6.4.06

Avui, GELIDA

Aquest matí, amb una son considerable l'Ivan i jo ens hem acostat a Gelida. Hem estat a 3 sectors:

Clàssic:
  1. Començem amb una via sense nom (V+) a l'esquerra de la via Mar (6a). L'Ivan encadena sense problemes, a mi m'ha vingut la caguera i he recorregut al gran recurs de l'escalador, el "pilla pilla". Després de mirar-m'ho i creure'm-ho he fet el pas i cap més complicació fins a dalt.
  2. Ja que hi erem, l'Ivan s'hi ha posat de nou i ha encadenat la Mar (6a) també a vista. Inici complicat amb un sostret on s'havia de tibar fort, l'he feta de segon patint al sostre. La resta ha sortit molt bé.
Últim sector:
  1. L'Ivan anava fort i ha provat la via numero 2 de la petita ressenya que va fer l'Oskar cotada de 6b i tenim el seu primer 6b a vista! Jo l'he provada després de segon i fent dues parades per mirar-m'ho bé, m'he anat treient els passos fins a la R :)
  2. No n'hi havia prou i l'Ivan ha provat també la via numero 2 de les altres ressenyes que va fer l'Oskar també a l'ultim sector. SEGON 6b a vista! Aquesta ja no m'he atrevit a provar-la, l'anterior 6b de segon m'ha deixat força cansat.
Font freda:
  1. Per acabar, hem fet la via Mamá sebolla (6a) a la paret de la Font Freda, així probavem una mica tots els sectors. A part, aquest "6a que es deixa fer" segons ahir em comentava el Joan, no s'ha deixat fer tant bé. No sé si pel cansament, pels cantos sobats o per no veure bé els passos, l'Ivan no ha encadenat i jo he tingut problemillas per fer-la de segon, si fa o no fa l'he trobada com el 1r 6b que hem fet de l'últim sector, però potser també pq stava força fet caldo. 6a dur? 6b's "fàcils"? Cansament? Grau "regalat"? La qüestió és que ens ho hem passat molt bé! :)
Què dir de Gelida?
Doncs que a la paret de la Font Freda abunden vies dures, els cantos força marcats de magnèsi, ben equipades, i les més facils amb els cantos un pèl sobats (les dures no ho sé.. potser d'aqui uns anys us ho puc explicar :P). El sector clàssic té més vies de les que surten al Barcelona y Alrededores, Comença amb uns V/V+ amb bon canto, que es pot continuar amunt per la via Del Sostre (7a). Ben equipats en general i dps per la part de dalt ja són sisens i algun V+. D'aquests dos sectors no puc dir més, ja que només hi he escalat avui. També em falta per anar al Totxo del Corb :P El sector de just davant on s'aparquen els cotxes.

En canvi del ultim sector puc parlar més perquè hi he estat més vegades :) Allà l'ultima visita la vaig fer amb el Roger, Marc i Àlvaro i vem encadenar tots a la primera la via 1 de les ressenyes de l'Oskar que va per la canal força terrosa, i les vies de V i V+ de la seva esquerra. Després vem anar a les dues últimes vies de la dreta del tot i ens vem estar barallant amb el V+ i 6a finals.

Una roca excepcional i tot bastant ben equipat/protegit :) Aquest últim sector destaca perquè la majoria de vies van del V al 6b+... hi seguirem anant! ;)

Àlvaro fent el V i el Marc la canal de IV+/V

Roger provant en top-rope el 6a del final del tot

Paret de la Font Freda, algun dia m'enfilaré per aquí... ;)

8 comentaris:

K. ha dit...

Ta força bé la darrera foto. :> :>

Els 6a's de la Font Freda, tot i que no els he probat tots, crec que son força durillos i els cantos sobtas no ajuden.

Dels 6b's a vista no puc opinar doncs no els he probat. Vaig posar 6b per que la gent d'allà i els col.legues que els anaven probar em van suggerir aquest grau.

Que opineu vosaltres?

Anònim ha dit...

Bon divendres!

Yo solo puedo opinar de la font freda, no he probado las vias nuevas....a ver si un viernes tarde me paso por allí y ya os diré mi opinión.

De la zona de la font freda, la mama sebolla, puesssss en su día no me pareció que tuviese los cantos taaan sobaos ... pero bueno, comparando con las vias nuevas, seguro que si, de grado, para mi gusto, 6a

Sobre los 6b's... os diria que probaseis 2 6b+ de la font freda: la via 24 de BCN y la 33 (o Els Vegetarians) .... peazo par de vias para mi gusto y con el grado correcto. Con eso podríais valorar si esta acordes o no.

Del resto ... pues mis primeros (y casí unicos!!!) 6c y 6c+ a vista son de la font freda: Pisha y Zona Alta ... Vias muu guapas y muuuuy de continuidad (no pasos explosivos) ... otra vía muu guapa es un 6c+ llamado megatix.

Me han gustado las fotos!!!!

Suerte y a tibar!!

Jose

K. ha dit...

La verdad es que yo no he hecho Mama Sebolla, lo decía por un 6a que hay un poco más a su derecha que me parecieron duros y algo sobados. Pero ya se sabe sobre grados pintan colores!!!

En cuanto dudo de mis pies, a mi el grado piscoiloógico se me dispara... :> :>

Hay zonas donde el 5º+/6a es más peleón y otras donde se pasa más rapidito hacia el 6a+/6b...

Passsa nná...

PGB ha dit...

Doncs.. la via 2 del penúltim sector més dura que la via 2 de l'últim sector, almenys el vaig veure patint més :P

Percert Oskar, la via 4 del penúltim sector la van estar provant una parella el dia que vaig ser-hi amb el Marc, Roger i Àlvaro. Al dir-lis 6b+ em van dir que no, que estava entre el 6a+/6b. En canvi la via 2 de l'últim sector si que la van provar i van coincidir amb 6b.

Sobre jo cotar.. jo com a molt sé cotar de 6a avall :P La resta ho faig de segon i pff em sembla tot molt difícil xD clar que algunes més i algunes no tant, però d'aqui a cotar si és 6a+ o 6b... ni flowers! :)

Merci per postejar Oskar i Jose!

Anònim ha dit...

Entrant en la polèmica dels 6a's ara mateix em faria falta veure la ressenya per confirmar que la que jo et vaig dir és la "sebolla" aquesta,... i tb dir que estic parlant de fa 2 anys, potser no estava tan sobada,... o si!?
En fin,... a disfrutar!! i si no s'encadena avui, ja s'encadenerà demà!

K. ha dit...

Via 4 del penultim sector: ¿6a+, 6b o 6b+? Ni idea no l'he probat. Fins ara m'havien dit 6b o 6b+, mai 6a+ pero donat que no l'he probat, no dic res...

El sostre sembla dur... Anyway who cares...

Cada un té la seva percepció. A veure si es publiquem les ressenyes oficials i veiem al menys que opina l'equipador (que no es que sigui llei pero segurament les ha probat totes i al menys el criteri es de coherencia...)

Anònim ha dit...

Eiss!! Que bones les fotos!!jeje;) Ja ve de gust tornar per Gelida, eh!!

Avui hem anat a fer bloc amb l'Ori Farre a St Llorenç altre cop, pro al bloc mes fàcil, que almenys surt!:P

Apa, a veure quan hi tornem per Gelida! I diumenge que ve hem dit de tornar als blocs..

Bona Setmana Santa!

Anònim ha dit...

jo crec que el graau esta força ven posat pero te l'as de guanyar i canvian de tema abiam si algu tinges las resenyes de la part nova de font freda (GELIDA) i las poses per aqui o me las envies al e-mail que es:bestiu@hotmail. adeu i bona escalada a totom . ENCADENEU FORSA