11.4.06

El Pinell (Llafranc)


Diumenge matí vem fer sortida familiar d'iniciació al Pinell, a Llafranc (Palafrugell, Baix Empordà).

És un sector vora al mar, tranquilet (no acostuma a haver-hi gent), ben equipat amb químics (reunions de 2 químics), força vies assequibles i ara que fa bon temps s'hi està de maravella! Però compte amb els mosquits ara que ve la caloreta! ;)

Com que érem uns quants (Alba, Irene, Anna, Oscar i jo pel que fa als que escalàvem, Villo, Betty i Nuri observant) i només teniem el material de l'Alba i el meu, vem fer una mica de "classe" teòrico-pràctica d'escalada i ràppel i dues vies de les ressenyes de www.ressenya.net (les ressenyes també es poden adquirir a l'Oficina de Turisme de l'Estartit, et donen una fotocòpia amb les vies de Llafranc i les de Roca Maura de l'Estartit):

  • número 8 (IV?) la van fer tots sense problema, marca III+ però jo li donaria IV mínim pq té un passet a mitja via que de tercer grau, no és :P La resta molt fàcil ;)
  • número 11 (V+) vaig encadenar-la a la primera quan aquest estiu vaig tenir que fer-la en A0, he progressat! Aquesta només la va provar l'Alba fins a dalt i l'Oscar ho va intentar.

És un lloc molt xulo i recomanable. Hi ha força vies de grau assequible i les més dificils no arriben al 7è grau. Al estar vora al mar, el granit no és gaire adherent però el tipus d'escalada és més de regleta i cantos petits. Amb una corda de 60m farem prou ja que les vies més llargues estan vora els 20m.

I de cara a d'aquí uns mesets... es pot combinar l'escalada amb una bona banyada! ;)



Foto 1.- Preparant els trastos i gaudint de la vista.
Foto 2.- Alba escalant la via 8.
Foto 3.- Fent un ràppel (ho sé! no em vaig fer el prússik, però per 4m...) per accedir a les vies de la dreta.

8 comentaris:

K. ha dit...

Tiene buena pinta. Lástima que me pille lejos. Si algún dia paso me acerco a ver si puedo quitar alguno de esos interrogantes en la reseña. :> :>

Gatsaule ha dit...

Ei, és una bona idea el lloc, no ho coneixia. Gràcies per donar idees....

ivanG ha dit...

A veure si engaño a la xicota i amb això de que es troba vora el mar aconsegueixo que un dia es vingui a provar això de l'escalada (segur que acaba esperant-me a la platja de Llafranc)......

PGB ha dit...

k, a veure si és veritat! Fes-me un sms o un truc si vens per allà!

gatsaule, per això estem! ;)

ivanbonatti, jo vaig començar així i ja la tinc més viciada que jo! :P

Anònim ha dit...

weeeeeeeee tant viciadeta no tic, k lo teu s molt dificil d superar eh! jejeje però bé, la veritat és que mesta agradant moltixim akest mundillu no ho nego ^^

Anònim ha dit...

Jei Pere!! Quan els parcials em deixin tornar a respirar, estaria bé anar-hi!!:P Ja tinc ganes d'escalar, i més a Llafranc..que és on vaig ser engendrat!:D
Per cert, per aigüestortes vam tenir molt bon temps i bons cims!:)

Apa, a veure si ens veiem aviat!!

Anònim ha dit...

Bones gent!Una zona molt maka la vostra! ahir vam ser-hi trepan un ratet i la veritat ke amb les vistes k hi han i les vies son asekibles les fan un lloc ke dona gust trepar! Lo ke si laproximacio un pel fotuda, pro despres tens la recompensa. Vagi be!

PGB ha dit...

Hola Toni, la veritat es que El Pinell es un molt bon lloc per fer escalada en familia :) Que tal estava la pista d'aproximacio? Ja està asfaltada?