5.6.07

L'esparadrap màgic!

Plegar tard de la feina, pujar a Matadepera, anar a llençar uns mobles a la deixalleria, pujar a Can Pobla, caminadeta fins al centre del Diafragma...

L'objectiu era encadenar la Batvia centre (6a) a vista o com a molt al flash i provar les del seu costat. La Batvia esquerra i la dreta les havia provat fa un parell d'estius amb el Mohawk.
La crua realitat, ha estat una lluita contra la via fins que ha acabat sucumbint al 3r assalt:

1r pegue... acabo penjant-me a la 3ra xapa. Quin fracàs! que petat de dits! Mira que és una via que a vista sembla fàcil pq les preses són obvies però tot i ser curta és pilosa i a mi de pila, me'n falta! :(

Mentre descanso, l'Ivan, tot i haver passat un matí fanàtic al Gruyere provant la Performance (7a) i alguna altra via, encadena una via nova entre la via 6 i la via 7 del Diafragma Central. Ell proposa 6b+ després de treure-se-la a vista.
L'equipador es passa per aquí? Ens vol deixar algun comentari? Nom? Grau proposat? :)

Toca segon intent a la Batvia centre: aquest cop aconsegueixo arribar a la següent xapa però me'n vaig per on no toca i ja no hi ha volta enrera... pilla pilla que me despeino.

L'Ivan està que no para i es posa amb l'exposada via 2. 6c o 6c+? Què n'opinen els experts?
Avui ha estat el dia i després de tremolar-li tot el cos entre la 2na i 3ra xapa... l'encadena! El tio està ON FIRE!
Nota: La via no té gens de llògica com està ara. Va per la dreta o per l'esquerra? Què tal afegir un seguro entre la 2na i 3ra xapa per no picar amb l'arbre i el terra en cas d'un pinyo?

Bé... els núvols s'acostaven ferotges i la Batvia Centre seguia muntada...

Pere: -Ivan, si no l'acabo me la montes pq li faci un top-rope?
Ivan: -Home... si no l'acabes ja li fotré (però no en tinc masses ganes), jo confio en tu!
Veueta interior Pere: -No siguis imbècil i fote-li pit i collons! Que és un putu totxo de 5 xapes!

Petit moment de reflexió...

Pere: -Em posaré esparadrap!

Ric-ric-ric, zas, ric-ric-ric-ric, zas, ric-ric-ric, zas!

  • Batvia centre, 6a. Fins la 3ra xapa es fa bé, a partir d'aquí venen uns metres d'equilibri i de fer-ho tot amb els peus fins que m'he vist xapant l'últim parabolt i donant-ho tot per sortir de la placa tècnica, pujar a la repisa i xapar la R... He escalat amb el cul però com a mínim no he tornat a casa amb les mans buides que ja és molt! :)

NOTA: He d'actualitzar les ressenyes del Diafragma. Hi ha una nova via a la dreta del 6c de la Cova del Frare que té una entrada desplomada que es veu duríssima! Nova via (la d'avui) entre les vies 6 i 7 al sector central. La via amb un interrogant del Sector Central és un 6b amb la R precària.
A veure si compro 4 bolts amb anella i reforço alguna reunió que el lloc val la pena si no ets prou bou per anar a la Font Soleia :P

Foto: L'Ivan encadenant la nova via del sector Central

Pregunta: Qui ets, M? :)

13 comentaris:

Anònim ha dit...

MOlt bé tio..."la força està en el teu interior i l'esparadrap tant sols és un reforç a la teva confiança..." Creu en tu que t'estàs polint de puuuuuta mare!

Gatsaule ha dit...

Sembla mentida que tan poques hores et donin tan de si. D'això se'n diu decisió i ganes.

Jortx ha dit...

Totalment d'acord amb en tranki, per molt esparadrap que et posis, recorda que ets tu el que escala. La resta només és per donar-te confiança!

A continuar-li així!

PGB ha dit...

tr i jortx... depen de la via que em posi (el tipus de presa), el portar o no esparadrap es el que em fa arribar a la cadena o no. Enrecordeu-vos de la meva laxitud de lligaments als dits... ;( No hi ha cap tipus de vitamina, ferro, calci o el que sigui que em pugui anar be?! Algu en te idea?

Gatsaule, per decisio i ganes les teves! Jo de gran vull ser com tu! :P

Mohawk ha dit...

Ei PGB! Felicitats per la via! I també a l'Ivan dèu n'hi do el 6c/6c+! Si el va traure a vista és que va molt sobrat, perquè els passos de dalt no són gens evidents (poc lògics com bé dius). Sobre el grau, doncs va a gustos, je,je,je.... per mi el millor és posar la barra "/"...

A tibar-li!!

PGB ha dit...

Mohawk, ja l'havia provat algunes vegades pero ahir la va encadenar, no anava a vista ;)
Merci per les felicitacions pero estic desmotivat, m'imaginava que l'encadenaria i que provaria alguna de les del costat i tb caurien pero nomes en va sortir una ;(

Anònim ha dit...

ei mohawk, merci!!
la via, doncs sense llògica, el grau, doncs és que com pots graduar una via quan la fas per un altre lloc d'on estan els seguros, els seguros van per la placa i la via t'escup cap a pillar l'aresta, la 3a xapada és mortal, ja que agafan-te de l'aresta no arribes, per tant has d'aanr a buscar la mà que tens davant del pit a la part esquerra de la placa, estirar-te, resar, bloquejar com un boig (a on se m'ha regirat en un tremolor interior tot el cos, xapar i sense pensar-ho recolocar peus i amunt.
la nova via, doncs 6b+, potser quan estigui més probada i per tant més neta, 6b, però jo em quedo amb el 6b+.

Pere, les reflexions sobre l'esparadrap i demés jo ja te les vaig fer ahir.
Vinga gent a tibar!!!!!!
ivan.

Anònim ha dit...

Hola Pere, crec que ja saps qui sóc: un incondicional del Diafragma.
La primera vegada que hi vaig escalar només hi havia 8 vies amb equipament bastant rònec. Amb el temps i moltes aportacions anònimes el sector ha anat creixent i millorant el seu equipament, malgrat tot encara queda feina per fer i si t'animes amb uns quants bolts endavant, jo tb tinc previst fer alguna coseta aquesta primavera.
En el 6c que parleu (crec que es diu "dolça despedida" però no n'estic segur) es va arrencar un gran bloc (marca encara visible), que era un doble canto, invertit per sota i pla per sobre, per tant la via ha canviat. si encara val la pena es pot reequipar canviant l'emplaçament dels bolts.
Aquest blog està molt bé i va camí de convertirse en un referent a nivell de posar una mica d'ordre en ressenyes, graus, recuperar noms de vies de St Llorenç, ... especialment de les més fàcils que amb el temps han quedat relegades a l'oblit. (avui en dia sembla que tot el que hi ha per sota de 7c+ no existeixi)
Des d'aquí i amb la contribució de tots es pot recuperar molta informació i actualitzar les vies noves.
I no et desanimis les "batvies" ens han costat molt a tots i la central és un bon 6a+!
Fins aviat

PGB ha dit...

Hola M, hi ha alguna manera de contactar amb tu? (e-mail per exemple :P)
Molaria posar en comu tota la informacio que tenim per recuperar tots els noms i consensuar els graus de debo :)

M'agrada sentir (llegir) les teves paraules, i jo pensant que era un 6a a seques ;P
Sobre la "Dolça despedida" segur que es a la via que ens referim perque es veu la marca del gran bloc que falta. Ara la via et porta mes a l'esquerra, cap a l'aresta del V que fa diedre. Estaria be renovar-li l'equipament (spits rovellats) o posar-li un bolt on hi havia el doble canto que dius :P

Espero noticies teves ;)
Fins aviat!

Mohawk ha dit...

Home, si ens hi posem, podem rectificar la "Dolça despedida" per la dreta (ara un grau força més alt, a mi sols m'ha sortit amb top-rope), i obrir una altra via per l'aresta, com es deu fer la "majoria" de les vegades (per aquí aposten per 6b/6b+). Si posem bé els parabolts no crec que es toquin les vies...

Aprofitant, PGB, M, sabeu alguna cosa de les vies que hi ha a la cova, abans d'arribar propiament al Diafragma?

Ens veiem, que s'acumula la feina! Pròximament reequipament FEEC als Palestins :P

PGB ha dit...

Et refereixes al niu d'ametralladores de la Guerra Civil? El denominat "Castell Nou"?

Pekas ha dit...

Esparadrapos... "magensio"... el nudo de una forma o de otra... vamos... qué todas estás pequeñas y
socorridas "ayudas" externas... son cómo el Red Bull... te dan alas..!!!!! :-))))))))

Saludos llenos de "magensio"... :-)

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Pere, si tens laxitud de lligaments, el que has de fer és potenciar la musculatura de la ma, ho pots fer amb aquelles boles de "plastilina" amassant-la o bé amb un puny...etc hi ha moltes maneres, però si reforçes la musculatura intrinseca de la ma, minimitzaràs la laxitud, altrament però, segueix proteguin-te amb esparadrap els dits.
Ànim però que cada cop estàs més fort!