14.4.08

Els Roures d'en Marcel

La 2na escalada de Setmana Santa, va ser amb el Marc F.
El plà teòric, era anar a passar 2 dies fanàtics a l'Alt Urgell però la pluja ens ho va escurçar a un.

Després del tour pel Maresme [1] i [2], a l'endemà recullo al Marc i cap a Coll de Nargó. Allà esmorzem al Thaussa i anem cap a Perles, en concre als Roures, on escalarem força tranquils acompanyats només d'una parella.

Els Roures... quin sector més ben parit! Bona roca, bones vies, bon equipament, bon peu de via... i l'aproximació en pujada ja fa de filtre perquè no es massifiqui (espero). Enhorabona als equipadors per aquest sectoràs!

Mirem les ressenyes i decidim començar per les vies de la dreta, fem:

  • Boira, 5c. M'agafa fred i les 2 primeres xapes em costen, la resta (gandes a partir de la meitat) surt bé i encadeno a la primera.
  • Míkonos, 5c. La trobo un pèl més difícil que l'anterior i estic a punt de fotre un bon saque a dalt, ja que em patina un peu però aguanto i encadeno. Al baixar li poso les cintes a la via de l'esquerra.
  • Corfú, 6a. AL posar-li les cintes, vaig veure un tram llis que em va cagar. Em decideixo a top-ropejar i també surt a la primera... Cagundena aquestes pors que m'agafen a baix! ;( Com a mínim tinc excusa per tornar-hi...


Hora de fer un mos i descansar, que el tute maresmeny del dia anterior, la pujadeta fins a peu de via i les vies piloses m'estan deixant fet caldo. El Marc però, no vol parar i toca pujar de grau:
  • Patufet, 6a+. Ja que el Marc aquí es penja al pas de la via, torno a tirar en top-rope i faig el pas amb un petit A0. La resta es deixa fer bé. Arribat a la reunió només pensava en posar-li les cintes al 6b del costat i deixar que el Marc s'esplaiés però al anar-li posant cintes, aquella via m'anava atraient...
  • Fort, 6b. Tal com baixo li dic al Marc que no es tregui el gri-gri que la provaré fins on arribi en top-rope... i resulta que arribo fins a la reunió del tirón! Tot i que la via m'ha semblat 6a+, i més fàcil que la anterior, baixo ben content. Li faig una bona flashejada al Marc, que ell s'hi torna a posar de primer, i encadena. Quin bou! Un 10 de via!

Amb aquestes vies fetes decidim anar cap al cotxe i acabar de matar la tarda a algun altre lloc com ara les Malles Tremendes o la Placa d'en Marcel.
Debatint-ho pel cotxe mentre anem direcció La Seu, ens passem la zona i hem de fer una petita infracció (controlada en tot moment sense posar en perill a ningú ni a nosaltres) per tornar cap al pàrquing de la Placa d'en Marcel.

Pujadeta relliscosa i ja som a peu de via. A veure si el temps aguanta, que mentre veníem, es veien cortines d'aigua.

  • La senyo no xirula, 5b. Bonica i divertida via d'adherència en roca calcària. No per això la fa menys agònica ja que hi ha algun passet que costa. A la que arribo a la R comença a ploure, passo la corda i avall! El Marc però, tot i les gotes que cauen, vol provar-la i s'hi posa en top-rope encadenant-la, és clar.


A la que el Marc torna a tocar de peus a terra la pluja ja és forta (en part ens puteja però també ens n'alegrem que plogui!). Toca recollir i marxar per potes!!!
Sortosament cap dels dos pateix cap relliscada i arribem d'una peça al cotxe.

Primera parada: Organyà. On anem cap a la xarcuteria i ens firem a base de llonganisses de muntanya. Ufff que bones! Quan les vaig provar per primer cop, ara farà uns 5 anys, em van enamorar de lo bones que eren! Si hi aneu compreu-ne! Buà, que golafre que sóc :P

Segona parada: el Thaussa. A celebrar el bon dia que hem passat tot fent 3 voll's per cap, fullejant el llibre de ressenyes i piant al de piades ;)

Acabades les birres toca trobar un lloc per anar a passar la nit. Acabem als titolos de Coll de Nargó on ens preparem un juampa (Juan Palomo, pels amics) i devorem una de les llangonisses de muntanya entre els dos... nyam nyam!



- On dormim? Bivac o dins del cotxe?
- Millor dins del cotxe que hi ha boira i ens llevarem molls...



Sort! Ja que durant la nit fot un diluvi i a l'endemà, de dia, segueix. Putada, ja que l'objectiu del 2n dia era fer un parell de vies a la Paret del Grau (almenys una com a mínim): l'Àfrica i la Manelet, de V+ i 6a respectivament, eren les escollides.



Tot i l'imprevist plujós, som gent com cal i sabem acceptar les derrotes. I encara més si és per pluja! Agafem el cotxe i tornem cap a Terrassa, a acabar de petar-nos al plafó.
Rai, que hi ha més dies que llangonisses! ;)

10 comentaris:

Jortx ha dit...

Ja no són només els profes del PFC, és que fins i tot els elements estan en contra teva i no volen que escalis...

Boniques contrades vas descobrir, ideals pel love-climbing!

Pietro ha dit...

Un bon tour per l'Alt Urgell, si senyor!...Tastant les delícies de la comarca (les rocoses i les gastronòmiques, jejeje). Llàstima de pluja, però així segur que hi torneu a acabar la feina pendent. A mi també m'agrada molt l'Alt Urgell!

PGB ha dit...

Jortx ja ho veus, pocs dies que puc anar a escalar i a sobre plou! Hauria de ploure entre-setmana i deixar-nos el cap de setmana amb solet i bones temperatures ;)

Pietro, ufff l'Alt Urtgell es molt gran, no ens l'acabarem mai :) En part es lo bo que te, que obliga a tornar-hi i tornar-hi (i a comprar mes llangonisses! :P)

Pekas ha dit...

Bon lloc l'Alt Urgell...
si senyor...

i les seves llonganiçes... ummmmm
:-)))))

Anònim ha dit...

Les llonganisses d'ho millor!! joder em vaig jalar tota la meva part!!

Increible l'Alt Urgell, placa d'en Marcel, l'única via que vam tastar disfrutona disfrutona... si fos un 6b otro gallo cantaria.

S'ha de fer lloc per tornar-hi!

Anònim ha dit...

Fort, 6b : Jo no li trec el grau!

Com es nota que no anaves de primer...

Xavi ha dit...

Bones Pere, per fi has tastat les bones tàpies alturgellenques! A veure quan tornes a tatxar les vies que no veu poder fer...i a menjar més llangonisses...

Gatsaule ha dit...

Això d'anar amb la corda per dalt no està bé, ho vaig llegir en algun manual del perfecte friki..., així que ja ho saps, a arriscar i a caure, que no passa res !

L'Alt Urgell és la segona comarca més interessant.....

Jortx ha dit...

Després del Bages, oi que si Joan??
:P:P:P

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Pere! vaja amb la pluja, però vau fer un bon tast de l'excel.lent calcari de l'Alt Urgell. A veure quan coincidim!