8.5.07

ska ska ska, Jamaica ska

Dissabte les previsions metereològiques i les ganes d'anar a sectors nous ens van dur a una bona colla cap a Beuda: Pere, Albert, Montse, Neus, Albert, jo i més tard en Grau i la Núria.
Fa poquet, en Piter, ens va descobrir uns nous sectors i unes noves ressenyes actualitzades. Així que amb un guia com ell, el triomf era segur al sector Jamaica.


Ressenya de les noves vies al Jamaica

El sector està a uns 20 minuts caminant des del cotxe, pel que normalment no trobarem gaire gent. Tot i això val la pena la caminadeta per disfrutar d'aquest genial sector.
Vem començar pel sector Jamaica superior on s'acaben d'equipar unes quantes vies a base de parabolts i dinabolts (no son spits! :P). Vem provar les següents:

  • Oliveras, IV+/V. 30m. Maca i llarga, d'anar fent passos senzills amb bon canto sempre. Llàstima d'una repisa que li resti continuïtat i algun tros de vegetació.
  • Faré-Barriga, V. 30m. Té algun un passet de mirar-s'ho més que a l'anterior. També molt disfrutona.
  • Ara Biere, V+/6a. 10m. Només té un pas durillo just abans de xapar la R. Va bé ser alt ;)
  • Bavaresa, V+. 10m. Desequipada, la fem en top-rope. Una bavaresa molt xula i una arribada a la R més fàcil que l'anterior. (ja ha estat equipada!)
  • L'escletxa, V+/6a. 10m. Desequipada, la fem en top-rope també. És potser la variant més dura de les 3.
  • Esperó del Rubio, IV. 27m. La més fàcil del sector. Compte al desmontar-la que es pendula molt.
  • Lo Porrako, V+. 33m. Només té la reunió i la primera meitat equipada. Ens hi posem amb els tascons i ponts de roca. La placa final l'assegurem amb un prússik a la corda fixe que resta penjada a la R per acabar d'equipar-la. Llàstima del bosquet del mig que és una guarrada i li treu continuïtat. La primera part és de mirar-s'ho una miqueta, la segona part és a l'estil de les altres (bon canto i anar fent) fins a la placa final on ens espera un passet d'equilibri. (ja ha estat equipada!)

L'albert baixant de Faré-Oliveras


Assegurant des del primer parabolt a la via de 35m


Moment d'assegurar-se a la corda fixe amb un prússic a la via de 35m


Amb totes les vies del nou sector fetes, totes a vista o al flash (sent rigurós hehe), uns dinem i d'altres se'n van a dinar a casa. Ja només quedem els Peres, l'Albert i la Montse (que ens abandonarà aviat per anar a dormir al cotxe).

Una mica més descansats, anem cap al sector Jamaica (a seques :P). I ens posem a les vies:

  • Diedre fi, 6a. 20m. Una preciositat de via. Altament recomanable. Surt al flash :P Els germans gironins encadenen també sense problemes.
  • Aresta.com, 6a+. 20m. Per mi roça més el 6b que el 6a+ però vaja... No encadeno, hi ha un pas on per evitar una caiguda m'agafo de la cinta per xapar i descansar. És un bon repte per quan hi tornem. A l'Albert tampoc li surt, al contrari d'en Pere que és qui ens la deixa amb les cintes posades :)

La guínda del Diedre fi


En Piter encadenant la via Aresta.com


Amb totes aquestes vies fetes (9!) i metres escalats (185!), donem el dia per finalitzat als voltants de les 5 de la tarda. Demà tocarà anar a Rocamaura però això ja és una altra història ;)

6 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Veig que quan la cosa passa de 6a tens els mateixos problemes que jo,...

M'ha fet gràcia el comentari, "...està a uns 20 minuts caminant des del cotxe, pel que normalment no trobarem gaire gent...", ha, ha, quina caminada !

Piter ha dit...

Interessant dia.. el vam disfrutar molt.

La pujadeta de 20min, es un bon filtre... de totes maneres val la pena.

Piter ha dit...

Iepps.. m'han comentat que la via inacabada ja esta acabada. Es diu "Lo porrako", V+, i te 33m.

Anònim ha dit...

Ep Pere! hi ha gaires vies desequipades? s'hi haurà d'anar!! aviam si em fotu un bon xute d'adrenalina encara ke sigui a 15 metres del terra jejeje

ivanG ha dit...

Ei Pere! Un bon tute de víes.
Aixó d'asegurar al primer desde la primera xapa no l'havía vist mai, te el seu puntillo, no?
Salut!

PGB ha dit...

gatsaule, aviat espero que els problemes siguin al 6b i prou (almenys és el que intento! hehehe)

piter, si que és un bon filtre. Molt guapo el sector, dona per fet que hi tornaré a acabar de pulirme vies i per encadenar l'aresta.com ;)

un bou, les vies restaven desequipades perquè el sector s'està equipant :P Em consta que ja estan equipades la babaresa i la Lo Porrako... sempre pots endurte els tascons i baguetos per posar-ne i passar dels parabolts si vols emocions! :D hehe

ivan, la corda no arribava, a la que l'Albert anava per la 2na xapa (ell anava en top-rope) ja vaig baixar cap a terra :P