20.6.06

24h d'escalada a Solius

Divendres vaig anar a dormir tard, suposant que fotria un mal temps del carall (com deien les previsions). La sorpresa al llevar-me el dissabte va ser majúscula: QUIN BON TEMPS! De fet.. massa bon temps, aquesta calor per l'escalada en aderhencia no és massa bona però en fi. A trucar l'Aniol i vinga cap a Solius!

Al arribar, els FillsDeSolius estan preparant tot el tinglado a la zona de l'Esperó. Mentrestant l'Aniol, el Ferran (ambdós, Diables de l'Onyar) i jo ens n'anem a la cara nord de l'Agulla de Baix. Una de les poques parets amb ombra i vies assequibles pel nostre nivell:

  • Novita V/V+. Surt a vista. Pas de bloc al principi i la resta bé. Comparteix reunió amb la seva veïna, la...
  • Calimero's Route, 6a. La provo en top-rope, els passos xungos de baix em surten, no trobo el canto clau per sortir cap a la reunió i descanso, buscant i rebuscant el trobo i el pas es fa moooolt més fàcil.
Un cop ja les hem provades, monto la reunió triangulant dues sabines a dalt de la Batman. Només té els parabolts.

  • Batman V+/6a. La provem en top rope, un inici dur amb un moviment dinàmic i un petit llançament. La resta cantos bons. Surt a la primera.
Mentre fem aquestes 3 vies curtetes (2 xapes les dues primeres, i 3 xapes la 3ra), arriben uns quants Diables de l'Onyar més i dinem allà a la sombreta i gaudint d'una suau brisa i parlant de muntanya. Al cap d'una estona anem cap a l'Esperó on em trobo amb el Jose, un company del bulder del Club Natació Terrassa. El noi amb qui vaig coincidir al vèrtic mentre em provava uns gats. El llunàtic d'en viking amb el seu company, el Pepe que no paren de fer birres ;) Parlem una estona, fem plans per l'estiu i ens posem a escalar a l'Esperó. A mitja via em truca l'Alba (senyal que ha acabat l'estudi i ha arribat a Solius), em baixo i la vaig a buscar al parking, l'Aniol acabarà la via (i es trobarà amb l'aleje a la via L'Esperó de 10m de l'últim spit a la reunió). Amb l'Alba intento a la Nord de l'Esperó:

  • Toloumne Meadows, 6a. Arribo al que suposo el pas clau de la via i d'allà no passo. Em falten 10cm per xapar i poder fer el pas amb menys pressió psicològica. La desmonto de xapa a xapa i anem a fer alguna altra cosa.
Després del fracàs, assegurem el tret anant cap a l'Agulla Central i provo una de les que fa temps que tenia ganes de fer:

  • Tallades encara put, V+. 30m de via guapissima (la corda de 60m m'arriba just) El pas clau està al entrar a la fisura després del diedre. Molta calor, xafogor i humitat que el magnesi no és capaç de parar. Xapo un dels parabolts agafat a la express i trepitjant el bolt de sota :S
A la via del costat hi ha uns nois de Girona que resulta que també estiuegen per Calella, parlem sobre el Pinell, Sadernes, Rocamaura... em deixen 3 express per poder fer la via i no anar faltat (això de tenir-ne només 9... mal asuntu!)

Arriba l'hora de sopar i anem cap a l'Esperó. Amanida, butifarra i tall rodó. M'ho acabo tot, una mica més i em menjo el fil del tall rodó de la gana que tenia! Tinc l'honor de seure a la dreta del molt honorable GUILLAMON i davant dels pares de l'Aniol (deixa'l anar al Josep Maria amb el vi... ;P).

Cap a les 11 tocades, comença una de les projeccions més esperades de la nit amb entre 100 i 150 persones escoltant atentament l'amena xerrada 10 anys de cara a la paret (1954-1964) a càrrec d'el Francesc Guillamon. Ens explica els orígens de la cordada Anglada-Guillamon, les aventures passades, els companys escaladors de l'època: Porkoski, Haus, Pany, Cerdà a Montserrat i d'altres, Rabadà i Navarro a Riglos, etc... les vies obertes tant a Montserrat, Riglos, Dolomitas, Andes, etcètera. Sempre amb la seva clau d'humor molt divertida.


Ens vem quedar que li faltava parlar de Pirineus i Pedraforca (durant el sopar em va comentar que ell era partidari de les restauracions de les vies i que estava dacord en com havien re-equipat l'Anglada-Guillamon de la sud del Pedra) ja que vem marxar cap a un quart d'una ja que l'estudi que tocava fer l'endemà pel matí era obligat. Però m'han xivat que després de la xerrada es va fer una projecció de com penjar-se (Aniol fes-nos-en cinc cèntims), una gimcana nocturna on els dos guanyadors es van endur una corda cada un, segona actuació (musical) dels Diables de l'Onyar, el vivac i l'escalada matutina diumenge pel matí.

El proper any, cumplirem amb les 24h! Molt bon ambient, molt bona gent, molt ben organitzat i molt bon rotllo. Us la recomano ;)

Només me'n penedeixo de no haver-me comprat la samarreta dels Fills de Solius, a veure si puc fer un pedido ;)

Foto 1. Ferran escalant la Novita assegurat per l'Aniol. L'Esperó al fons.
Foto 2. El menda escalant la Calimero's Route en el tram més difícil, la mossegada del sol!
Foto 3. Projeccions del mestre Guillamon.
Foto 4. Percussió dels Diables de l'Onyar.

10 comentaris:

K. ha dit...

A veure si t'hauré de renyir per no estudiar... :)

Quan acabis exàmens ens anem a escalar? Jo ara tinc les tarde lliures...

PGB ha dit...

Perfecte, podem quedar alguna tarda entre-setmana i aprofitar ara que el dia allarga! :) Proposa dia i lloc ;)

Marc ha dit...

Eiii!! quina enveja, pere!! te pinta que va estar molt bé el dia per Solius...i jo tot el finde estudiant..

Apa, a partir de la setmana q ve, vacances i escalades!!:D

K. ha dit...

Quan acabes examens i tal?

Anònim ha dit...

Si trepeu alguna tarda entre setmana ja em direu argu!
Jo avui estaré al Papiol.

Gatsaule ha dit...

Molt bé, Pere, no sé qui és el que no para d'escalar !

K. ha dit...

Nosotros empezaremos a escalar una tarde entre semana a partir de la semana que viene, si el destino así lo quiere.

Probablemente nos dediquemos a explorar zonas deportivas orientadas al Este con poca aproximación, de grado medio-bajo y en Montserrat. Ya tengo la lista hecha:

- El Gerro
- El Vermell Esquerra (noves vies)
- El Castell Esquerra
- El Faraó de baix Esquerra
- La Vinya Nova, vies esportives
- Els Graus de Collbató

A ver... Al final seguro que sólo hacemos dos o tres visitas, como cada año.

Cuando no es una cosa es otra... :) :)

PGB ha dit...

De cara a la setmana vinent, em molaria anar fent: Un dia sencer o 2 tardes escalant entre setmana, i escalar algo el cap de setmana amb l'Alba :)

Bé tot depèn de com vagi portant els examens, pràctiques i projecte de fi de carrera. En principi acabo els examens (només me'n queden 2) el 5 de Juliol. Però abans es pot fer alguna cosa ;)

I per cert, us convido a la Festa Major de Terrassa del 30 de Juny al 5 de Juliol. Concretament a les Barraques (anomenades "Jove, tu també pots") que seràn el 30, 1 i 2.

Anònim ha dit...

Eiii :)

Quina llàstima que marxessiu... Realment va estar molt bé tot plegat. Com a molt es pot criticar que acabéssim a les 3 en comptes de les 12, pero aquestes coses ja se sap... de totes maneres per algo es diuen 24h no? xD el Dj Difua ja va ajudar a aixecar el dia amb ànims... jejej

Doncs si.. la projecció que van fer després de la den Guillamon es deia Com Penjar-se, den Jordi Canyigueral (documental que que narra en clau d'humor l’ascensió a la via Borreguet Pinxo (1200 metres) a la paret sud del Mongejura a Noruega. Aka un trailer: http://www.girona-everest.com/videos.php?video=2)
Desprès d'aixo també es va fer la "felacitació" als membres de l'expedició gironina a l'everest que hi eren tots a excepció d'un que no va poder venir. Se'ls va entregar un petit obsequi després de llegir un sermó de pregària al "gran escalador" (teniem cura i tot xD)
Tot seguit va venir la gimcana, molt divertida tan pels participants com pel públic! en grups de quatre s'eliminava la gent en les tres proves consecutives per entrar a la final... on guanyador i 2n classificat se'n van endur una corda. També cal dir que en van sortejar una altre entre tots els participants.
Realment val la pena quedar's-hi tota la nit... és molt xulo enfilar-te a l'esperó per veure sortir el sol! i després esmorzar xocolata desfeta...

L'any que bé ens hi veiem no? x)
Enu Pere, si tornes a pujar algun altre dia jam diràs algo no? ;)
A reveuree :)

PGB ha dit...

ostia quina passada el video! :O

Aquests si que els tenen ben posats.. no com jo! :S
Tranqui Aniol que quan puji a escalar per les teves contrades et dic algo ;)
El Pinell, l'Estartit, Solius...