14.4.10

Setmana Santa 2010 - Cahorros

El segon dia que teniem planificat d'escalada era per conèixer l'escola de Los Cahorros, situada a Monachil, al costat de Granada.

Trobar-ho és força senzill seguint les indicacions de la guia. Es pot optar per aparcar en un pàrking-mirador o seguir la pista que ens porta a les diferents villas i aparcar en algun dels petits llocs que hi ha per a tal. Al final d'aquesta pista hi ha un bar amb una àmplia zona de pàrking, però nosaltres ens el vam trobar tancat.

L'escola em va recordar a Sadernes però molt més agrest i salvatge. Hi ha sectors on el peu de via és una minça passarel·la d'apenes 1m d'amplada per on hi passa el camí. Altres sectors, en canvi, tenen peus de via més còmodes.

El sector Diabólico

Cahorros té fama de dur, ja que té el seu grau propi. A la guia ja t'adverteixen que els 7b de cahorros són 8a's. I així, fent una conversió ràpida... els V són 6a+, els V+ són 6b/+, els 6a's són 6c... i anar fent.
Veient el percal, optem per intentar trobar el sector Palomas. Que a la guia diu que és l'únic amb grau normal i variat: de V+ a 8a+ reals, amb predomini de vies al voltant del 6b.

El problema va ser trobar-ho, a la guia no queda molt ben explicat i no vem trobar la xemeneia que diu que s'ha de remontar per creuar el riu, i la segona opció (creuar el riu més endavant) tampoc era viable degut al cabal. Així que el segon dia d'escalada va convertir-se en un dia d'exploració i excursió, que tampoc està malament. Us deixo amb unes imatges:


Diferents perspectives de varis sectors de Cahorros

El sector Diabólico i la Cueva de las Palomas

El Puente Colgante i el camí d'accés, ja de tornada.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei bou!

Confirmat, els Cahorrins no saben graduar! Jo m'hi he trobat amb molts 6a+'s que eren com 6c+'s i amb 6a+ que eren com V's (la sobrecotació només en casos molt puntuals). Però no hi he fet cap via que em semblés el grau que deien...

Salut!
Enric (Olesa)

Pietro ha dit...

Bueno sort que t'ho prens bé això de no trobar el sector...jo vaig acabar fins els collons de la descripció i croquis de la guia d'Andalusia (la de Desnivel). La veritat és que a mi em fa molta ràbia anar fins l'altra punta de les hispànies per escalar i no trobar els sectors.
No existeix un grup al Facebook que es digui "Odïo els que fan les aproximacions a les guies d'escalada"?