11.7.06

Cala Montgó

Seguim amb la tònica dels posts d'inspecció de noves zones: fa un temps pels fòrums de la feec, caranorte i madteam, vaig descobrir que hi havia una zona d'escalada a la Cala Montgó, l'Escala.



Dissabte tarda, amb l'Alba i els seus pares ens hi vem acostar. El fet de no haver-me llegit els posts dels fòrums i anar convençut de creure saber on eren les vies, ens va portar al costat equivocat. Vem anar al Sector Antic (a la dreta mirant el mar). Allà, després de caminar pel camí de ronda entre els pins i ben a la vora del penyasegat, vem anar veient alguna reunió amb les xapes oxidadíssimes des d'on es devia rappelar. Fixan-t'hi bé veies les vies equipades amb burils, spits, pitons, i altres relíquies. Segur que només bufant, les xapes desapareixien de tant oxidades que estaven. En alguns anclatges no hi havia xapa, el que hi havia eren dos eslabons de cadena, un a presió amb els spits o burils i l'altre lliure per xapar-lo. Esfereïdor!
Pel que fa a la roca es veia molt trencada i xunga. Se't passaven les ganes d'enfilar-te per allà pensant en que set podien quedar les preses a les mans.


Quina pèrdua de temps, al arribar a casa seva i consultar als fòrums anteriorment esmentats que les vies re-equipades es trobaven a l'ESQUERRA de la cala mirant al mar!

SANT TORNEM-HI
Dilluns, havent dinat i sabent ja la ubicació de la zona, ens vem decidir per tornar-hi. I efectivament, vem trobar el lloc, vem comprovar que hi ha unes 10 vies re-equipades amb químics, que quasi totes les vies es poden muntar des de dalt, que les vies no arriben als 15m que es pot baixar rapelant o desgrimpant una rampa de II+, que pels voltants es pot arribar a fer psicobloc, etc...


Com arribar-hi:
Des de la platja de Cala Montgó seguim el camí de ronda fins a Riells. Un cop hàgim arribat al penyasegat fem una grimpada i seguim per dalt fins arribar a l'alçada d'una mena de torre medieval. Les vies ens quedaran just a sota, a sobre d'una àmplia repisa de roca sobre el mar.
Per accedir-hi caldrà rappelar d'alguna de les reunions (la majoria d'elles són accessibles des de dalt) o per una rampa de II+ amb dos químics per rappelar a dalt. Per marxar treparem de nou la rampa.


Les vies:
He fet una petita ressenya de la zona, les vies de la dreta si que estàn al seu lloc, les de l'esquerra me inventat una mica el recorregut, però mes o menys estan per allà. Pel que fà als graus, he fet servir els que va comentar l'usuari Xank al fòrum de madteam i suposo que els he col·locat bé. Els 3 punts marcats amb descuelque, són els més fàcils d'arribar des de dalt i no queden gaire exposats. A la dreta hi ha marcada la rampa per poder marxar del lloc sense haver de nedar :P


l'Alba en un 6a+

Psicobloc?
A la dreta de la rampa per on es baixa/puja, hi ha una mena de caleta amb les parets desplomades. La fundària és l'únic que em preocupa perquè no crec que faci més de 3m i enfilar-se molt amunt podria ser perillós. El que si que sembla factible és fer travessies laterals per la zona. Potser més enllà hi ha més cosa però aquest lloc semblava el ideal, investigueu més si us interessa :) Si us feu mal jo declino tota responsabilitat, només dono idees ;P


16 comentaris:

Marc ha dit...

Quines fotos mes guapes amb el mar al costat..Això de poder-te banyar després d'escalar ha d'anar de conya!:)
Apa, a seguir investigant així :P
Per cert, que tal els 6a's??:O

PGB ha dit...

Doncs si, vem acabar la tarda amb una banyada a la platja normal, però si vas amb prou temps (a part de tenir les vies a la ombra a partir del migdia) pots fer el fanàtic per les roques aquelles aprop de l'aigua i així et refreskes :P

Els 6a's, per tots els comentaris que he llegit als fòrums, algun deu ser V+. Bàsicament les vies són d'estar fort i tenir pila, els peus son bons i hi ha canto.

Anònim ha dit...

No és una mica crocanti aquesta roca? a simple vista no sembla de lo millor..

I lo dels mosquits que la gent comentava? és un inconvenient o es pot conviure amb ells? :P

Ei de puta mare que ens hagis descobert aquest lloc. Bona feina. Tot i que sempre mola parlar amb equipadors o amb gent de la zona abans de publicar coses i tal pro buenu...s'agraeix :)

PGB ha dit...

Eps Un Bou!

Sí, tens raó! Em vaig precipitar a fer l'atrticlet, fruit de la gran descoberta i lo molt que vaig disfrutar. Si algun local o equipador es vol posar en contacte amb mi per comentar el tema de la publicació de les ressenyes o ampliar/reduïr la informació que ho faci lliurement!

El tema mosquits... doncs no vaig tenir cap picada, en canvi en el SECTOR ANTIC, quan buscava per alla les vies si que algun em va picar. L'unic lloc GENS RECOMANABLE per anar-hi les tardes d'estiu és a Llafranc. Et converteixes en un festí per ells.

La roca és millor del que sembla! Tot i que es veu raríssima, és sòlida i no sem va trencar res. Un lloc disfrutón, vaia :P

Anònim ha dit...

Dons s'haurà de visitar algun dia d'aquests i fer un plan escalada+platja de trankis!

Merci per la info. Que vagi bé!

Anònim ha dit...

xD, ara també passen bous per aqui... jejeje

Tu, molt xulo el post de cala montgó... també em faria gràcia anar-hi! Pel que dius espero que els 6a per mi siguin 5+ xD

Avui he fet la primera escalada des de les 24h!!! (i només al castell de montjuic) dilluns pel matí molt segur em passo per Solius... :)

Per cert! avui he fet una descoverta al castell... Resulta que hi ha un itinerari de boulder (molt fort) que sen diu PGB!! te l'han dedicat o k? o tens algun "germà bessó" que hi va de tant en tant o nuse que voldrà dir!! M'ha fet molta gràcia.. després he provat algo a la mítica volta del castell hi m'ha sortit l'inici d'un itinerari d'aquests d'enfilar-se.. molt divertit, viam si el puc anar fent amb el temps :P

Apa tu! viam si ens veiem ;) Salut!!!

PGB ha dit...

Les vies de cala montgó són dures només per lo atlètiques que són (desplom constant però amb bon canto) segur que algun d'aquests 6a és menys pq m'havien comentat que les vies anaven de V+ en amunt... a part, els pots muntar tots des de dalt! :P

Colta, de cara a l'any vinent, ja te m'enduràs l'Alba a entrenar al castell de Montjuic de Girona eh? Que la tindrem vivint allà! I sobre la travessia amb nom "PGB"... PGB ve del mític còmic publicat a EL JUEVES i dibuixat per l'AZAGRA, que es deia Partido de la Gente del Bar. Em molava molt! :P De moment, germans bessons per Girona.. cap ;P

Anònim ha dit...

Això, Aniol t fitxo km a guia gironí per escalar eh! ens passem l'msn i en parlem! Cala Montgó, wapixim, però... reconec que si no stas gaire fort, és a dir, el meu cas... de disfrutar, costa pk t veus força limitat, però tot i així, recomanat!

Mohawk ha dit...

Veig que t'estas aficionant a els anclatges ronyosos, eh!!

Sort de trobar el sector nou...

A tibar-li forts!!

els tetes ha dit...

Bon dia!! Cala Montgó mola molt, a mi m´han esxplicat uns colegues de Roda de Ter que ells han fet psicobloc baixant desde la torre direcció nord, ès veu que ès més segur que al costat de les vies. Per cert, acabo d´estrenar blog(http://elstetes.blogspot.com), estic equipant vies amb un amic a Pals i vull penjar-hi les ressenyes, peró no sé ben be com editar-les, si algú em pot donar algún consell s´ho agrairé. Apa nois i noies, a seguir escalant i descobrint nous sectors, salut.

els tetes ha dit...

Ei figura, t´he fet 5 centims de les vies que hi ha actualment a Pals, he deixat el comentari al nostre blog, allà mateix de on hi ha el teu. Salut!!

sisco UDL ha dit...

bones!!! avui he nat a probar aquesta magnifica zona d'escalada...

voliar comentar un parellet de coses:

1-les vies desplomades del fons (esquerra)tenen la primera xapa molt amunt!!!!!!
2- la sal dificulta moltissim la escalada!!! te fa suar molt les mans i els cantos romos et patinen als pocs sedgons d'agafar-los!!!!

per lo demes dir que m'ha agradat moolt i que estic molt satisfet de la experiencia!!!!!!!

Vito ha dit...

Fa poc vaig estar passejant per les vies antigues, i realment el material es veia bastant corroit per la sal. A veure si la semana que ve puc anar per allà. Algun lloc de psico per allà?

Pere Lloveras Prat ha dit...

Quina il·lusió retrovar-me amb notícies de vies obertes per mi ara fa 25 anys, pura arqueologia! De les vies de la dreta de Cala Montgó, dues es diuen "Anxoves de l'Escala" i "Bacallà escletxat". Van ser obertes l'estiu de 1985 a mà amb spits, i si algú les vol reequipar jo el patrocino i/o l'ajudo. Em trobareu a pere.lloveras@escolapia.cat

Miguel ha dit...

Hola,

estava buscant un mapa d'aquest sector, no las vaig trobar l'ultima vegada que vaig ser allá.
Quina alçada maxima fan aquestas vias?

si se segueix direcció a riells hi ha un cami amb miradors, a sota del miradors vaig trobar mes vies.
Algu te croquis d'aquestas?

Un Saludo.

Albert Mas de Xaxars ha dit...

Renoi.. veig que l'últim comentari és del 2010... doncs aquí comentant des del futur jeje

vaig ser-hi fa uns mesos (gràcies per les teves ressenyes per cert) i coincideixo amb varis comentaris. És un sector peculiar en un entorn brutal però la sal fa que ho gaudeixis menys... no et pots agafar tranquil a preses molt romes o vas avall... no vàrem provar psico perquè no teníem ressenyes i perquè no era pas estiu i no volíem tocar pas aigua :DD

Estic pensant en fer la Punta Milà que sí que queda a la dreta i crec que està millor equipada del que comentes de les antigues. He vist ressenyes de fa 3 anys i té pintassa!