19.4.06

Escalades de Setmana Santa (2/2)

Abans d'anar a Solius aquest últim cap de setmana, em vaig escapar un parell de dies a Penya Ginesta, al Garraf.

El primer dia, hi vem anar l'Alba, la Berta (la meva germana petita) i jo. Era el segon cop que la Berta escalava.
Després de llevar-nos tard i de donar voltes per Esplugues i altres ciutats pels volts de Barcelona, vem trobar l'autovia de Castelldefels i finalment vem arribar al lloc. Va ser un dia d'iniciació i les vies escollides van ser:

  • Per Començar (III) Molt xula i disfrutona per la gent que comença
  • Normal (IV) També molt xula i llargueta.

Vies maques per portar gent a escalar per primer cop. Vem fer-li una mica d'explicació a la Berta de l'assegurament, les maniobres, els nusos, com xapar... i cap a escalar! El dia va ser fantàstic: solet però sense fer calor excesiva i només una parella d'anglesos escalant amb els seus fills. Llàstima que haviem dit de tornar a casa per dinar, em vaig quedar amb ganes d'escalar alguna cosa més.

A l'endemà, se'ns va afegir el Marc V. amb nosaltres tres (si, a la Berta li va agradar i va tornar). Aquest cop vem fer les vies:
  • Ja no és normal (IV+) Reunió de 3 spits, possiblitat d'anar a la R de la via Normal o a la de la Plana. Maca i disfrutona amb bon canto però d'anar-se mirant els passos.
  • Plana (V) a mitja via tirem avall per lo mal protegida que està i lo que arriba a patinar, recuperem les cintes des de l'altre via. No val la pena fer-la.
  • Raticulín (V) Molt xula, bon canto. Només fem fins a la 1ra reunió, la via té un altre llarg més de IV+. Recomanable!
  • Zoe 2 (V+) La faig en top-rope, moviment dinàmic curiós al final :P Xula i amb alguna relíquia (pitó rovellat) a mitja via. Comparteix reunió amb Raticulín.
  • Pedro (V+) La guia de Barcelona y alrededores la marca de IV+, em vaig rallar i vaig descansar a mitja via pensant "com collons això pot ser un IV+?". Molt guapa, llarga i gens pulida!. Em va fotre parar-me i no encadenar... :( Feu-la!
  • Los presos ven.. (6b) La fà el Marc aprofitant la R de Pedro en top-rope i donem el dia per acabat.

Vem anar amb la guia de Barcelona y Alrededores i com ja he dit, té alguna incongruència de grau. A la web de Madteam també hi tenen les ressenyes.

La zona està molt bé per la gent que comença, aprop de Barcelona i moltes vies amb grau assequible. Això també juga en contra d'aquesta escola i la veritat... hi ha moltes vies que semblen autèntiques pistes de patinatge :( Recomano anar a la banda esquerra, és la zona menys pulida, les vies aprop dels tres tercers que hi ha a la banda dreta... oju peligru que estan molt sobades!


Foto 1: Penya Ginesta
Foto 2: Berta escalant Normal
Foto 3: Germanets a la R de Raticulín i Zoe2
Foto 4: Alba escalant Zoe2
Foto 5: Les vistes al parking i a la platja :)

3 comentaris:

ivanG ha dit...

Ei!! Penya Ginesta, quins records!!! A la "per comenzar" i la "ja no es normal" vaig començar a tibar. Després vaig passar una bona temporada pujant cada diumenge.
La Pedro (IV+) penso que podría ser un V.
Penya Ginesta es un bon lloc per començar y te un microclima molt especial.

PGB ha dit...

La Pedro jo la vaig trobar de V+, i així la tenen a les ressenyes de Madteam... "anda que vaya con el IV+" anava pensant jo al pujar... xD

K. ha dit...

Sí, Pedro (o lo que parece la vía Pedro) debe ser algo así como 5º/5º+ con un paso raro de flanqueo a la izq. si no recuerdo mal.

Muy recomendable (era) el 6a+ que le queda dos vías a la izq. Delirium tremens