12.5.09

Recuperant sensacions a la muntanya gran d'Ullà

El 19 d'Abril enredo l'Alba per sortir a estirar les cames ja que pel matí el sol aguantarà, en canvi a la tarda vindràn núvols, farà força vent i potser acaben caient quatre gotes.
Agafem el cotxe i ens plantem en 25 minuts, des de La Bisbal, al pàrking de la placa gran a la Muntanya Gran d'Ullà.


Vista de fa un parell d'anys, els arbres morts ja han estat talats

Xino-xano fem l'aproximació fins a peu de via. Ostres... la recordava més curta!
L'Alba em diu que no té ganes d'escalar i que m'assegurarà a totes les vies, però que vagi per feina. Dit i fet:

  • Records d'un amic, 5c. Continuïtat de bon canto amb algun passet més tècnic entremig. Pilosilla pel seu grau. Encadeno a la primera amb bones sensacions. Al tanto amb un canto que talla.
  • Gamusí, 5c/6a. Pas difícil al principi que t'agafa fred i la resta és un festival de canto. Aquesta vegada si que encadeno sense problemes, no com el primer cop que vaig provar-la.

Foto d'arxiu amb l'Albert i la Montse escalant aquestes dues vies

Llàstima que aquestes vies es facin poc, hi havia bastanta verdura i sorreta als cantos. Vaig netejar el que vaig poder.

Fetes aquest parell de vies, i donant-me per escalfat, decidim anar a fer les vies de la dreta del tot, que són més curtetes:

  • La via de tots, 5b. No entrava en els plans però un maillon a la tercera xapa em crida l'atenció, a per ell! Al arribar al maillon ho entenc... a les ressenyes la pinten de IV+/V i aquell pas és bastant recabró. La resta és d'anar-se posant bé i treballar bé de peus, ja que el canto que hi ha no és per tirar cohets. Arribant a la R també té un altre pas tonto (però fàcil). Vaig fent sense estressar-me i encadeno a vista.
  • María, 6a. Ja l'havia provat en top-rope feia un temps i recordava vagament un moviment dinàmic amb canto... uff em costa però me la trec al primer intent posant les cintes! Bé!

Foto d'arxiu amb en Piter assegurant-me a la Peligrosa María

Al baixar volía fer-li un top-rope a Peligrosa María, un 6b que comparteix la R amb María, però s'ha girat vent i l'Alba està ben congelada, jo en canvi ben calentet després d'haver fet 4 vies una darrera l'altre, així que pleguem veles i anem a treure el cap a Santa Caterina, que no ho havia vist mai.

El proper dia caldrà posar-se amb els 6a+ i 6b's... i a veure si poc a poc vaig encadenant totes les vies del sector, que crec que valen molt la pena! Això si, caldrà estar més d'una hora al sector! ;P

5 comentaris:

Pau ha dit...

Cony nanu vas per feina tu !!! 4 vies del tiron !!! si et deixen et poleixes el sector en un dia !!

PGB ha dit...

Ja veus Pau, va ser un non stop. Baixar d'una, passar la corda i pujar l'altre. I anar fent! :)

Són ben bones les vies allà a Ullà!

Gatsaule ha dit...

Fa gràcia, no en tenia ni idea que aquí s'hi escalés....

Però, clar, per la zona de Girona esteu tan malament que qualsevol lloc s'ha d'aprofitar!

PGB ha dit...

Doncs Gatsaule, és un raconet que sorprèn. Les vies són totes entre dues i tres estrelles!

Anònim ha dit...

PGB tindries que treure les ressenyes de bellcaire mobil. 626920349