2.6.06

El Cavall Bernat de La Mola

Dijous pel matí, aprofitant que no tenim classe, el Marc i jo ens hem escapat cap a Sant Llorenç amb l'objectiu de fer el Cavall Bernat per la via Variant 1 de la Normal.

A les 9.30 marxavem de cal Marc i paràvem al forn que hi ha a la benzinera Q8 (entre Terrassa i Matadepera) per agafar energies amb uns croissants de xocolata acabats de fer.

A les 10.15 érem a peu de via. Mentre el Marc feia els seus estiraments, jo he investigat per la paret de l'esquerra de les vies equipades amb químics del Cap de Mort i he vist una linia equipada amb spits i xapes daurades (molt noves i lluents). No hi havia alejes a simple vista, però tampoc he arribat a veure cap R. Algú en sap alguna cosa?


Bé, a lo que anàvem: La via consta de 2 llargs. El primer amb 2 parabolts, algun pas de V i una reunió feta en una repisa enorme amb un sol parabolt clavat a terra. Al costat hi havia un spit (molt nou) sense xapa.
Al segon llarg trobem: Parabolt amb xapa i maillon soldat, un pitó i l'espàrrec d'un parabolt (en teoria la R1 però era més còmode fer-la on l'hem fet), xapo el parabolt i tiro amunt fent oposició amb les mans i amb els peus oberts. Pitó ancestral dins de la fisura amb un filferro (curiosament sempre hi ha estat, bon senyal i bon pitó :P), un passet més per la fisura i xapo l'spit (també d'aquells vells, ronyosos, rovellats i que la xapa gira) que hi ha en el pas clau (IV) on has d'encastar-te tot tu i tirar amunt com un cuc per poder xapar un altre pitó que queda en una repisa a l'esquerra i llavors amb uns passos de II/III arribes a la R2.

Hem fet moltes fotos, algunes panoràmiques, algunes a nosaltres... i és que el dia ha estat esplèndid!



Observacions: El ràppel es pot fer amb una corda simple de 60m, arriba just. Tascons opcionals per protegir millor la fisura del segon llarg (entren de conya). Dur algun jersei és recomanable, és una zona amb molt vent.



Al acabar del Cavall Bernat, hem anat a provar sort a Les Gaites. Dic provar, perquè de sort no n'hem tingut :( Hem intentat la via Angie. A la ressenya surt de V, però és un V+/6a com una casa de pagès! (Merci per corroborar la info Mohawk, ja estava a punt de posar-me a plorar xD)

Cap a mitja via, té un petit desplom amb uns bolos amb forma fàlica que sobresurten. Allà la opció d'encadenar se'n ha anat en orris ja que he agafat una bústia amb la mà equivocada i no he pogut fer el canvi de mà. No ha estat un saque perquè tenia el parabolt als morros però vaja, que m'he penjat.
Després de sortir del sostret (molt guapo per cert), he xapat els dos parabolts següents i allà m'he quedat, em faltava una placa vertical, un parabolt i reunió. Però fins a l'ultim bolt hi havia un bon aleje (més de 4m) i una caiguda moooolt dolenta. Maillon i avall. El Marc l'ha provada fins allà i per baixar, li he ensenyat el sistema de descuelgue d'anclatges dubtosos amb un prússik a la corda ascendent, mentre va baixant i treu les cintes. D'alguna cosa ha servit!

L'Angie, juntament amb la Cati, la Renom-Olmedo i la Cucona (la Supercucona també), són les vies esportives més clàssiques i guapes de les Gaites! (Bé, jo només he provat la Cucona i Supercucona, i mitja Angie. Però tothom ho diu :P) Totes re-equipades. Tinc ganes de provar-les!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

bona explicacio!
La veritat és que em va molar bastant fer el mític Cavall Bernat...tants anys passant-hi pel costat sense pujar-hi.. potser no té molt grau, però es divertit pujar per la fisura del 2n llarg (anant de 2n, pq de 1r, si t'has de fiar dels seguros...XD)
A més, la vista panoràmica des de dalt va valdre la pena!!:)

K. ha dit...

Marc, a veure quan et portes al Pere al Roco UPC i fem una mica "d'entrenu". Si els hi dius al de l'entrada que vol probar el Roco per veure si s'apunta, el 90% de les vegades el deixen entrar gratis... :)

Sino, ja els hi dic jo... :)

Ahir vaig anar i vaig fer unes fotos, algún dia les penjo en el meu blog per que es vagi coneixent... :) :)

Respecte a l'escalada ja sabeu per on pararé aquest dies (Berguedà) si us animeu, truqueu...

PGB ha dit...

Jo mal asuntu, estaré per Calella :P

Anònim ha dit...

Oskar, oi tant q hi hem d'anar tots!
Tot i que l'altre dia hi vaig anar amb un de la uni i va haver de pagar..:S (es podria obrir la porta del darrere, no?;P)
Quina pena que s'hagin acabat les "classes" amb el Jordi, no hi he pogut anar gaire..

L'altre dia vaig provar el desplomat que sempre feieu els bons ;) i juer, cal tenir uns bons dits, eh!!:)

Es una pena que ja vinguin els finals pq tocarà fer un parón serio, pro podem buscar una tarda x nar-hi i descansar d'estudi (els q en tenim jeje):P

Apa, bona escalada de cap de setmana per Berga i fins aviat!

Mohawk ha dit...

Hey! Jo també m'apunto que sols he de baixar unes escaletes....

ivanG ha dit...

Bona trepada!!!
Sembla una miqueta just de seguros, no? Molt be de coco!!....
salutacions

Anònim ha dit...

k xulo el video molt rebe!!!

salut!!!

Anònim ha dit...

Ei Bones respecte el que preguntes del cap mort, jo l'he fet aquest cap de setmana i hi ha un areunió al mig, ja veuràs qeu fa com dues parts, dons a la meitat, al costat de un arbust, hi ha unes set xapes i ha arribes dalt. i no pateixis perquè són relativament noves i molt seguides.
Salut!