2.7.09

5a setmana d'afternoon sessions

Diumenge 28 de Juny, després de tenir a l'Aleix pasturant per la Soleia durant 4h, vaig arribar (és el que tenen els mals entesos i els dinars de sant Pere :P). Vam decidir començar per una de les vies pioneres de Sant Llorenç. Tant pionera que fins hi tot hi era abans de que la Paret Gran tingués la primera via!

Al sector dels Diedres, hi ha una placa amb les primeres vies i els primers V+ de Sant Llorenç: la Tot seguit, la Quercus, la Wassdiplastik i la Perleskletxa. Les dues primeres les va re-equipar el Marcel fa un any i les altres dues el Fernando, amb químics, fa més anys. Val a dir que aquestes vies van ser desequipades pels seus aperturistes/equipadors en senyal de protesta pel primer artícle que va sortir de Sant Llorenç a la Desnivel i així van quedar fins que ara mateix, en podem tornar a disfrutar de les 4 vies.

Allà vam fer només el V+ clàssic:

  • Quercus, V+. Té canto però cal tibar fort, bloquejar fort, fer passos llargs i trobar els peus (que costa bastant, ja que són forats i quan mires avall no els veus!). L'Aleix va posar-s'hi de primer i va patir lo seu. Per ser V+ (ejem..) no regalen res! Jo vaig aprofitar-me d'escalar-la al flash i amb les cintes posades i va sortir al primer intent, no exempt de patiment!
Aquesta via ens va deixar ben tous, així que passant de fer les vies veïnes que teniem en ment, Camuflage, Hamburgueses de colors, Alcántara-Molina, Orgasmatrón... , i vam seguir fins al Gruyère. Allà la familia Burgada-Cura va veure en directe un a-vista a càrrec de l'Aleix i l'escalador més lent del món (el menda!). Mentres jo estava a la meva via del pal "ara faig el pas, ara no el faig, ara m'ho miro, ara m'ho penso..." les seves dues filles van tenir temps d'encadenar l'Hemisferi Nord! Caldrà millorar la meva ultra velòcitat escalatoril!!!

  • Ella es así, 6b. Per fi surt! I mira que no m'ho esperava ja que el mètode del Marcel no m'anava bé i el mètode del Marc, Dani i Aleix, pensava que tampoc però aquest cop va funcionar! Animat per tota la tropa quan jo ja m'anava a penjar, vaig acabar pujant peus, aguantant-me d'una punxeta amb el pellèju de la tercera falange del dit i amunt! Vaig patir una mica per no caure als roms de dalt, no fos cas que no tornés a sonar la flauta! ;P
L'Aleix té ganes de més tralla i a mi m'entra el bajón post-encadene de projecte.

  • Parèntesi, 6c. L'Aleix la munta amb alguna parada però el desplom final el tomba i baixa de l'últim químic. Jo ja m'hi poso en top-rope i amb la canya penjant de l'arnés per xapar la R. La part de la placa pot sortir amb algun intent més seriós però la part final, anant pel recte, la veig molt dura! Potser per l'escaqueig de la fisura si que podria sortir-me... però llavors ja no serà 6c, no? ;)
-

Avui, 1 de Juliol, m'acosto a la Sardineta de Baix a l'acabar de treballar. Hi ha el Serra amb el Javi i el Xavi amb un company seu de Sabadell, un altre Marc :P
A l'hora que arribo el Serra i el Javi ja han fet feina a la Sardineta de Dalt i ara es barallen amb la Blackout i la Entrada directa, en canvi el Xavi i el Marc només han fet la Cazo Grande.

Entre els meus projectes d'avui hi havia o anar a per la Blackout o a per la Yankee i la Mirage. L'elecció és clara tinguent-la muntada ;) Abans de posar-m'hi, demano al Xavi si em pot assegurar a un V+ bastant bo, que a mi ja m'escalfa.
  • Usimàndries, V+. Placa vertical amb bons cantos amb un passet de tibar-li per sortir del podrit. La faig més suelto que l'última vegada (per la trobada blogger a St Llorenç, diria!)
Un cop feta aquesta, vaig a assegurar al Javi que està provant l'Entrada directa a la Blackout en top-rope. Quan acaba, resulta que ha de marxar, les cintes són seves i només porta 4 cintes del Serra, en deixa dues a la reunió i les altres a les primeres dues xapes. Bé.. millor això que res.

Al primer intent ja m'he de pillar de la 2na cinta per xapar-la. Ai que patirem! Trec la meva sequència per fer aquest pas (dinàmic a canto bo i xapar la 2na un cop passada) i segueixo amunt per canto bo fins a una placa més fina, xapo i em torno a penjar per mirar-m'ho, segueixo amunt. Arribo a la part final i em costa molt decidir-me ja que s'acaba tot el canto bo i venen uns passets de còdols petits fins que et pots posar dret a una vira horitzontal i d'allà ja és fàcil fins la R. Al baixar repasso alguna seqüencia en top-rope, recordo cantos de mà, recordo peus i asseguro al Serra a la Entrada Directa. Abans l'ha encadenat al primer intent en top-rope i aquest cop no falla posant-li el punt vermell. Felicitats bou!

Finalment arriba l'hora de la veritat...

  • Blackout, 6b. Entrada de canto petit i passos a bloc seguida per una part de continuïtat sobre bon canto. Sobre una placa més tècnica hi ha un bon repòs que et permet afrontar els últims passos finets més fresc. Amb totes les cintes posades i les seqüències ben memoritzades encadeno, sorprenentment amb bastanta més facilitat de la que m'esperava! Un altre projecte aconseguit! :D
I amb aquestes, cap als cotxes i tot xerrant se'ns han fet les 22h45! Com allarga el dia! :D

2 comentaris:

Aleix ha dit...

Molt bé bow! així m'agrada, afiançant el grau, ara ja hem de començar a pensar en contes majors! haviam si demà et passes pel gruyere i cau algo interessant.

PD: ja l'aniré a provar la blackout aquesta, haviam si cau a vista ;)

PGB ha dit...

No sé si podré venir ja que l'Alba treballa per la tarda i arribarà al vespre a BCN :\

La Blackout és un vión! Candidata de ser reequipada amb químics. Actualment està amb spits del 8 i del 10 saltejats... té algun passet cuntundent! A veure si tens sort :)