16.1.07

Mutant World

Dissabte tenia el dinar de Nadal (atrassat) amb la familia del meu pare, així que amb l'Ivan vem decidir anar a conèixer el Pic del Martell.
Com que vem quedar molt d'hora per aprofitar el matí i no fer tard a casa, vem poder gaudir d'un esmorzar a un autèntic bar obrer a Castelldefels. Tallat + entrepà de truita de patates = 3€
La gent a les 9 del matí estava devorant peus de porc, callos, patates braves.... molt autèntic i entranyable tot plegat :_) Vaig estar a punt de sumar-me a la festa però vaig pensar que l'entrepà de truita ja em pesaria prou escalant... hehe.


Al cap de poc ja estavem al pàrquing de Penya Ginesta destriant el material que portariem:
15 cintes express, bagues i cordinos, un joc de tascons (el meu! hehe) + 2 tascons mitjans de l'Ivan, corda simple de 70m, reverso per mi, placa gigi per ell, mosquetons de seguretat, cascs, arnés, gats, i la guia de Barcelona i voltants.

Des de la part inferior del pàrquing surt un caminet que en 10 minuts de pujada ens deixa a la part superior del turó, seguirem el camí deixant la Cova dels Bombers (sector esportiu) a l'esquerra i ja baixarem cap al congost que forma el Pic del Martell. De seguida que poguem anirem arran de paret fins que trobem el nom de la via pintat a la roca.



L1: V 35m amb forçes parabolts, algun d'ells allunya (sobretot al final) i completo l'equipament del llarg amb 3 tascons. Em toca a mi i em surt sense cap parada. La reunió es fa a una repisa molt còmode.



L2: IV 30m que van per la part esquerra d'una canal. No té cap expansió, cal posar tascons i aprofitar 2 o 3 ponts de roca que hi ha. La R2 està a una repisa força còmoda.

L3: V+ 20m per una placa vertical i molt atlètica amb només dos parabolts. A alguna piada havia llegit que entre la R i el 1r bolt hi havia un pitó... ja no hi era i una caiguda abans de xapar el 1r bolt pot fer mal. L'Ivan va empalmar aquests dos llargs sense problemes, tot xiulant.



L4: V? Només hi ha un parabolt just abans de la R. Començo el llarg jo, poso un tascó però no se per on tirar... no ho veig massa clar i prefereixo que se'l faci l'Ivan abans de fotre'm un talegasso. El tio en comptes de tirar o per la dreta o per l'esquerra.. tira pel mig! Aprofita el meu tascó i en posa dos més abans de xapar el parabolt que el deixa a la R. No sé si va ser pel pes de la motxilla però aquest llarg va ser el que més em va costar, desploma una mica i és molt de braços.



Bé, ja m'he estrenat amb els tasconets. La veritat és que ens va fotre un dia de puta mare i la zona ens va agradar molt, hi tornarem! :)

15 comentaris:

flx ha dit...

Enhorabona Pere! ara ja t'has estrenat.
Espero que vagis fent tastets de les joietes que hi han al pic, i de passada vas pillant experiencia amb la ferralla ;-)

jclaramunt ha dit...

Eiii, ja els has estrenat!! Ben fet! Anàveu amb una corda simple desportiva oi?

Gatsaule ha dit...

El dia que vagis a la Reserva, ja em diràs quina de les dues t'agrada més.

Anònim ha dit...

Enhorabona per l'ascenció!

L'Ivan és el germà del Marc oi? El vaig conèixer un dia que ens vem ficar amb la meva companya a l'Esbarzers de les 11h pensant que era la Clerc i quan vaig arribar a la R1 em vaig adonar de l'error... Aleshores va aparèixer ell com per art de màgia passejant amb el gos i ens va "recol·locar" al peu de via de la Clerc. Encara deu riure ara!

Per cert, l'Esbarzers queda pendent que tot i no tenir la roca tan bona com la Clerc, té un ambientasso Sant Llorencí! Així que si t'animes PGB ja saps...

Salut!

Anònim ha dit...

Bon lloc per estrenar tascons i bona via. Gens fàcil... Recordo l'esperó del primer llarg difícil i deu ser el tercer que té morro. Enrabona!

Anònim ha dit...

Ei Pere...et juro que tinc una capsa de puros a rebentar de bitllets de tren bcn-Castelldefels playa!!!

Quina paret més curiosa no? Poc pati, molt de canto i possibilitats absolutes d'autoaesgurar-te.

Et queda la Lafayette, NOSE ,la Reserva...i quan t'hi vegis amb cor n'hi ha de equipades ( algunes amb spits), com la Chummy chumez, la Bolero de Raquel, Ví un negro en le verdon, scanner, Peor impossible, i la MEGAGUAPA "Dios me libre" un A2 de sostre que pots flipar...A l'esquerra hi ha un 6b ( que vam equipar fa molts anys) i un 6a+, de dos llargs ( que no recordo com es diu) ( nosequè de l'INDI) on pots començar a tibar fort de braços i gaudir de calcari excel.lent amb canto increïble!

Salut i força

Castelldefels és un lloc per apendre de puta mare! GAudiu-lo!!!!

PGB ha dit...

flx, el lloc ens va agradar molt. Si segueix fent aquest hivern hi anirem tot sovint! :P

jclaramunt, amb corda simple de 70m cap problema, les reunions son rapel.lables. Crec que amb corda de 60 tambe pots rapelar-ho tot amb potser alguna petita desgrimpada a la part final :P

gatsaule, la reserva es la propera ;)

enric, m'estic malacostumant a la roca bona... tot i que algun remember Sant Llorenç hauriem de fer hehehe. L'ivan es el germa del Marc, exacte! Percert, felicitats per la via que veu equipar! ;)

Josep, a mi em va encantar :P Vaig trobar mes dificil l'ultim llarg que els altres... cansament? motxilla?

Oriol, buff ja m'ho crec ja que hi has fet mil visites! Ara et queda anar a la zona de xorreres de davant! Lo que sortia a Artrosisclimbing.com fa un temps ;) M'apunto totes les que has dit i ja hi anirem anant, el lloc guapissim! :D

Anònim ha dit...

La roca bona no ho és tot en aquesta vida! Tot i que jo tb he de reconèixer que últimament tpoc hi vaig gaire a St. Llorenç excepte a treure passos de bloc...

Gràcies per la felicitació! Quan equipes t'adones de la feinada que porta... Ja l'has fet? ;)

Mohawk ha dit...

Ey PGB! Veig que vas superant l'Odi, no? A part de les que t'ha dit l'Uri t'en recomano dues més, la primera a l'esquerra de la bauma del Pic del Martell, es diu Correveidile, els trams difícils (V/V+) tenia burils i als fàcils empotradors a morts, amb una bavaresa de pel·lícula. I de vies equpades, quan tinguis els dits més entrenats (del Torrent dels Porxos, je,je) no et pots perdre la Noia dels Ulls Blaus, uan delicia.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Felicitats per la via Pere! Al Pic del Martell s'hi pot disfrutar molt escalant i això que les víes no són fàcils, ja aniràs veïent...el llarg de sortida de la Mutant és dificil de llegir, té una zona terrosa que te l'has d'anar mirant i col.locant algún friend petit fins arribar al parabolt que allunya força, la sortida és potent i de força de braços.
Al 3er llarg hi ha un forat abans d'agafar la placa on hi queda molt ben posat un friend mitjà 2,5-3 de Wild-country, això et protegeix l'entrada a la placa.
Posats a recomanar víes maques de la zona, a la dreta de la reserva i a la Nose, unes plaques verticals i tècniques que et deixarà molt satisfet si la fas, també la Midi-Plan, allà mateix etc.
Salut.

Gatsaule ha dit...

Ei, PGB, no facis ni putu cas de les vies que et recomana el Mohawk, que ja saps de què va,.... Si vols disfrutar de valent sense patir, ves a l'Herboristes !

Xavi ha dit...

Bon lloc per l'hivern però no t'acostumis al bon calcari que després no hi ha qui vagi a fer clàssiques de roca dubtosa a Sant Llorenç!

Piter ha dit...

Eps.. molt b ! aixi m'agrada estrenant com deu mana el material. Jo fa temps q tinc el joc de tascons i l'he utilitzat en comptades ocasions.

Anònim ha dit...

Bueno Piter! Ja veig que mica en mica vas entrant en el mundillo de les classiques!ARa m'agrades! jeje

Jo la Mutant la vaig fer amb l'Aritz i el Martí despres d'haver fet la Nose em sembla que es deia! Es el que té el Pic del Martell, que te'n pots anar a casa amb dos o inclus tres vies diaries fetes. A mi em va tocar obrir el segon i tercer (que tb els vaig empalmar), bona via!

A veure quin dia ens fem un truc i fem alguna montserratina!

Salut i a tibar

Little Bull ha dit...

uau tio, molt bon post. enorabona per la via. i que com et van na les joguines?
kina enveja em feu tots xD, luri amb vilanova, tu amb aixo.. i mon germa al yankee de festa xD collons...
salut i roca!