17.4.07

Amer: El temps ens dona treva!

Doncs sembla que diumenge el temps ens va deixar escalar :P
Ens vem reunir en Pere, l'Albert, l'Alba i jo a Girona pel mati amb entrepans fets. La intencio era escalar mati i tarda a Santa Brigida d'Amer.

Referent a l'escola:
Aproximacio nula ja que si el cotxe t'ho permet, el pots deixar al costat de l'ermita. En el meu cas en Pere i l'Albert van pujar mig cami a peu ja que tinc el cotxe tarat (amortidors cascats i el tub a punt de caure) i baix: rascava tot sovint. Vaig acabar deixant el cotxe en un revolt a menys de 5 minuts de l'ermita a peu.
Peus de via molt comodes a les vies superiors (12m), ideal per anar-hi amb gent que no escala (es pot fer alguna excursioneta), anar-hi per iniciar la gent o per anar-hi amb nens petits. A veure si repetim aviat i provem les vies mes llargues (35m) de sota l'ermita.
La roca es una calcaria un pel estranya... em va recordar a la de la Creu del Codo pero tot molt mes rom (exceptuant alguna que altra via).
Equipament, re-equipat de fa poc per gent de Cassa de la Selva amb parabolts inox i reunions amb cadena i mosqueto o anella. Alguna reunio amb quimics amb cadena i mosqueto o dues anelles.
Pel que fa a les vies, n'hi ha alguna que no surt a les ressenyes, pero vem provar:

  • Via 11, V. Nomes te un pas dificil (extrany), la resta bon canto i anar fent. Equipada amb 4 parabolts i reunio de 2 quimics. Podria ser IV+ potser...
  • Via nova entre la 9 i la 10, 6a. Menys si t'escaquejes per la dreta. Algun pas mal protegit. Llastima que estigues un pel humida i la roca segons on es trenqui una mica. Surt a la primera en top-rope. Equipada amb 4 o 5 parabolts i reunio de dos quimics + cadena + mosqueto.
  • Via nova entre la 6 i la 7, 6a. La provo amb les cintes posades i em penjo al crux, li faig un segon intent i tinc un mini-saque (controlat). Molt xula, vas per una fisura atletica i de colocar-se be fins a superar un petit bombo, despres facil. Equipada amb 4 parbolts i reunio de 2 parabolts amb cadena + anella.
  • Via 7, V+. M'hi poso en top-rope pq l'Albert ha patit lo seu... tambe pateixo jo penjant-me o fent algun A0. Rara de collons i amb alejillo final en travesia. Equipada amb 3 parabolts vells i reunio nova de parabolts + cadena + anella.
  • Via 3, V. La via mes guapa del dia. Primer tram facil fins que arribes a una placa vertical i amb lleuger desplom al final. Busties generoses. Equipada amb 3 parabolts amb reunio de 2 parabolts + cadena + mosqueto (igual que a la via 4 i 5).




No he pogut provar la via 2 ja que un nuvol va decidir descarregar un petit ruixat mentre en Pere ens feia fotos i videos. El baixo, recollim i cap al cotxe ja que la paret ha quedat molla i n'hi han que havien d'estudiar ;) Son tres quarts de cinc.

Acabem la tarda a Girona fent un intercanvi de fotos amb el portatil mentre prenem una cerveseta/te/xocolata desfeta. Un molt bon diumenge :)

8 comentaris:

QUIMI ha dit...

Bones Pere!
Aixo de no poder acostar el cotxe als sectors a mi hem sona...
Per cert el video esta força be,n'hauries de penjar mes que stan entretinguts.Ja hem diras com li montes la musica al video que jo potser tambe ho probare en algun de meu.
A10!

Anònim ha dit...

Boníssim el UEEE dl final jejejeej m sembla k ningú se lespera!

apalins un petonet!

Piter ha dit...

Ei... gran dia!!

llastima que el video hagi estat comprimit.. que en versió large queda genial.

Apa.. ens veiem !!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Pere, com t'ho muntes! millor que una estrella de Holliwodd, fora broma, bona activitat i bonic video, per cert, on t'has deixat el casc?

Anònim ha dit...

Ei Pere! En la primera part del video que pujes tan accelerat sembles la nena fantasma de la pel·lícula "The Ring", quan puja per les parets del pou.

Salut!

Jortx ha dit...

a mi la primera part del vídeo m'ha recordat l'smeagol ;)

Gatsaule ha dit...

Hola starring, molt divertit el vídeo, però no acabo d'entendre perquè rosegues tan la corda, que les compres amb gust de maduixa o similar ?

Tampoc entenc que et costi tan el darrer tram si és pla...., ha, ha, ha !

jclaramunt ha dit...

Apa nanu, al més pur estil video de Petzl...molt guapo! Deu ni do la via per ser un V!
Estàs fet un actoràs!
Fins aviat.