7.9.06

"Volver a empezaaaar"

Finalment he tornat a posar-me els gats, a sucar les mans al magnèsi, a xapar, a fer-me el nus, a suar, a passar una mica de cangueli, a cridar "reunió". Resumint: he tornat a escalar!

La muntanya escollida: Montserrat
La zona: Desentegada


Hem quedat a mig matí amb l'Oriol R., un company de fisioteràpia de la uni per anar a veure la Montse. Ella estava allà com sempre, suposo que s'ha alegrat de veure'ns perqué li hem estat fent companyia tot el dia, de fet érem els únics que li hem fet companyia. Estavem sols.

La Montse s'ha portat bé amb nosaltres, hem començat per les vies:


  • Núm 21 - Xavier, 4c. Bona presa de contacte després de no escalar des de la sortida a Sadernes (fa un mes i quasi 3 setmanes). Via hiper assegurada (com a tota la zona de la Desentegada pel què he vist, llegit, escoltat, ...) amb químics. Primer l'Oriol i després jo a la primera.
  • Núm 20 - Marta, 4c. Potser de mirar'te-la una mica més que l'anterior. Seguim el mateix ordre, primer l'encadena l'Oriol i després jo.
  • Núm 19 - La Guarderia, 5b. Aquesta ja tenia més cosetes d'anar-s'ho mirant. Xula i surt a vista, després la fa l'Oriol que també encadena.
Degut a l'hora que era, un cop acabades les vies hem aprofitat per dinar.

Havent dinat i amb la sombreta a partir de les 14h (hem estat de puta mare tot el dia! un pelín de calor a les dues primeres vies però la resta del dia fresquets), l'Oriol ha encadenat a vista les vies següents i jo les he provat en top-rope:

  • Núm 17, 5c. Buff.. una via molt llarga en comparació a les que estic acostumat a fer a Sant Llorenç. Bàsicament de pila fins a 3/4 parts de la via, on ja afluixava i era més disfrutona. La faig en top-rope i fent algun pas en A0 ja que els dits em començaven a fer mal. No sé qui deia que a la Desentegada regalaven el grau però jo li hagués posat 6a.
  • Núm 15, 6a. Si l'altre era llarga aquesta ho era encara més! Compte amb els que aneu amb corda de 60. S'acosta molt als 30m, si és que no en té més. Molt dura al principi (on he tibat d'una cinta) i la resta més viable però no valia a badar, també faig un A0 en un pas que em feia pal tibar d'una nyapa. Aquesta era un pèl més dura que l'altre (les 4 primeres xapes). 6a dur i de continuitat (siii aquells que tant m'agraden a mi ¬_¬')

Amb aquestes vies, hem deixat el dia com a complert i ens n'hem anat al Bruc a fer una coca-cola mentre fullejavem un Extrem (el número 36 crec) de l'any de la picor (d'aquells que té el Mohawk ;P).



Notes:
- Anar tot l'estiu en xancles i espardenyes d'espart fa que al tornar-te a posar els gats pateixis molt! Jo abans duia els gats i no em feien mal ni els dits ni els peus! :(
- Pel 6a, l'Oriol com a bon estudiant de fisioteràpia que és, m'ha fet un taping amb esparadrap als dos dits del mig i m'he notat molt millor. A partir d'ara sempre tapings als dits anular i índex de cada mà, ja que el del mig al ser més llarg aguanta més bé :P

Foto 1: La Desentegada (sense permís de www.kpujo.com)
Foto 2: Ressenyes de la zona (sense permís de www.kpujo.com)
Foto 3: Jo en el 6a en top-rope, passat el tram més difícil.
Foto 4: L'Oriol celebrant l'encadenament a vista del 6a.

14 comentaris:

Mohawk ha dit...

Felicitats pel retorn PGB!, però no em diguis vell tan sutilment!!, ja,ja,ja!!

Ens veiem!!

jclaramunt ha dit...

Ei PGB!
Veig que tornes a l'activitat! Ben fet! Jo ja estic recuperat de l'esguins i ja vaig escalfar motors la setmana passada per Sant Julià de Cerdanyola, però poc a poc...
No conec aquesta zona de Montserrat, fa bona pinta. Em pots passar l'aproximació?
Moltes gràcies i força cap amunt!

K. ha dit...

Ep! Jclaramunt, doncs si vas estar a St Julià ara esperem el teu report al teu blog... :) :)

jclaramunt ha dit...

Com apretes K!
Tens tota la raó, però encara sóc una mica novell en el tema blog i no vaig fer fotos de l'escalada...En realitat vem anar al Joc de pilota, però prometo explicar-ho al blog encara que sigui amb alguna foto del paisatge i de les vaques del voltant.

K. ha dit...

Home, el Joc de Pilota. La part fàcil OK, pero el sector més difícil son "Palabraas mayores". Quins viotes!

Que tens casa a Sant Julià?

PGB ha dit...

Mohawk, és broma poma! ;P

Jclaramunt, ja t'ho ha dit el K, a posar un post al blog! Avui havia d'anar per la tarda a Sant Llorenç però em sembla que estic massa rebentat... quines agulletes!!!!!!!

Per anar a la Desentegada has d'arribar-te fins al poble del Bruc, abans de sortir del poble tombar a la dreta per un carrer que fa baixada, després una curva a la dreta i una altra a l'esquerra. Allà comença una pista de terra que l'has de seguir fins a la zona d'aparcament. Un cop allà, tens una caminada d'uns 20 minuts o una mica més. primer passes per davant del Vermell del xicarró, després és la Desentegada. A davant queda la Cova de l'Arcada... és xungo explicar-ho en paraules :P

A kpujo.com, ves a la zona del Vermell: http://www.kpujo.com/catala/resenyes/vermell/mrco.htm

el camí és un dels que diu: Can Salses o El Bruc, has d'agafar el Cami de la cova de l'arcada i quan arribis davant les parets de la desentegada, buscar algun caminet que hi puji.

A veure si ens veiem aviat! ;)

jclaramunt ha dit...

Ja li tinc ganes al sector difícil, però no era el millor dia, o sigui que vem fer les fàcils...
Si, tenim una casa llogada tot l'any a St. Julià, ens agrada molt el poble i la zona!
Tu estàs per Berga oi? Si mai passes per allà, ja ho saps!

K. ha dit...

Sí que he passat per St Julià més d'una vegada. De fet al Joc de Pilota vaig per allà enlloc de per la Pobla de Lillet.

No sé si es més ràpid pero m'agrada més...

També he escalat un parell de vegades a Sant Julià, pero (espero no sonar massa xulo) ara ja no hi vaig doncs ja les he fet totes.

No et vindrás a Solsona a escalar? (fes una ullada al blog del Mohawk)

jclaramunt ha dit...

Merci PGB!
Per les fotos fa molt bona pinta!
Aviat faré un post resum del Cabo de Gata i d'alguna sortideta que he fet...
Segurament demà per la tarda aniré o a St Llorenç o a Subirats, ja veurem.
A veure si quedem un dia!

Gatsaule ha dit...

Ben retornat, PGB, però això de tractar de vell al Mohawk no està bé, tot i el seu posat venerable encara és una criatura !

Anònim ha dit...

Ei PGB! Ja pensava que havies desaparegut del mapa! M'alegra tornar a tenir notícies teves.
El psicobloc a Mallorca és una passada, en serio, t'ho recomano molt! Encara q és bastant dur pq són coves, i tot desploma. (Nose q tal vas de biceps...jejeje)
Per mi, la millor zona és Cala Barques, prop de Manacor. Allà hi ha 3 coves diferents on es poden provar algunes vies. Això sí, et recomano portar un bidonet hermètic, d'aquells de barranquisme, amb el magnesi i una tovalloleta petita x secar-te les mans avans d començar una via. Nosaltres no en duiem i vam pringar una mica...Pensa q amb les mans molles els cantos bons deixen de ser-ho!jeje!
Bona sort x Mallorca, i si necessites més informació ja sas, ok?
Salut!

Anònim ha dit...

Ei!
Si tbé vols aprofitar x fer una mica d turisme x l'Illa t recomano anar al cap de Formentor q és la punta q queda més al nord ( prop de Pollença) i una passejada (amb cotxe) pel port de muntanya que ressegueix tota la Serra de Tramuntana de nord a sud. Sembla impossible que una serra així estigui en una illa!

I per qualsevol cosa el meu mail és marimircat@hotmail.com

ivanG ha dit...

Hola PGB!!
Benvingut (encara que mai haguis marxat)i felicitats pel retorn, suposo que aixó d'acabar el projecte haurà estat un "desfogue total", ara a grimpar com un descosit.
PD: els núm. desfasats del Extrem són del germá del Mohawk, ( aixó em va explicar ell) ;)

tinkpor ha dit...

Benvingut PGB, ja era hora.

Ja trobava a faltar alguna entrada que llegir en el blog.

A veure si m'animo a visitar Sant Llorenç i hem fas de guia. I si no, d'aqui poc, que la gent no anirà a la platja, ens veiem per Solius (hem sembla que ho coneixes bastant, oi?)