4.1.07

Primera escalada de l'any a l'Empordà

Aquest any, l'hem iniciat escalant a Rocamaura, l'Estartit.

El dia 2, després de la ressaca de menjar d'aquests dies d'abundància, vaig quedar amb en Pere per acostar-nos a aquesta escola baix-empordanesa. Els dos haviem tingut males experiències a l'hora de trobar les vies; l'únic cop que hi haviem anat (per separat), haviem anat a espetegar a la zona de l'esquerra (com t'indica el mapa de ressenya.net) on hi ha unes 7 o 8 vies deixades de la ma de Deu.

Per arribar a la zona dreta, on hi ha les vies ressenyades, s'ha d'agafar un caminet arran de l'última casa construïda (abans d'arribar a la rotonda amb una P marcada al mapa de ressenya.net) direcció les parets de la dreta. El camí (ben fressat) sembla que et porta al cim de Rocamaura (on hi ha les antenes) però un cop estàs al coll entre els dos cingles, el surt un corriol que es desvia avall i et deixa a peu de via. Aproximadament a 5 minuts del cotxe.

Les vies fetes van ser:

  • 10, V. Aproximadament de 20m llargueta i disfrutona, els spits allunyen una mica pero hi ha bon canto. A la part de dalt els cantos estan sobats i costa veure l'ultim pas, pero acaba sortint be.
En Pere desmontant la via

  • 2, 6a. Ens hi posem pensant que es la via 1, d'uns 10m. Em surt amb una parada. El Pere encadena a vista i anant per la part mes dificil. Loco! hehe :P
  • 17, V+. La primera via de les noves. Deu fer vora els 15m Placa inicial tecnica, superes un sostret amb bona presa i la placa final es fa be. Guapa! Ens surt als dos (com sempre, en Pere es complica mes :P)
En Pere a la placa final

  • 18, 6a/+?. Poso les cintes al despenjar-me de la via 17 i encadeno a la primera!!! Placa inicial i desplom atletic. Baixo contentissim! :D En Pere encadena tambe a la primera.
Jo reposant els braços per afrontar l'atletic -petit- desplom

  • 19, 6b/+?. Aqui ambdos superem el primer pas de placa en A0. Lleuger desplom, peus dolents i una pinça sense canto... li segueix una repisa que dona pas a un desplom final amb menys canto que a la via anterior.
  • 3, 6a. 10m concentrats! 3 spits i un pito (gran equipament per una via esportiva) just abans de la R... alla m'entra el yuyu i em baixo de l'spit de sota del pito. En Pere encadena i posteriorment, sabent-me els passos, encadeno en top-rope.
  • 20, 6b+?. Posem les cintes i el primer pas amb males mans i peus nuls... ja ens sembla impossible (portem estona fotent canya i la roca es molt abrasiva, et destrossa la pell dels dits). En Pere el supera amb la tensio de la corda i ja a la part final no te cap problema. Jo ho provo en top rope i els braços i els dits em fan figa. Guarrejo com puc els primers passos i disfruto de la part final amb bones mans i peus mes tecnics.
Un cop acabades vem anar a investigar les vies de més a la dreta (segons ressenya.net sols 4 vies) i en vem comptar més de 5, totes força llargues i es veien dures.
Un parell d'elles estaven amb parabolts nous, com totes les vies noves (en vermell) de la ressenya actualitzada que he fet. La resta d'assegurançes eren spits pero moltes reunions estaven amb parabolts+cadena+anella.

Percert, que gran escalar tot el matí sols :) Ah! I tot i fer tramuntana vem poder escalar en maniga curta. Es cara sud total! :D

13 comentaris:

Piter ha dit...

Eps... com ja he dit tambe al meu blog, un dia genial d'escalada.

Aps.. i genials les descripcions i la actualització de la ressenya...ha quedat de molt ben descrit. A veure si un dia ens acostem a les del sector de l'esquerra i de més a la dreta i acabem d'acotar-ho una mica més.

Apa.. fins una altra, i a tibarli!!

Mohawk ha dit...

Té bona pinta això! Un dia que pugi a l'Estartit ja hi farem una visita. De moment sols he vist les reunions des de dalt, de quan vam pujar a Roca Maura per la cresta...

A tibar-li!

Gatsaule ha dit...

6b+? Uff, ja t'estàs disparant ! Deu ser allò de l'any nou i la vida nova,...

Té molt bona pinta el lloc.

jclaramunt ha dit...

Bones! Jo només hi he estat una vegada a Rocamaura. També ens vem perdre, finalment ho vem trobar però només ens va donar temps de fer una via. La roca és molt abrasiva, et deixa els ditets fets pols!
Salut!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Gràcies per la Ressenya actualitzada, encara no hi he escalat mai per aquí, però m'ho apunto per si mai m'acosto per aquestes terres.

Anònim ha dit...

Em permets utilitzar la teva informació per actualitzar el que hi ha la web de ressenya.net ?
Una indicació, que encara pot tornar a confondre a la gent, has posat "sector esquerra" al nou croquis, quan crec que vols dir "sector dreta"

PGB ha dit...

A veure, a rocamaura hi ha dues zones, la ESQUERRA i la DRETA. A les ressenyes de ressenya.net, el mapa et porta a la zona ESQUERRA, que no esta ressenyada tot hi haver unes 6 o 7 vies esportives (equipades una mica aixi aixi... amb algun bolt, spits, pitons (?), pero estan bastant deixades i son forca cutres...

A la zona DRETA hi ha les vies que ressenyeu, fare un petit mapa i el penjare al blog de com accedir-hi. Aqui hi ha dos SECTORS, l'esquerra (que esta re-ressenyat aqui al blog) i el dret (el teniu ressenyat a ressenya.net), on vem veure alguna via mes.

Podeu fer servir les meves ressenyes sempre que volgueu, ressenya.net! :D

Anònim ha dit...

He fet algunes modificacions al mapa i he penjat la teva re-ressenya.
Totalment d'acord amb l'explicació de zones i sectors.

SEVIDE ha dit...

Referent a la via 19.
6b/? ??????? Pas molt dur amb peus molt dolents per arribar a la pinça roma. L'altre dia hi havia uns nois que la van provar. Segons ells, que van dir que encadenaven 7a, li donaven com a minim 6c tenint en comte l'entrada.
A veure si algú més les prova i es consensua una mica el grau. O millor encara, els equipadors podrien dir el grau que ells proposen....

PGB ha dit...

Hey Sergi,

la via que tu dius es la que mes dubte teniem ja que cap dels dos se'n va sortir d'aquell pas ni en top-rope. Vem fer A0 i amunt!

Pels pocs 6b's i 6c's que he provat, podria ser 6c durillo tranquilament. Aquell pas es MOLT DUR! A l'hora de la cotacio no teniem referencies d'altres vies provades del sector, per aixo vaig posar l'interrogant :P

SEVIDE ha dit...

Cap problema!! No era cap critica, només apuntava a ajustar més el grau. A veure si s'acaben de provar la resta de les vies i s'actualitza la ressenya.
No ho sé segur, però a la part més de la dreta del sector, em va semblar que tb hi havia vies noves... a veure qui les prova.
Salut

PGB ha dit...

El que està clar és que les ressenyes no s'actualitzen soles si la gent no pia! Sergi, a piar! ;)

Piter ha dit...

Eps... veig que el primer dia de l'any va tenir els seus fruits !!

Com a comentari.. a la web del madteam he trobat una entrada que posava que les 4 vies de l'inici considerava que eren 6a,6a, 6b+ i 6a+ (d'esquerra a dreta).

T'anava a posar el link.. pero com que hi he anat a parar per casualitat.. ara no el trobo.