12.4.10

Setmana Santa 2010 - Loja

Aquesta setmana santa l'hem passat per terres andaluses. Entre canyes, tapes, desplaçaments de cotxe, canyes, tapes, visites turístiques i més canyes i tapes, hem escalat una mica :P

La primera escola va ser Loja, a la província de Granada.
Loja té la particularitat de tenir parets al nord del poble i parets al sud, d'aquesta manera s'hi pot escalar tot l'any. Nosaltres vem anar a les parets orientades al sud, la zona es diu El Hacho.


Loja amb el Tajo de la estación a l'esquerra i el Tajo del diedro al mig.

El Hacho té dos sectors principals: Tajo de la estación i el Tajo del diedro.
Si hagués estat només per l'Ivan i el Marc haguéssim anat al Tajo de la estación, ja que la majoria de vies són desplomades i també hi ha una cova amb xorreres, coliflors... Però al haver de buscar un sector amb vies de IV a 7a ens vem decantar pel Tajo del diedro.

El sector no està malament: Té bons peus de via amb l'extra de trobar-hi blocs amb vies marcades amb punts vermells. La roca és un calcàri de bona qualitat, gens sobada. La majoria de vies estàn amb químics i la resta parabolts.

Malhauradament, la pluja va fer acte de presència abans d'hora i no vem poder escalar massa.

L'Ivan i la Carol van començar per unes vies curtes i explosives que comparteixen reunió: Limpiate el culo que tienes magnesio IV, Abrete de piernas V, Levanta el culo 6a+. Les troben molt dures pel grau proposat.

Jo començo per la Quasimodo, un 6a+ de 4 xapes i reunió amb molt canto en baixada. Em costa prou però encadeno a vista. En Marc ha optat per començar per un 6b que té una pinta brutal, Mascarada: placa, bombillo, fisura-diedre i placa abans de la R. Molt completa! Jo com a segona via, abans d'encarar la Mascarada, segueixo escalfant amb Carnaval. Un 6a+ boníssim!!!! Canto canto canto i un pas que em costa però m'acabo treient abans de xapar la R.

Mentrestant, l'Ivan s'està esbarallant amb un 6a molt cabró, Tributo. No l'encadena i la deixa muntada fins on ha arribat.

Parem un moment per menjar i beure una mica i començen a caure gotes, més que gotes és un ruixat bastant cabró! Oops, i nosaltres amb la Tributo i la Mascarada muntades!!! En Marc acaba la Tributo i jo em poso a desmuntar la Mascarada en top-rope. Acabem xops!

Pleguem trastos amparats en el desplom, anem fins al cotxe i passa el que ha de passar... que para de ploure! Per unanimitat decidim anar-nos-en a Granada a tapear!

6 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Quina enveja tiu! sobretot per les canyes i les tapes....és molt difícil escalar a Granada amb tanta temptació!
Com apreten les vies no?!!

jaumeppiqueras ha dit...

Renoi, n'hi ha Granada us ha respectat el temps! vaja hivern-primavera que portem de moment...i avui tornem-hi amb la pluja!

Gatsaule ha dit...

via sentit a dir que estaves molt fort, i veig que la cosa va en serio.... Ara ja ets un escalador internacional!

Mingo ha dit...

Enhorabona Pere

lux ha dit...

Ei Pere!!
bé si la pluja et fa fora de la paret que millor que unes bones canyes i tapes! mmmmm...!!

Oriol ha dit...

Ei, falta la resta de dies bou!!!!! Clar com aqui baix no us plou no teniu temps d'actualitzar el blog....