11.1.10

Estrenem l'any a Bellavista

El dia 2 de gener quedo amb el suec i els saballuts per anar a Bellavista.

Aquesta temporada era el 3r cop que hi pujava: El primer amb el Marc, vam estar sols tot el dia. El 2n cop amb el Marc, Xavi i Òscar, hi havia un parell o tres cordades més. I aquest tercer cop amb en Pär, en Xavi i l'Òscar. L'aparcament a tope, gent als 7ens, gent als 6ens, gent a la cova... ha estat la vegada que ho he vist més plè! Suposo que la gent vol tatxar projectes abans de les restriccions que començen el 15 de gener...

Aquests dies, he pogut tatxar algunes vies que feia temps que tenia ganes de fer. Utilitzaré les ressenyes del G.E. Malgratenc, que corren per internet:

#20, 6a. Aquesta l'hem fet per escalfar. Té una primera part bastant tècnica, un bon repòs i una segona part més atlètica. Per mi és un bon 6a.

#17, 6a+. Comparteix reunió amb la número 16. Per mi aquesta és sensiblement més difícil que la seva via veïna i el 6a+ trobo que li escau. Té un tramet molt vertical d'equilibri en patates i un passet per arribar a la lleixa abans d'afrontar els passos comuns de les dues vies. Aquesta la tenia pendent i surt al primer intent.

#14, 6a+/b. Via curteta i prescindible. Es tracta d'un pas a bloc, i molt llarg, de tibar d'un cigronet que sobresurt. Tot el grau està concentrat allà i com que la via és curta, me l'apunto de 6a+ dur. Li faig fer al Xavi per escalfar i jo l'encadeno al flash. Aquesta apretada em va condicionar tot un dia de cansament...

#13, 6b. Comença amb passos llargs, agafant una xorrera per posar-nos en diedre i anar fent facilment fins a l'últim pas que costa veure'l. La tenia encadenada en top-rope de feia uns anys i aquest cop no vaig fallar. Llàstima que sigui poc contínua.

Bon viatge, 6b+. Semblava que no es deixaria encadenar mai! El primer dia vaig provar-la en top-rope i em vaig quedar al crux. El segon dia, vaig provar-la per sota i em vaig baixar del crux, no tenia forçes per acabar-la de muntar. El tercer dia li faig un top-rope per recordar els passos i encadeno. Baixo, espero 10 minuts i li faig el pegue bo per sota. Finalment!!!! Quina línia tant bona!

Tampoc hem triumfat del tot i hi ha hagut vies que s'han quedat en el tinter per a futures visites:

#1, 6b. El pas entre la 3ra i la 4ta xapa em va tombar dues vegades amb dues respectives volades. Consisteix en ajuntar mans en una regleta de mitja falange, obrir mà dreta en una mena de pinça grossa, creuar esquerra en un lateral, aguantar la porta, pujar dreta en un hombro i xapar.... Doncs els meus dits de mantega no s'aguanten gaire bé de la regleta i això sumat a la falta de power va fer que em quedés amb les ganes d'encadenar-la. Tot i així la vaig acabar muntant. Next time...

#18, 6c. Animat amb el Marc, el primer dia vaig intentar-la per sota. Primer uns passos tècnics d'adherència, després uns moviments d'equilibri en regletes fins que arribes a un bombo que no vaig saber superar i allà em vaig quedar. Després del bombo hi ha una fisura que s'ha d'escalar una mica en babaresa però obrint cames a dreta i esquerra per equilibrar-se. Molt bona!

#9, 7a+. Aquesta ja m'hi vaig posar en top-rope. Entrada en xorrera fàcil (V+) + pas a bloc inhumà o A1e (com va ser el meu cas) + placa amb molt canto (6a+) i xorrera + entrada desplomada a sostre (?) + sortida del sostre amb cantos amagats i placa vertical fins la R (?) = 7a+. Moviments molt guapos, però no estic acostumat a desploms ni sostres, em vaig cagar i al sostre vaig preferir que em baixessin. Per quan sigui gran! ;)

Bé, ja només em queden 2 6b's i llavors de 6c en amunt, caldrà posar-se més fort! O ens afanyem a tornar-hi abans del 15 de Gener o fins al 15 d'Agost no podrem tornar-hi (i a l'Agost va a ser que no!), així que... Bellavista, fins l'hivern vinent!

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona Pere.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Renoi Pere! els teus tendons s'han endurit no? encadenant 6b's i 6b +...enhorabona.

Fernando ha dit...

¿Tu tambiéb Bruto?, ¡hijo mío!

jclaramunt ha dit...

Crec que ja m'hauré d'esperar a la propera temporada....Felicitats per les vies, estàs fort!
Salut