4.2.08

Massima vibrazzione 4/4: Ports de Beseit

Arribem de nit al parc natural dels Ports de Beseit... entrem a una carretera tallada per obres i a la que podem busquem una pista per entrar-hi amb els cotxes i buscar un lloc per dormir.

Trobem una esplanadeta que farà el fet. Posem les màrfegues i ens estirem dins dels sacs. La nit és estrellada i suposem que a l'enedmà farà bon dia.

Em llevo amb la cara humida. M'estarà caient resina del pi que tenim al damunt? Estarà plovent?
Obro un ull i veig que el dia està ennuvolat i fa fred, no es resina sino que són gotetes que van mullant-nos lentament. Em fa mandra llevar-me i penso que ja ho faré si plou més fort, i segueixo dormint.

Bé, el Dani i el Pelut es van llevant i em també em toca aixecar-me. Quina mandra de dia: tapat, ventós i fa fred! Esmorzem quatre galetes i anem cap a Horta de Sant Joan a esperar uns companys del Pelut. Durant l'espera ens trobem al Terrible i la seva companya i decidim fer un café al Bar mentre consultem les ressenyes. Ells ja porten un parell de dies trepant pels Ports i avui, pel mal temps, ja marxen cap al Berguedà.

Finalment arriben els que esperavem i ens dirigim cap a la No vendas la piel del oso sin haberlo cazado de la Gronsa Sud. D'aquesta manera, sembla que estiguem fent cordada de 5 ja que ens anirem trobant a cada reunió.

La via:
La via consisteix en una mena d'escalada en adherència per plaques tombades de conglomerat. Compte que és fàcil, pel que fa a grau, però exposada. No m'extendré a explicar els llargs ja que són tots bastant semblants: placa tota l'estona i algun tram fisurat o de diedre.
Compte ja que a vegades costa encertar el camí: hi ha algun llarg que costa de veure per on va i cal navegar una mica, com per exemple el penúltim, que en comptes d'agafar el marcat diedre de l'esquerra, el Dani va tirar recte per la placa i cap a la dreta... escalant 50 o 60 metres i destrepant-ne 40 per tornar a agafar la línia de la via. Ull!

Equipament:
Actualment, trobarem un parell de parabolts per llarg i les reunions reequipades amb 2 o 3 parabolts del 12, amb anelles per rappelar.
El llarg més dur potser és el del final on si que hi vem posar alguna cosa mes (un parell de peces com a molt i un parell de bagues savineres per l'arbre que hi ha.

Roca:
La roca es molt bona en tot el recorregut a excepció del tram final de l'últim llarg on quan tomba, està plè de pedres sueltes. Compte amb no tirar-ne!

Descens:
Al acabar la via (nosaltres vam fer R final a una sabina que hi ha abans d'arribar al cim pq no ens arribaven les cordes), cal pujar a dalt i anar en tendència a l'esquerra seguint alguna fita. Quan hem acabat de pujar amunt i anem en descens, trobarem una sabina on hi ha una baga i una anella per fer-hi un ràppel que ens deixarà a l'inici d'una canal ben marcada a l'esquerra. Anirem baixant per allà (hi havia una corda fixa que ajudava a baixar un tram patinós) fins arribar al riu
i del riu cap al cotxe.

Bé, van ser 4 dies molt fanàtics amb molt bona gent, molt bon ambient i molt bon temps a excepció d'aquest últim que ens vem pelar de fred. Vaig fer molts metres i vaig aprendre molt.
Espero poder repetir l'OPERACIÓ SOL l'any vinent! ;)

Salut a tots els vibrantes d'aquell pont de Desembre!

9 comentaris:

jclaramunt ha dit...

S'ha fet esperar aquesta crònica eh!! Només he estat als Ports d'excurció i em va agradar molt, escalar per allà ha de ser la òstia!
Quan acabes el Projecte? deus estar-te pujant per les parets...

Jortx ha dit...

Dos mesos després!! Jo no me'n recordaria de res de res!

Has fet alguna altra cosa, a part de sortir de festa i fer projecte?¿ :P

Em sona que vas anar ala Vinya Nova, però si no has fet res més que això, com diu el Josep, deus tenir les mans perpètuament suades!!

PGB ha dit...

Hey Bous!
Doncs de la part de programació ja estic. Ara m'estan posant pegues als temes músicals del video i ho hauria de tenir enllestit pel divendres.
Necessito temes canyeros però INSTRUMENTALS! Alguna idea?

La presentació serà a finals de la setmana que vé...

Respecte a escalades: vaig anar a la Vinya Nova fa 3 dissabtes i el passat dissabte vaig treure el cap a la Canal de les Ànimes de la Font Soleia (1h de pateo però uns sisens boníssims)...

Gatsaule ha dit...

Celebro que t'hagin fet treure el soroll del video i posar-hi música... Ara t'ho hauràs de currar, que no és fàcil trobar la música adequada, normalment no hi donem importància i porta quasi tanta feina com el muntatge.

marsi ha dit...

Ep Pere! Aquesta via la vam fer amb l'Aritz durant el campament de muntanya del CAU en acabar banyet al riu, i dues vies més a les Gronses: Solstici d'Hivern i Tintin al ensamble...
La via ens pensavem que ens la trobariem neta i quina va ser la nostra sorpresa quan vam començar a veure tot aquells parabolts lluents!

Salut i anims tiu! Que ja s'acaba la mala vida!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Per fí l'acabament de les cròniques que ens vas prometre! bon relat, ja ti veig al sac resistint-te a sortir-ne..idil.lic.
Després de les tàpies que portàveu fetes això us deuria semblar una passejada no?
Ei, quins 6ens de la canal de les ànimes, parla, parla, que no els coneixo....
La música per mi no està tan malament, però el Joan com et castiga, ja es veu que té bona oida no com nosaltres!
Apa a acabar amb el projecte i a veure si em portes a aquest sisens de les ànimes, que allà la roca és boníssima.

kiku ha dit...

Gracies pel comentari i per visitar el meu blog .No se si has vingut per savassona, no ens coneixem pero algun dia ho farem.Al bloc tinc l'enllaç de la meva botiga on pots veure les samarretes que he fet de savassona, si t'animes ja ho saps.Salut

Anònim ha dit...

Bones Pere! Sóc l'Adriana. Tinc problemes amb el blog..

perquè no m'envies els teus suggeriments a contact@cat-climbing.com

Per qualsevol ajuda, comentari, ideea, queixa..jeje!!ja saps on estic.

Merciii

Pekas ha dit...

Una vía de esas para la cole... abierta por un buen amigo.. ( el Kush... qué grande..!!!! :-)))

Salut i muntanyes... company...!!!