22.11.06

Torna a fallar el coco....

El passat diumenge havent dinat, mentre l'Alba estudiava, vaig fer una escapada fugaç a Solius aprofitant que els del Club Alpí Universitari corrien per allà.

Ràpidament vaig enganyar al Joan per anar a provar el V+ de l'Agulla del pi i aprofitant que comparteix reunió amb un 6b, provar-lo.

  • Carril bici, V+. Passet punyetero entre la 2na i 3ra xapa, arribes a una repiseta i surts per una placa tumbada en adherència. Surt a vista.
  • Els amants del crocanti, 6b. La provo en top-rope i encadeno a la primera! Com a màxim li posaria 6a+ per l'entrada fina fina que té, la resta es d'anar-s'ho mirant bé i trobar alguna presa salvadora. El Marsi la prova al flash mentre li vaig cantant tots els passos i l'encadena! Olé fiera!

Mentre la gent va provant aquestes dues vies amb el Marsi ens n'anem a la cara Nord de l'Agulla de dalt i provem:

  • Xit, 6a. Entrada atlètica, cantos bons amb alguna babaresa i final en adherència. Combina parabolts al inici i spits al final. Em falla el coco quan s'acaben els cantos i toca adherència aixi que li deixo els honors al Marsi que gustosament l'acaba i marxem pitant pq els manresans ja ens esperaven al cotxe. Via molt recomanable! Molt estètica i ben trobada!
El proper dia tocarà encadenar aquestes dues vies i visitar la cara Est de l'Agulla del Pi. Té 4 vies (V, V+, V+, 6a) que sembla que m'estiguin esperant!

Ahir també vaig treure'm una mica el gusanito al rocòdrom del Club Natació Terrassa amb l'Ivan. Vem fer 2 V+ que vaig encadenar a la primera i després ens vem posar al mega-desplom on l'Ivan va provar una combinació de preses de 6b i se la va treure parant un parell de cops a descansar. Jo de primer no vaig fer massa (amb totes les preses... 6a+) així que ho vaig provar en top-rope i també vaig haver de parar a reposar algun cop. Cagun dena.. mira que allà entrenar el coco és fàcil i va i no m'atreveixo! Sóc un cas! El proper dia que vagi al roco serà només per practicar caigudes!!!! M'auto-obligo!

Ah! Avui m'han arribat les guies de Montserrat Cara Sud i la de Gorros. A veure com acaba tota la polèmica... esperarem a divendres com ha comentat en MadVeras per a seguir parlant-ne ;)

12 comentaris:

Mohawk ha dit...

Ey PGB!

Passem aquestes ressenyes "peculiars" de Solius ;)

Piter ha dit...

mmmm on es l'Agulla del Pi ? mira que em pensava que coneixia solius.. pero d'aquesta no en tenia cap referencia.

Si em pots passar ressenyes tambe t'ho agrairia.

Apala..

merci.

PGB ha dit...

Doncs l'Agulla del Pi es l'agulleta de mes amunt de l'Agulla de Dalt. Les vies que surten a la ressenya que he penjat estan de cara a l'Agulla Central (just on hi ha la Taladro i la El Rei de la Marxa Enrera). Si te'n vas just darrera (cara est) trobaras les 4 vies que comento. Crec que comparteixen reunio.

Anònim ha dit...

L'agulla del PI queda a la esquerra de tot. S'hi va com si anessis a la AGULLA DE DALT, i just abans de la baixada, hi queda aquesta mena de CONTRAFORT.

Seria doncs, a la banda esquerra, la primera de les agulles.

Les vies que ressenya en PGB són les de la cara OEST. Des d'aquí hi ha la CANAL que la separa de l'Agulla de dalt, on, a la dreta ( a l'agulla de dalt), hi ha tres o quatres vies ( algun 7a però era facil encara que de bloc).
Es pot pujar al cim grimpant (IIº), i des d'allà es veu la cara EST de l'Agulla de dalt, on tamnbé hi ha algunes vies ( 6b+, interessants però una mica poic escalades...).

L'ascenció per la NORMAL ( el IIº que comento), fins al cim, des de la canaletaq ue la separa de l'Agulla de Dalt, és curta i bonica, i el paisatge cap a la vall d'aro ( veient el totxo elefant i les Bessones), interessant.

COMENTAR una altra via NORMAL..guarra però curiosa...

Des de la PATSY STONE, si seguim flanquejant cap a la dreta, passarem SOBRE el contrafort Sud de Roca Ponça...just sota les vies de la CARA SUD de la PONÇA, hi ha l'estimball que dona a la EST ( on hi ha la INtegral i les de artifi), i ens barra el pas.

Per sobre aquest buit i en diagonal cap a l'esquerra ( IIIº/IIº), es grimpa travesant diverses vies, fis sota una canal que comença a uns 20 mts, sobre una alzina ( ojo a la roca), remuntant guarrament la canal ( Iº/IIº) arribarem al cim de la Roca Ponça.
Es pot desgrimpar el rappel ( 20 mts (IIIº/IIº) de l'aresta nord de la Ponça.

Tot plegat molt romàntic, solitari i rememorant als pioners 8 joer el que s'arriba a fer sol en un finde fanàtic i sense el material...)


Saluuuut

Gatsaule ha dit...

Molt bé PGB, veig que tampoc pares. Això d'anar a escalar havent dinat si que té mèrit !!

Anònim ha dit...

Ei Pere! Sabia que el teu post de Solius estava al caure! Jeje!
Vinga tio, algun dia ja et dire d'anar a fer alguna classikilla a calamontse! Que et semblaria Tierra de Nomadas? Ja em diras el que!

Salut!

PGB ha dit...

Marsi, si et casques tu el llarg de 6b i em deixes uns estreps... endavant! xD

Anònim ha dit...

Ei no no! 6b res de res! Com a màxim crec que obliga 6a! Crec que s'ha d'autoprotegir alguna zona...Pero aixo ens ho diran la colla de bous que corren per aquest fòrum.

tinc un colega que la va anar a fer ahir, ja li demanare el que! Pero pinta una de les grans vies de Cara Sud.

Salut i a tibar, aquest cap de Setmana vilanova de Meià! Rima i tot!

Marc ha dit...

ueps pere!
a veure si un dia anem a millorar el coco al rocodrom..que a mi tb em fa falta, despres de tant temps de no escalar i del "cangueli" acumulat des de l'ultima volada.

Demà anirem amb l'oriF a la Font de l'Ametlló per tornar a agafar el truquillo...si t'hi vols apuntar..

Per cert, falten moltes xapes a les vies?? més que res... falta alguna reunió?

records!!

Pekas ha dit...

El coco.. el muscle més dificil d'entrenar... :-))))

Peró em sembla a mi que Solius no es dels millors llocs per entrenar el coco... :-)))))

Vaig estar al costat l'altre día...peró fent una sortida en kayak de mar per S. Feliu... :-))))

Anònim ha dit...

Bones PGB!

Només una parida... tens un parell de links que no xuten (el d'en Maluta i el de desnivel).

Apa felicitats pel blog i a cuidar-se

PD.Es trist qe la meva primera aportacio al blog sigui axo....

PGB ha dit...

Eis jortx, merci ;) ja ho he arreglat. Faltave unes cometes (") per tancar el link.

Merci a tu per llegir-me!