21.4.08

Més vies tatxades a Solius

Ara fara 2 setmanes, vaig quedar amb en Piter i l'Albert, el seu germà, per anar a fer una matinal a Solius.

El dia anterior havia plogut i alguna via humitejava, però no era trivial.

Vem decidir començar per l'Agulla central, on jo encara no tinc totes les vies encadenades, i me'n vaig endur un parell al 1r intent:

  • La Page, V. Llarga via de 30m, tota fàcil (IV?) amb un únic pas al mig, que em va costar bastant fins que no vaig decidir-me a fer-lo. És el que li dona grau a la via. Va sortir a vista posant cintes i pensant-m'ho molt al crux. En canvi, l'Albert i en Piter s'hi van passejar...
  • La Taladro, 6a+. Es la 2na via de la dreta de tot, amb parabolts del 8. Entrada d'adherència dura i després seguir aguantant fins la R. Encadeno al 1r intent amb les cintes posades. Perfecte! :D



En aquesta última via, vem veure com de dos parabolts amb xapes amb anella a la R, només en queda una. El més curiós és que han deixat el cargol de la xapa furtada cargolat al espàrrec del parabolt. Al lloro al despenjar-se!

Fetes aquestes dues vies vem anar a tibar-li al Totxo del Porc:
  • Basarda, 6c. Tsunami de pocs metres amb 4 xapes. Jo trobo la linia molt bona, tot i tenir algun picat. En total són uns 10 moviments en el tram dur amb passos molt guapos (bloqueros, llargs, regletes, cantos, roms...), avui no ens surt a cap dels tres. Jo per descomptat m'hi poso en top-rope ;P


Acabada de matxacar aquesta via, ens n'anem cap a Roca Ponça, a la cara est. Alla l'Albert i jo intentem de primers, la primera via que trobem baixant a mà dreta. Cap dels dos ho veu clar per tirar amunt i en Piter l'acaba encadenant per nosaltres, deixant-nos-la a punt pel top-rope.

  • Hotel Rich California, 6a+. Curiosament, al tenir el top-rope muntat encadeno no sense patir en algun pas de presa lateral; i és que cal navegar una mica per trobar la bona presa que et permet tirar amunt. A destacar l'últim seguro de la via abans de la R: un buril. Diria que se li ha afegit fa poc, perquè fa un temps em van comentar que el final d'aquesta via era una mica expo. No és la típica via de Solius i es veu una mica de sika que aguanta una llastra amb bons cantos... esperem que aguanti!


Un cop avall, fem material i en Pere i l'Albert fan la seva, jo escalo la última via del dia amb l'Alba i la seva mare, que han vingut a veure'ns patir a Roca Ponça. Quina via havia de ser?

  • La llum de l'Alba, V. S'han trencat alguns cantos però no baixa la graduació (clar que jo tinc molta embergadura...). Tant bona com sempre! L'Alba no escala per mal d'esquena però si que ho fa la seva mare després de deixar-se enredar... el principi li costa però la 2na meitat li surt brodada :)
Amb totes aquestes vies fetes, ja podem anar a dinar que ja va sent hora ;)

5 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Els tapieros estem esperant algo més... que ens has de dir alguna cosa més???

Venga tio neeeen!! Vaaaaa enrollateeeeee!!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Pere, ja era hora, darrerament es fas esperar molt les actualitzacions...
Una bona campanya a Solius, a mí m'agrada molt, sovint i vaig quan estic de camping a Palamós a l'agost, a veure si hi coincidim!

jclaramunt ha dit...

Apa nano! ja has fet escalar a la sogra, soposo que has tingut temptacions dolentes quan la tenies a 15 metres eh!!!hehe! Veig que vas encadenant vies com un crack, FELICITATS!

PGB ha dit...

Carlos, tot al seu temps! ;)

Jaume, estic liadillo ultimament, no tinc temps per res :( Si a l'estiu hi ets, ja ens farem un truc! :D

Josep, hehe els sogres, a l'igual que els meus pares, ja han escalat tots a Solius! Es una bona zona per ensenyar de que va aixo d'escalar a la familia :P
Algo vaig encadenant pero m'he de tornar a posar en forma, que vull tatxar moltes vies aquest estiu!