23.3.10

Escalant amb Empordanesos

Aquest dissabte em reuneixo amb una bona colla del club Matxacuca (Sevide entre altres!). Quedem per anar a descobrir el sector Infinity de Begur però al final, ningú hi sap anar i veient com està el dia d'ennuvolat, anem cap al plà B: l'Estartit.

Deu n'hi do la destrossa que ha fet el temporal de neu: molts arbres caiguts i la drecera que puja a Rocamaura per darrera les cases està impracticable. Així que s'ha d'agafar el camí que surt del final del carrer per accedir-hi.

A Rocamaura ja hi hem estat tots, així que aquest cop ens n'anem cap al sector de Torre Moratxa (ressenyes).

Àlvaro a la via 5 de Torremoratxa

Allà faig les següents vies:

Num 5, V+/6a. Començo escalfant aquí. És la que em falta d'aquest mini-sectoret de 3 vies llarguetes. Entrada tècnica amb poca presa, un bombet i una placa d'equilibri abans de la R. Surt sense problemes a vista.

Num 11, 6b. Fallo a vista posant cintes, l'acabo de muntar i veig com s'ha de fer el pas. Al 2n intent no fallo i el pas que a vista m'havia semblat durissim, el faig apretant la meitat. Una via molt ben assegurada i recomanable! Malgrat els comentaris dels graus de les vies al blog de l'Alex, a tots ens ha semblat un bon 6b.

Num 13, 6a+. Veient el què comenten els companys, la distància i l'estat dels spits i pitons m'hi poso en top-rope. Aquesta via amb un restaurament canviaria, i és que hi ha trams exposats i el material fixe no és que sigui l'òptim per a escalda esportiva. En top-rope encadeno però la trobo difícil i tècnica. Sobretot la meitat inferior. La meitat superior és més atlètica però encara hi ha algun bloc inestable i cauen pedres. Compte!

Num 2, 6a+ dur. Seguim gastant forces en aquest desplom. Comença l'Enrique però no té el dia i es baixa, l'Álvaro l'acaba de muntar i jo la provo amb les cintes posades i sabent com va. Es tracta d'una via amb un principi d'adherència fàcil, però poc assegurat, i un pany desplomat amb bon canto. Aquesta és la via que m'infla més del dia, tot i així encadeno al flash :D

El gruix del grup marxa i ens quedem l'Álvaro, l'Enrique i jo. Així que anem a gastar els últims cartutxs a Rocamaura. Allà provem:

Canto de sang, 6c?. Som incapaços de resoldre la dura, difícil i bloquera entrada, així que faig A0 de la primera cinta i segueixo amunt. El desplom final suposo que s'ha d'afrontar per la placa i no utilitzant el diedre (com comprovo al baixar), però un és llarg i la fa com la lògica li mana. D'aquesta manera queda un V+ amb entrada d'A0.

Pika fort, 6b. Acabem el dia encadenant els 3 aquesta curta i bloquera via de 3 xapes. Ells tiren pel recte i jo, que no estic tant fort, m'he d'inventar uns moviments de bicicleta. Tot i així arribem els 3 a la cadena :)

Un bon dia amb bones sensacions. Val a dir que valdria molt la pena invertir en aquests dos sectors, reequipar-los i sanejant les vies més velles. I a més, encara hi ha possibilitat per nous equipaments!

8 comentaris:

elliotnnes ha dit...

Home, ja era hora de actualitzar el blog. Te bona pinta aquet lloc, lo apunto per anar algún cop.

Anònim ha dit...

Tens alguna referencia d'on esta ubicada aquesta zona de Begur?. Es que fins ara ho desconeixía totalment.
Jordi P.

PGB ha dit...

Ni idea Jordi. L'únic que sé de Begur és que arribant a la platja d'Aiguablava hi ha molts blocs!

Mohawk ha dit...

Dissabte estaré tot el dia a Montgó (o a Roca Maura si fa mala mar...)

De Begur sols sé que és una cova... algú ho descobrirà algun dia??? :P :P :P

SEVIDE ha dit...

Ei bow,
d'on has tret els noms de les vies de rocamaura? només per veure per on us vau enfilar.
Bona matinal.

jclaramunt ha dit...

Pel poc que pies...estàs fet un bou! No pateixis que jo també tinc el blog descuidat, falta temps!
Salut

Daniel Riera ha dit...

Tens rao Pere , s'haurien de reequipar vies i equipar-ne de noves ja que tant torremoratxa com Rocamaura tenen encara moltes posibilitats . Per cert...Qui aclarira el misteri de la cova de Begur?

Oriol ha dit...

Ei volem les noticies de la sortida fanatica de setmana santa cap a al andalus!!!!!!!!!!!!
Estas fet un gandul, i ja es poden aplicar tb el cuento el aleix i no diguem ja el marc...

Espero aquest finde fer dos dies fanatics que sembla que fara bo...