30.4.07

Les 24h de Solius 10ena edició!


L'any passat vaig anar a la novena edició i va valdre la pena. Us perdreu aquesta especial desena edició? ;)

27.4.07

Tarda al Diafragma

Feia molt temps que no anava per la Cova del Frare!
Ahir ens hi vem reunir en Joan, Roger, Isma, Marc Pity i un servidor per passar una tarda divertida mentre vem deixar en Gatsaule penjat a la Punta Serreta :P

La tarda no va donar tant de si com m'esperava. Teniem 3h per endavant i només vaig fer una via de primer i una en top rope (és el que té que hi hagi algú que tingui el teu gri-gri heheheh):

  • Via núm 3, V+. M'encanta, la millor del sector (parlant de grau baix). Encadeno a la primera (quins passos més atlètics a l'inici!!!!). Continuo pensant que la reunió allà dalt no em motiva massa... Entre tots, després que la provessin han decidit batejar-la amb el nom Para gosal hay que sufril en honor al viatge a Puntacana que vam fer fa 2 estius i sobretot pel primer terç de la via dur i la resta disfruton.
  • Via núm 1, 6a. El Roger la monta de cinta a cinta al tram final i li acabo fent un pegue en top-rope (encadeno). Que dura a la part de dalt! brbrbr i quina R més cutre! Crec que els dos ultims spits haurien d'anar un pam més a la dreta... Aquesta no l'hem batejat :P
Em sembla que un dia d'aquests us (Josep, Oskar, Oriol) demanaré el taladro i aniré a renovar algun anclatge i alguna reunió de la zona... ;)

Ah! He vist que han equipat l'entrada directa (amb parabolts) de la via 6... Pot sortir algo ben burro perquè tela el sostret! ;)

Us deixo amb algunes fotos de la tarda:

Pere xapant el 3r spit de la via Para gosal hay que sufril (aquí s'acaba el sufril i comença el gosal :P)


Roger amb problemes a la part del sufril...


El Joan fent servir més els braços que els peus a la Via 1

Isma assegurant o ajudant una mica... ;)


Panoràmica nocturna de la part Oest del Vallès

26.4.07

Poti Poti Santllorençí

Ara dies que no actualitzava (vaig de cul entre la feina i la uni).

Fa uns dies (dilluns 16 d'Abril), ens vem reunir l'Ivan, en Dani (manresà afincat a Terrassa) i més tard en Marc, després de treballar, a la Sardineta de Dalt. Objeciu: Umma-Gumma (6a+/b).
Aquella tarda cap de nosaltres va encadenar-la de primer, jo continuo encallat al crux... tot i que abans de marxar, una mica a les fosques, la vaig encadenar en top-rope (ja van dos vegades!) El proper dia (aviat) cau!
Mentre en Dani i jo ens hi barallavem, l'Ivan i en Marc van provar la Idefix, un altre 6a+/b del sector, més continua que la Umma-Gumma i amb la primera xapa a can collons :P (recomanable la canya). Vem apurar força i a l'hora de marxar els frontals van fer acte de presència.


L'Ivan a Umma-Gumma

Avui per la tarda, després d'anar a fer unes gestions pel meu nou cotxe (siiiii em compro un cotxe i m'arriba la setmana que ve!!! :P) hem pogut coincidir amb l'Alvaro per anar a fer un parell de problemes al bloc C-2 de la Guia de blocs de Sant Llorenç del Quim. Hem pogut repetit les lines verticals més llogiques mentre la llum ha aguantat i parlar una mica que feia temps que no ens veiem :)

Foto d'arxiu de la cara fàcil del bloc C-2

Demà dijous, aprofitant que puc plegar una mica abans, he quedat amb el Joan i el Marc Pity per anar al sector de la Cova del Frare del Diafragma, a veure si em surten els dos 6a's de deures de fa temps...


Percert Quim, ja he llegit el teu blog ;) Pinta duríssim i guapíssim el bloc on heu anat avui! Que grande!
Què et semblaria batejar els blocs més freqüentats de la zona? Millor dir-los per un nom que per un número, no? :P

17.4.07

Amer: El temps ens dona treva!

Doncs sembla que diumenge el temps ens va deixar escalar :P
Ens vem reunir en Pere, l'Albert, l'Alba i jo a Girona pel mati amb entrepans fets. La intencio era escalar mati i tarda a Santa Brigida d'Amer.

Referent a l'escola:
Aproximacio nula ja que si el cotxe t'ho permet, el pots deixar al costat de l'ermita. En el meu cas en Pere i l'Albert van pujar mig cami a peu ja que tinc el cotxe tarat (amortidors cascats i el tub a punt de caure) i baix: rascava tot sovint. Vaig acabar deixant el cotxe en un revolt a menys de 5 minuts de l'ermita a peu.
Peus de via molt comodes a les vies superiors (12m), ideal per anar-hi amb gent que no escala (es pot fer alguna excursioneta), anar-hi per iniciar la gent o per anar-hi amb nens petits. A veure si repetim aviat i provem les vies mes llargues (35m) de sota l'ermita.
La roca es una calcaria un pel estranya... em va recordar a la de la Creu del Codo pero tot molt mes rom (exceptuant alguna que altra via).
Equipament, re-equipat de fa poc per gent de Cassa de la Selva amb parabolts inox i reunions amb cadena i mosqueto o anella. Alguna reunio amb quimics amb cadena i mosqueto o dues anelles.
Pel que fa a les vies, n'hi ha alguna que no surt a les ressenyes, pero vem provar:

  • Via 11, V. Nomes te un pas dificil (extrany), la resta bon canto i anar fent. Equipada amb 4 parabolts i reunio de 2 quimics. Podria ser IV+ potser...
  • Via nova entre la 9 i la 10, 6a. Menys si t'escaquejes per la dreta. Algun pas mal protegit. Llastima que estigues un pel humida i la roca segons on es trenqui una mica. Surt a la primera en top-rope. Equipada amb 4 o 5 parabolts i reunio de dos quimics + cadena + mosqueto.
  • Via nova entre la 6 i la 7, 6a. La provo amb les cintes posades i em penjo al crux, li faig un segon intent i tinc un mini-saque (controlat). Molt xula, vas per una fisura atletica i de colocar-se be fins a superar un petit bombo, despres facil. Equipada amb 4 parbolts i reunio de 2 parabolts amb cadena + anella.
  • Via 7, V+. M'hi poso en top-rope pq l'Albert ha patit lo seu... tambe pateixo jo penjant-me o fent algun A0. Rara de collons i amb alejillo final en travesia. Equipada amb 3 parabolts vells i reunio nova de parabolts + cadena + anella.
  • Via 3, V. La via mes guapa del dia. Primer tram facil fins que arribes a una placa vertical i amb lleuger desplom al final. Busties generoses. Equipada amb 3 parabolts amb reunio de 2 parabolts + cadena + mosqueto (igual que a la via 4 i 5).




No he pogut provar la via 2 ja que un nuvol va decidir descarregar un petit ruixat mentre en Pere ens feia fotos i videos. El baixo, recollim i cap al cotxe ja que la paret ha quedat molla i n'hi han que havien d'estudiar ;) Son tres quarts de cinc.

Acabem la tarda a Girona fent un intercanvi de fotos amb el portatil mentre prenem una cerveseta/te/xocolata desfeta. Un molt bon diumenge :)

11.4.07

Una trobada blogger improvitzada

Després de passar al Pla B, resignats per la pluja (el Pla A era escalar, el B era no fer-ho), durant tota la Setmana Santa (a sobre que m'agafo festa)... Dissabte finalment fa un dia radiant i l'aprofitem ben aprofitat a Solius. Mig pactat mig improvitzat ens reunim:
Equip Activitats de muntanya: Piter, Albert, Montse, Marc.
Equip Cel i Avern: Tranki, Laia, Jaume.
Equip Pijuclimb: Piju, Marian, Mila, Lluc
Equip Alçades amor i odi: en un principi jo i posteriorment l'Alba, l'Anna i en Cristobal.

Per la tarda, trobarem el petit equip local de Sant Feliu de Guíxols format per un únic però potent escalador, en Carlos Vega "Karli".

Ens reunim tots a la plaça de l'Esperó. Les vies que vaig fer jo van ser les següents:

  • Drecera Vertical, V+. La tenia pendent ja que l'últim cop que la vaig fer se'm van acabar les cintes a mitja via. D'aquest cop no passa i queda encadenada.
  • L'Estel Solitari, V+/6a. La provo en top-rope després de que el Tranki la monti. Originalment la via anava més per la dreta i era un 6a+ MOLT dur! La provo per allà i no surt, per l'esquerra acaba caient però si que es mereix el 6a segons la meva opinió.
  • La polvera, V+. Situada a la cara sud. El tram difícil és a l'inici. Surt a vista. Més tard l'acaben provant l'Anna i en Cristobal a part de tots els altres.
  • Sol Solet, V+. Pensant que era el El Pop de Lluna (6b) surto amb les dues primeres xapes passades i em sorprenc amb la facilitat que trec el pas dur... remirant les ressenyes veiem que efectivament es tractava d'un V+ que podria ser 6a per l'entradeta... (ser alt en aquesta via té ventatge! :P)
Al cap de poc se senten uns crits... PÉGÉBÉEEE!!!!.... ON SOOOOU???.... VALE JA VINC!!!.... i apareix en Tranki reclutant voluntaris per desmontar la Via dels Casals a Roca Ponça.

  • Via dels Casals, 7b o V/Ae (70m?). La via té 3 llargs però els bous del Tranki i el Piju l'encadenen del tirón. Amb el Tranki la fem en dos llargs. Bé la fem... ell torna a encadenar i jo improvitzo uns estreps amb un parell de bagues i simulo una fifi amb una cinta exprés per poder-me arrossegar paret amunt. Al principi em fa respecte però l'Oriol té molta labia i em tranquilitza i m'anima ràpidament. En aproximadament una hora (?) som a dalt i rapelem a duo per la via Normal.

Roca Ponça cara Oest


Where are Wallie's?

L'equip Alçades amor i odi (menys jo) se'n tornen cap a casa després de dinar i esperar pacientment per poder-nos fer alguna foto, llàstima que no esperéssin fins veure'ns dalt :P
La familia Pijuclimb i la colla Activitats de muntanya també se'n van després d'esperar a que tornéssim a terra. El mateix pels dos companys del CADE que havien vingut amb l'Oriol, la Laia i en Jaume també marxen.

Amb l'Oriol ens n'anem a tibar més al contrafort de l'Agullola. Pel camí ens trobem en Karli que porta 2 mesos sense lligar-se a una corda (cosa de la paternitat), s'apunta amb nosaltres!
Espectacle garantit:

  • Banyaloques Band, 7a+. L'Oriol encadena a la primera i en Karli fa un molt bon retorn a l'esportiva fent-li un pegue en top-rope.
  • La Vaca Cega, 7b+. Pot ser la via més dura de Solius? La deixen montada des de la R de la Banyaloques, la proven en top-rope els dos i finalment l'Oriol l'encadena de primer per segon cop (crec).

Karli a Banyaloques Band, 7a+

Jo anava amb la idea de fer alguna via més però ja arriba l'hora de marxar i no em sap pas greu després de l'espectacle vist. Ells fan intercanvi de telèfons mentre jo busco una albarca perduda i per acabar, en Karli ens descobreix una petita nova zona a l'Empordà de la que ja anirem parlant... ;)

Aniré penjant més fotos de seguida que en tingui i les pugui editar.
Piju, pots passar-me les de la via dels Casals?
Tranki, tens el meu gri-gri?