüència òptima de mans i peus després de caure també unes 3 vegades més, el Marc no té el dia i després de tornar-ho a intentar unes vegades més.... decidim fotre-li l'últim pegue abans de marxar. Em poso esparadrap als dits, estic més descansat, tinc la seqüència en ment. Supero el crux! xapo el 3r bolt que em queda a l'alçada dels genolls, flanquejo cap al diedre, xapo, em poso en babaresa, xapo la de més amunt i a la que començo a pujar... les mans se m'obren i ja no hi ha res a fer... em quedava una xapa i reunió! 4 passos! pffff quina putada! :( Això si.. el proper dia caurà! I un cop la tingui.. a per la UMMA GUMMA! :P El Marc l'acaba en top-rope fins a la fisura i la resta de primer ja que decideixo baixar després del desengany quan pensava que ja tenia el meu primer 6a+... Caca de vaca!


Per acabar de rematar el dia, hem anat passejant fins al Gruyere (a la Font Soleia, passant pels Diedres i la Paret Gran). Mira que hi havia passat vegades de petit per la zona però bufff.. ara que estic al mundillo... quines parets que tenim!!!!!!! :O Llàstima que tot sigui tant dur, tant llarg i de tanta pila (o no tanta llàstima pels que tenen el grau :P). Tot i això... hi ha el sector dels diedres que té algun V+ i 6a's i al Gruyere també hi ha alguna via assequible. Vaja que espero fer-hi alguna visita algun dia pròxim ;)


Foto 1: Marc a la Usimàndries.
Foto 2: Joan a la Cazo Grande (foto d'arxiu).
Foto 3: Mohawk a la Viento Idiota (foto del seu blog agafada sense permís :P).
Foto 4: Marc a la nova via de 6a/+ del Diedre del dau.
Foto 5: El Marc i la Paret Gran de la Font Soleia.

12 comentaris:

Mohawk ha dit...

Que us va semblar la nova via?, és guapa, no?

jclaramunt ha dit...

Ei!
Quin privilegi anar a escalar un dinarts a St. Llorenç...segur que s'estava de conya!
Totes aquestes vies encara no les he probat, ja va sent hora...
Que tal el camí fins a can Pobla, anaveu amb tot terreny? L'última vegada que hi vaig passar hi havien uns sots...però només en un petit tram.

Anònim ha dit...

Ei! No m'heu avisat!!! Ara em porteu avantatge amb la Xapada!!! jeje... Doncs jo vaig estar a punt de pujar sol el dimarts a fotre-li uns pegues a la Umma Gumma amb la corda per dalt però al final res...
Aviam si aquesta setmana podem qdar per les ressenyes...

Salut!

Mohawk ha dit...

La pista de Can Pobla està més transitable, ja que a la primera pujada xunga han tapat els forats amb sorra...

Sort!

PGB ha dit...

Mohawk, la nova via motiva! L'hauré d'anar assajant pq vull tenir tots els 6a+ encadenats de la zona :P El tram final abans de pillar el cazo bo amb l'esquerra és durillo, masses forats fins que no trobes un de bo! :P Percert, va per l'esquerra de les xapes (sobre la repisilla), per la dreta, o pel mig? Es podia fer per totes bandes crec :S

jclaramunt, doncs si, vem estar de pm! :D A veure quan les vas a provar perquè valen la pena! Són curtetes però molt disfrutones ^^
La pista està molt millor ara que fa una setmana. Han tapat, com diu el Mohawk, amb sorra tots els sots inicials i només queda la batidora que t'ho has d'anar mirant bé per on passes les rodes, no anavem amb 4x4, navem amb un volvo 440 que és superbaix i te les suspensions cardades... alguna roçada vaig fer però res greu.

enric, osti no hi vem pensar fins que érem a dalt que t'haguéssim pogut trucar, llàstima, si haguéssis pujat ens hauriem vist :P
Ens trukem i concretem per les ressenyes, ok?

jclaramunt ha dit...

Això la batidora, mai més ben dit! En aquell troç vas de banda a banda...L'última vegada que vaig anar al Diafragma vaig pujar desde Can Robert.
A veure si puc anar-hi aquest cap de setmana!
Merci per la info.
Salut.

Anònim ha dit...

Tan malament ho vaig fer l'altre dia q ja no em voleu? jeje... Pos si dilluns o dimarts pots/podeu, jo tinc lliure tot el dia així que ja saps, dius quelcom i quedem i de pas em passes les reliquies (alias ressenyes)...

Salut i fanatisme 6ameseru!

Anònim ha dit...

Ei Pere Tibali...al final ja veuràs que surten totes...i felicitats per la desvirgada de sques...a veure que no li agafis el gustet!

Mohawk ha dit...

La via reequipada, tenia el tercer buril mig metre a l'esquerra del quart parabolt, però ja saps que tu pots anar per on vulguis... ja,ja,ja.

Amb el quart parabolt vam reedreçar una mica la via, perquè el buril anterior (tapat amb sika) estava deplaçat perquè s'havia posat obrint per baix...

Sort!

Anònim ha dit...

Ei Ozzy felicitats!!, ara ja et podré aguantar els teus saques!!!. molt bé tio!!

Anònim ha dit...

Eheemm...he tingut un petit error, això dels blogs!!, vas mirant d'un a l'altre i ara em pensava que estava al del Quim ....però bé és igual...aprofitant així també et felicito a tu PGB per perdre la por a sacar!!!Felicitats!!

Gatsaule ha dit...

Bona feina, a veure si ara que ja no tens por de volar podem quedar a fer-ne alguna de més alçada!