5.4.06

Boulder a Sant Llorenç del Munt

Aquesta tarda l'he passada ensenyant al Marc i al Joan uns quants blocs del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt (La Mola), a la sombreta, per anar-hi per la tarda ara que comença a fer bon temps.

Els Blocs són els de davant del Cavall Bernat, Cap de Mort, Diagonal i Roca de les Onze Hores. N'hi ha un altre bastant més desplomat i difícil, està a la zona de les Agonies. I també m'han parlat el bloc de sota del Cap del Faraó, però no hi he estat mai.

Per accedir als blocs d'avui, només cal aparcar el cotxe al pàrking del Cavall Bernat, he fet un petit mapa de com arribar-hi des de la rotonda de l'Escola Montcau-La Mola:


Un cop tenim el cotxe aparcat, els blocs ens queden disposats així:


Al bloc 1 li queda poc temps de vida, ja que el negoci immobiliari de Matadepera s'està menjant el Parc Natural. Aquest bloc és un dels més famosos, escalable per les 4 cares amb moltes possibilitats. Ara cal anar amb compte ja que els paletes que estan construïnt la casa et fan fora i han omplert la base del bloc de pedres.

El bloc 2 va pel mateix camí, és potser més baix i més senzill que el primer, però s'està aixecant una casa massa aprop, no sé si se l'acabaran expropiant... No hi ha gaire bona recepció.

El bloc 3 té unes quantes possiblitats, tant començant en sit com dret, i es pot intentar una travessa bastant dura. Compte que la roca mossega i et deixa les mans cascadetes ;) Més bona recepció que el segon, aqui és aconsellable el crashpad. Hem estat provant dues vies de bloc que arriben a dalt, una en sit i l'altre de peu. Han sortit i són força xules :) Foto

Pel que fà al bloc 4, dir que és bastant ben parit, són 2 blocs un al costat de l'altre on pots fer força cosa per curtir braços i dits, pots fer travessies, pots arribar a dalt... Aconsellable el crashpad també ja que segons on, la recepció no és massa bona. També hem estat aquí avui. Aquí teniu un parell de fotos dels tres provant els passos d'una de les travessies :P Una altra foto


Finalment, el bloc 5 o més conegut com El Bloc del Bacallà, Té un petit bloc a la part de dalt on es fa una mica de travessia molt fàcil per escalfar, però destaca sobretot pel bloc desplomat amb els cantos picats de sota, aconsellable crashpad perquè guanyes bastanta alçada i la recepció no és massa bona. També es pot fer travessia al de sota per curtir (molt) els avantbraços. Foto


Encara que l'Ajuntament de Matadepera no ho consideri Parc Natural, per la gent d'aquí si que ho és. Sigueu respectuosos amb l'entorn i emporteu-vos les vostres deixalles.

Si algun local creu que aquesta informació no hauria de ser pública que m'ho faci saber i ho trec sense cap problema, però des del meu punt de vista, ja va bé que s'aprofitin aquests blocs perquè els hi queda ben poc :( Una llàstima!