16.2.10

Fred a Penya Senyal

9 de Gener. Dia gèlid i tota Catalunya bastant tapada. Decidim que la millor opció és anar cap el Garraf, que sembla que hi haurà alguna clariana... a veure si tenim sort a Penya Senyal.

A les 10 ens trobem a Port Ginesta l'Aleix i l'Oriol de Barcelona, l'Albert i el Xavi de Sabadell i jo i el Marc com a representants Terrassencs. Carda un fred de collons i ens refugiem al bar on esmorzem. Jo, que menjo molt pels ulls, em deixo endur per un entrepà de calamars amb all-i-oli. Molt recomanable però compte que no us passi factura després ;)

Enfilem cap al sector, fàcil de trobar amb les indicacions i ressenyes del Fernando. Allà segueix fent fred i vent. Jo m'abrigo amb el plomes però passo d'escalar, com l'Aleix, el fred ens pot. En canvi, el Xavi, l'Albert, el Marc i l'Oriol es posen a la Nacha de Noche, Niña de puerta oscura, Del Sergio...

Sembla que el vent para i el sol guanya terreny als núvols. Hora d'escalar, Aleix?

  • The end is the begin, V+. Surt a vista. No està mal per escalfar si no fa fred: arribo a la cadena amb les mans gelades i al baixar i treure'm els gats, tinc els dits grocs... collons quina rasca!!!
  • #20, 6b. L'Aleix la monta i veient la ubicació de les xapes passo de posar-m'hi de primer: pots picar de peus a la repisa inicial xapant el primer i segon bolt. Després té un aleje considerable del 3r al 4t i uns passos tècnics amb una roca que no m'acaba de donar massa confiança. Tot i així l'encadeno en top-rope.
  • #17, 6a+. M'hi poso per sota a vista però un cop a sobre la llastra hi ha un pas que no el sé veure, m'aprofito de que l'Oriol està baixant de la via del costat i em canta els passos on-the-fly. Me l'apunto al flash.
  • Marcel·lí, 6b+. Aprofito que el Xavi l'acaba de pujar, per colar-me abans de l'Albert i fer-li un top-rope. Bufff, una via molt física i difícil a vista! Això si, una línia brutal! M'arrossego una mica i ja dono el dia per finalitzat.
Bé.. encara rai que amb el fred que feia vam poder fer algo. Això si, ja m'agradaria tenir la resistència a l'entorn dels meus companys: el Xavi es va apuntar 8 vies a vista entre 6a i 6b+ i una al 2n intent!

Sobre el sector, no és cap meravella. La roca té poc forat, és més aviat roca trencada que fa cantos plans i regletes. L'equipament és correcte a tota la zona però al sector de les vies Viana Jones, Spirou... a les vies que vaig provar semblava fet amb tira-linies. És a dir, despenjant-se a sac des de dalt i posant bolts cada X metres sense buscar els llocs òptims d'on xapar. Si més no, és la impressió que vaig endur-me.
Tot i així, la roca no està sobada i és un sectoret a tenir en compte a l'hivern (quan no faci tant fred) per gent que es mogui pel 6è grau.

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Pere! ja tocava actualitzar no? veig que segueixes progressant, es veuen interessants les vies.

jose ha dit...

Wenas

A mi m'agrada força el sector per lo tecnic/fisic. No son vies fácils de fer a vista. La 20 i la 21 per mi son de les millors en el concepte placa (per cert no piques a terre a la 20, ho sembla pero si trobes les mas i les postures es xapa be!). Les vies 1, 2, 4 i 5 son de lo mejorcito... la marcel·li inicialment es parlava de 6c. La via que per mi desentona es la 22, pero ja va be per escalfar!!!

Lo bo d'aquesta escola es que no es massificara pel tipus d'escalada com la seva veina penya ginesta, aqui no pots portar els colegues a fer uns Vº's!!! o portar la novia a fer IV's.

Vagi be

Jose

PGB ha dit...

Jaume, ja veus. A veure si poso fil a l'agulla que m'agradaria portar-lo al dia, però el temps és escàs :)

Jose, el sector no és dolent i no em va desagradar del tot.
Potser s'ha malinterpretat la meva opinió al final del post :P Jo hi tornaré ja que hi tinc feina amb els sisens de placa i mola pq no està sobat tot i estar a tocar de Barcelona.

La 22 compleix la seva funció ;) I ara que comentes que la Marcel·lí parlaveu de 6c... amb raó! :P És d'aquelles vies graduades sabent-ne els passos i trucs.
A veure si el proper cop provo les vies inicials!

Gràcies pel comentari!

Fernando ha dit...

Hi Pere.
En Penya Senyal el paisaje no ayuda, es feo, es su mayor pega. Pero para escalar está bien. Yo me encuentro cómodo en este tipo de escalada. La opinión de gente que ha estado es de que díficil y técnica.
Como en todos sitios hay vías guapas y otras no tanto, pero son pocas.
De las que he probado las más feas son la 7, la 12 y la 15.
La 7 por el paso a bloque antes de llegar a la R
La 12 porque es un reequipamiento de una línea casi imposible siguiendo la línea de buriles original y por que por su lado lógico se solapa con la Caracolita.
La 15 porque tal como tiene los seguros se da de tortas con la 16. Como "juego de escalada" se tenía que haber forzado más hacia la derecha; hubiera quedado una línea más independiente y dura.
El resto, la mayoría de los sextos, están bastante bien.
Que puedas volver y disfrutarla con mejor día.
S2

lux ha dit...

Ei Pere!
a veure si mica en mica..jejeje
et vas posant al dia!

que ja vull veure les piades de via llarga..;))

Avant!!

Oriol ha dit...

Iep Pere!
Doncs si feia fred, pero bueno tampoc hi havia per tant, he...jeje.
El finde passat escalant a Seynes sense samarreta, ja li pots dir a l'Aleix (fa uns dies em feia enveja dient que havia escalat a Montgrony sense samarreta).
Avui a Presles, el divendres parlant amb un local no m'entenia quan deia [presles] es veu que es pronuncia [prèl] tot i que jo ja ho he rebatejat com [préle, neng!]
Ahir fent esqui de fons a 10 Km de Préle, al mateix massis i a la mateixa cota que els sectors... serà divertit...