30.12.06

Un senyor regal!

Avui a Solius hi ha aparegut una via nova :)


Ahir anava boig buscant companys per anar avui a escalar... ni l'Aniol, la meva última esperança del que estava quasi segur que no fallaria, no podia.. Fins que, parlant per telèfon, li vaig dir: "i el teu pare què fa demà?". Després d'estar parlant i contemplant possibilitats, en Josep Maria em va fer una oferta a la que era impossible dir que no.
Això és un regal i lo altre són tonteries: Equipar una nova via, batejar-la i fer la 1ra ascensió :D

A les 10:15 he quedat amb ell al parquing de Solius. No hi havia gaire gent... 6 cotxes contant els nostres 2. Hem carregat els trastos cap a l'Agulla Central i hem començat provant la futura via en top-rope des de la reunió de la via El petit princep. Val a dir que m'ha deixat els honors de fer-ho quasi tot :P Escalar la futura ruta en top-rope, escollir la posicio dels anclatges, catar la roca (hi havia algun tram que no tenia un bon so), fixar cordes, i amuuuunt! Ell s'ha encarregat de fer els forats amb el taladro i jo anava posant els bolts. Ens ha costat tot el matí decidir on anava tot (som uns perfeccionistes hehe) i també hi ha hagut un parell de fiascos que resoldrem en un futur fent manualidades-Disney... (dos forats un pel màssa justos on el parabolt entrava i sortia com si res).

La nova via és La llum de l'Alba, V-. 5 parabolts inox M10 i reunió de cadena amb anella i parabolts M12. Aproximadament 15m. Entre les vies El Petit Princep i Taladro.
Equipada per Josep Maria Bosch i Pere Cuyàs el dia 30 de Desembre del 2006. (Després de deliberar mooooolta estona)
Primera ascensió per Pere Cuyàs.

Ho sento.... ho havia de dir :P



Ha quedat una via força maca i estètica, en un lloc assoleiat i arraserat del vent, per que tothom la disfruti! Ja direu què us sembla ;) Ah! i aneu collant el grau... per si tira més cap a IV+ o cap a V.

I moltes gràcies Josep Maria!

10 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Enhorabona per la primera, PGB, ja has fet una cosa que jo no he fet mai. El primer dia que passi per Solius la provo per criticar-la,....

Molt bon any !

ivanG ha dit...

Hola, felicitats per la vía!!
Un bon regal si senyor!!
A veure si algún día conec el sector i tinc l'oportunitat de provar.
Salutacions i bon any!!!

Mohawk ha dit...

Je,je,je... t'estàs fent un professional dels parabolts, eh!, Pere!

Ja li ha agradat el regal de reis a l'Alba? :P

A tibar-li artista!!

Aniol Bosch ha dit...

ieeeps! Us va anar bé eh? :) Em vau fer una enveja... pro enfi, ja trobaré alguna altre via per obrir! jejeje Per cert, el nom està mb i així segueix la línia de dedicatòries de la central :D
bFff, tinc ganes de probarla!! viam si hi puc anar abans que s'acabin les festes!
Apa tu, que vagi molt bé i fins viat! ;)))

jclaramunt ha dit...

El nom l'has posat tu oi??? Deu estar contenta l'Alba...
Moltes felicitats!

flx ha dit...

felicitats per la nova creació Pere!!!
Si que es un bon regal...¡per a tots/es!

salu2
flx

PGB ha dit...

merci a tots pels comentaris, jo els hi re-envio al Josep Maria que el merit es seu ;)

Jordi Alpino, la idea era que la via anes per la llastra fins a un canto molt bo a sota de la fisureta amb l'arbustet (just a sota la 3ra xapa), alla te'n vas a buscar la llastra d'invertits fins a sortir amb un pas d'adherencia cap a la reunio.

Les vies de la dreta son la Taladro 6a+ i El rei de la marxa enrera V/+.

Sobre la via del collet entre l'Agulla de dalt i l'Agulla del Pi, deu ser la Classica Marineland 6c+. (Classica pq abans es feia a cop d'estrep :P)

Anònim ha dit...

Hola a tothom, en primer lloc felicitats pel blog que tens Pere.
Seguirem comentant que els foradets ja no hi són....tu ja m’entens, oi???
Tb he practicat algun altre respatonetejador més.
Tic d’acord en que la ratlleta de la ressenya del blog te se'n va un pel a l’esquerra, prò ta clar que la 3a xapa obliga força a fer la via tal com diu en Jordi. Clar xò nant de 1er...de tope rope la gent farà meravelles, a que sí?
Andelueg, la via q tb comenta en Jordi de la cara N de l'A d dalt, a mi ma fa q es refereix a "La pluja d’estrelles o q la força t’acompanyi" q cubica 7a+. La clàssica marineland, ara per ara, no té eni xapa. Hi ha previsió d’obrir la directa port aventura, per aki el mig i ja vurem com deixem el conjunt.
Apaling amparin...i els mèrits han d ser per a tots els que ens estimem les muntanyes... i Solius, of course! ! !

Piter ha dit...

Ieepps Pere !!

molt xula la via, l'he feta aquest mati i he trobat que estava força be,... diferent de les que estan pels voltants.

Aixo si.. es nota que es nova que encara van caient sorra quan passes.

Apa.. vagi b!!

Jortx ha dit...

Ostres!

Fent el burro per la xarxa he trobat que a Montgrony hi ha una via que es diu la Llum de l'Alba al sector L'escenari...cotada de 8a+ pel Ramonet!Ens ho tenies ben amagat axo ehhhhhh?

xDD