28.4.08

Miranda de les Boïgues - Montpart

El dissabte 19 d'Abril, el plan era anar amb el Dani cap a l'Alt Urgell a fer la Bàlsam del Tigre o la Cafè, copa i puro. Ambdues ens cridaven molt l'atenció però el temps ens va fer canviar de plans i ens vem decidir per una aposta segura, Montserrat.

- Quina via vols fer? - Em pregunta el Dani.
- Portis on em portis, segur que no l'he fet o sigui que tu manes.
- Et sembla bé fer la Montpart a la Miranda de les Boïgues? No l'he fet encara i tots els meus colegues ja la tenen feta i no trobo mai amb qui anar-la a repetir.
- No se'n parli més, a més no he estat mai per Agulles!

Doncs cap al pàrquing de Can Massana falta gent. Al arribar, sorpresa: en Marsi i en Guillem!

- Hombre Cuyàs!!! Quant de temps!
- Hehehe, primer cop a Agulles! Ja em val! :$

Al cap de res arriben en Martí i la Cristina. El CAU nunca muere!

Parlem dels plans d'avui, en Martí i la Cristina al final decideixen anar a la cara Sud. En Marsi i en Guillem ens acompanyaran fent vies paral·leles. Perfecte, estaré rodejat de manresans... quin mal karma! ;P

Montpart.

A peu de via

Guiats pel Marsi arribem a peu de via sense problemes. Mitja horeta, més o menys, des del pàrquing. El Marsi i en Guillem es posen a la Garcia-Vidal, aconsellats pel Dani, i jo començo el primer llarg.

  • 1r llarg. V+ (V obligat). Nosaltres sortim recte a buscar la primera xapa, suposo que devien entrar per un flanqueig més fàcil una mica més a la dreta, però s'hi arriba bé. Es segueix recte amunt (5 xapes en total) fent uns passos de V+ molt fins. Al penúltim parabolt he hagut de fer un elegant A0 perquè m'estava fonent. Passat allò, la dificultat baixa una mica. Xapo l'últim parabolt de la via amb una cinta ben llarga i ja només em queda el més fàcil/exposat: un flanqueig en diagonal sense seguros cap a la R1 dins la baumeta característica. Tot i tenir la R a 10m (aprox) em tranquilitzo i vaig mirant-m'he molt els peus per anar progressant cap a la bauma. De tant en tant miro de reull l'ultima assegurança... -uff que lluny- penso! Finalment, xapo un parabolt d'una via que creua la nostra (Jumpi'n Jack Flash) just abans de la R (psicològic total, perquè tenia la reunió als nassos) i faig reunió. Salvat!

Començant el 1r llarg


A mig flanqueig del 1r llarg

En Dani es treu el 1r llarg en lliure i de seguida està al meu costat. Al cap de res ja està manxant-li amunt pel 2n llarg.
Buff, tot i el sol, el vent m'està congelant. Hauria d'haver tret la jaqueta de la motxilla. Bé, dels errors se n'aprèn :P
- Això està cosit!- Sento que diu. -Millor!- penso. Al cap de res ja el sento: -Reunió!-. Em recupera les cordes i començo el 2n llarg.

1ra reunió
  • 2n llarg. 6a (V obligat). Primer un petit flanqueig cap a l'esquerra per posar-se sota del diedre. Allà burro de mi, m'agafo un moment al mosquetó de la 1ra cinta per colocar-me bé. Un cop ben colocat vaig recuperant el llarg: primer un pas de tibar de bons cantos i després anar seguint anar fent una mica de diedre o pujant per la placa quan els cantos ho permeten. Al cap de 6 o 7 parabolts, s'ha de flanquejar una mica cap a la dreta per acabar pujant per el tram més fàcil. El flanqueig i el pas per remuntar cap al tram fàcil va ser el que em va costar més, tot i així vaig fer tots els passos en lliure. Llàstima d'haver utilitzat la 1ra cinta que m'invalida el rotpunkt.


Com a mínim les reunions d'aquesta via són molt còmodes. Quin solet més bo que hi fa, no com al diedre del 3r llarg, que es veu hombrívol, fosc, dur... Segur que m'espera per menjar-se'm! Me'l miro. Me'l torno a mirar i em dic: -què coi?! Amunt!-

  • 3r llarg. 6a (V, A1e obligat). M'equipo amb els tascons, els friends, els aliens, un estrep i 12 express. Primer objectiu, el 1r parabolt. Uns passos de IV i xapat. Bien! Així vaig progressant fins que arribo a un pitó, que és on venen els passos de 6a. Faig un A0 del pitó sense tibar massa, només l'utilitzo per equilibrar-me i xapar l'spit de sobre. Allà decideixo penjar-me d'una express al budrier i mirar-m'ho. -Collons que xungo! I ara com faig el pas?- Mmm.. treuré l'estrep! I si, amb l'estrep aconsegueixo xapar el següent parabolt i m'hi torno a penjar. Visca els A1e! Vaig progressant a base d'estrep durant 3 o 4 xapes, crec recordar (el que dura el tram difícil). En algun pas, no he tingut més ous que fer una sortida en lliure... quin yuyu! Però tot i així me'n ensurto. El Dani m'anima i això ja està coll avall. Toca el tram final on ja s'ajeu una mica més i a la roca li van sortint preses. Tot i això, no hi ha cap xapatge que no el faci pillat a la express a partir de la pedalada :$. Als últims metres xapo un arbre i ja surto a dalt. -Reunió!-

Imponent 3r llarg

Ufff, que content! M'he zampat el llarg de la Montpart i malgrat els problemes tinguts, he mantingut el cap fred i me n'he sortit. Que content i quin viote! :) Al cap de poc arriba en Dani al cim i ens felicitem mútuament. Un parell de minuts més i el Marsi ja ha recuperat l'últim llarg de la via que feia amb en Guillem. Ja som tots a dalt.

Mengem alguna cosa, baixem de l'agulla i anem en busca d'un racó arrasat i amb solet per decidir què fem...

9 comentaris:

QUIMI ha dit...

Ole! Pere amb els A1e! es un altre mundillu e? La veritat es que la regió d'agulles tambe ès força desconeguda per a mi.
Felicitats!

Jortx ha dit...

Buff! Dos posts ens un dia! Deus estar esgotat :P

Felicitats per la vieta, fa temps que sona a la llarga llista de pendents.

Mimo ha dit...

Em sembla que l'A0 del primer pas és com si contéssis que no has encadenat la via per que t'has penjat de la reunió......
Ets una mica Taliban eh....

PGB ha dit...

Quimi, caldrà anar-hi més sovint a Agulles! I Déu n'hi do amb els pedals... em falta molt per aprendre!

Jortx, tinc els dits ensangrentats... xDD Deixa'm que posi el blog al dia, que si nó em passa com ara, que tinc 3 posts per endavant!

Dani, ja em coneixes. Tinc la mentalitat esportiva... Però per mi aquesta via està feta, feta i refeta! :D Va ser un gran dia i llàstima que jo no tingués càmera i no et pogués fer fotos :(

Gatsaule ha dit...

M'has donat una idea, Pere, i això sempre és d'agrair !

Mohawk ha dit...

El retorn a la tàpia... a veure si hi ha continuitat!!

Felicitats!

Mingo ha dit...

Felicitats per la via, és de les maques, pel que expliques ara hi ha parabolts i no els cutres burils d'abans.

TRanki ha dit...

Ei PEre..guapoa via eh?

Ja la vaig fer fa ja mil anys..havies de dur tascons, algun cordino i xapa ( recordo posar alguna xapeta fins i tot al LL1).

Sembla que aqui a Agulles les clàssiques TAMBÉ es reequipen...no vau posar catxarrets al diedre?

Per ecrt la JUMPING JACK FLASH és molt bona encara que hi ha un pas a bloc a la segona tirada...

Quin peaso roca la Miranda...iq uins records...fa molts anys quan això dels balcans estava realment enmig del merdé l'Edu va obrir per sota la SARAJEVO 92..una altra via guapíssima oberta per baix...vam fer la 1a en rotpunkts crec...quina passada...

A la esquerra hi teniu la HIAWATTA, crecq ue també l'han reequipat...una bonica via de 6º però FRANC ( més facil que JUmping) i 6a obligadet entre assegurances, i algun Ao..en lliure 6b de l'època.

I més a l'esquerra la TEMPTACIÓ VIU A DALT, amb un primer llarg durot a vista ( picats amagats) que em va semblar 7b+ encadenant lorsai i al company 7a...un llarg de 6a+ guapíssim i un llarg final de 8a on vam haver de tornar MOLTS COPS..per sort es rapel.la des del cim uns popcs metres i el pas s'assaja en toprope...al final anavem a provar-ho com un totxo...quin pas més guarro...heheheh.

ah..i si et molen les vies classiques i Agulles, sense patir però amb tirades, proveu la BABY a la BESSONA..no pot faltar-te al CV i realment és potser DE LES MILLORS..com totes les IGLESIAS no passa de A1eVº i es pot apurar ( 7a+ màxim, dos llargs de 6c un de 6b+ i un de 6a+)...és simplement una via GENIAL...

Felicitats pel bateig a Agulles, t'has estrenat amb una de les bones..hi ha molts callos però si busques hi a vies genials...

saluuuut i perdona per la llargada del posts..em venen tants records que em sembla que ja tinc tema per omplir bits!

dewwww!

PGB ha dit...

Joan, pensava que per un alpinista com tu, aquesta ja la tindries feta! ;)

Mohawk, per falta de ganes no és, t'ho asseguro :)

mingo, correcte! Tot ha estat reequipat amb parabolts. Les reunions són totes bones i conserven també les antigues peces. Queda però un pitó i un spit al 2n llarg (i algun cap de buri).

Oriol, bou! No es veu bé a la foto, però anavem carregats amb aliens, tascons i friends. No en vem posar cap a cap llarg. Amb 12 cintes i un estrep ens en vem ensortir.
De fet, vaig estar a punt d'escanyar un cap de buril amb un tascó, per fer un altre pas d'Ae però vaig optar per fer una sortideta em lliure (tremolant) i va anar bé.
La Hiwatta me l'he mirada. Està reequipada i pinta molt bé! Les altres que em recomanes, de moment les deixo per més endavant ;)
Espero amb ansies el 2n post històric! A reveure bou!