9.6.09

Pujant de grau a Solius

El 10 de Maig pujem a Solius l'Alba, l'Ester, en Marc i jo. L'Ester no havia escalat mai i Solius sempre m'ha semblat un bon lloc perquè la gent aprèngui què és això d'enfilar-se per les parets gaudint d'un bon paissatge.


Peu de via

Començem per l'Agulla Central:

  • L'Aprofitada, 6a. Tal com diu el nom és una via que agafa la placa d'adherència entre la Tallades encara pud i La caleta per acabar sorint per la fissura de la primera. Té un pas d'equilibrista a mitja via que si no l'escaquejes cal anar al tanto. Surt a vista posant cintes.
Sortint per l'estètica Tallades
  • El puto avi, 6b+. El Marc l'encadena a vista posant cintes, jo m'enveno els dits de la mà esquerra amb esparadrap i al primer intent encadeno, no pas sense patir un cop agafat el canto salvador! Quina il·lusió! Solius és el meu talismà, sempre pujo de grau allà :D

Ja no se m'escapa!

Amb aquestes dues vies fetes i la moral pels núvols ens n'anem al cantó oposat de l'Agulla Central d'on érem. Allà hi ha dues vies de IV i IV+ del Padrino. Més esglaonades i amb més canto que la resta de vies.
Allà l'Ester s'estrena fent en top-rope la Mitilus edulis soliuencis (la de l'esquerra). L'Alba la repeteix i aprofita al baixar per fer la veïna Postgarnatxa 26F (la de la dreta).
A l'esquerra d'aquestes, el Padrino n'ha obert una altra anomenada Cloïsa de la Lluïsa. Un III+/IV per acabar d'arrodonir aquest sub-sector d'iniciació que també comptava amb unes vies del Pere.


Ester a la Mitilus

Amb el Marc tenim ganes de provar alguna coseta més picantona i acabem anant a la cara Nord-est de Roca Ponça, on hi ha una de les millors vies de Solius:

  • Flames de pedra, 6c+/7a. Ens hi posem pensant que era un 6c a seques. El Marc li fa dos intents però no surt. Jo amb un top-rope en tinc prou i em surt fins al pas d'abans d'empotrar el genoll. El pas de sortir de l'empotrament també té el seu què i he de sortir amb A0, però a excepció d'aquesta secció, la resta surt prou bé. Ai que tindré un projecte... :P

Es pot espatarrar un més?

7 comentaris:

QUIMI ha dit...

Tot s'ha de dir que el Marc s'espatarra amb més gràcia...
Felicitats pel 6b+!!

Mohawk ha dit...

La Flames de Pedra és un 10 de via... i la veïna de l'esquerra també...

A tibar-li!!

TR ha dit...

boW QUE ENCADENARÀS!

FELICITATS PEL 6B+

Llorenç ha dit...

ep!!! que te'n surts!!! moltes felicitats!!!!! així m'agrada! perdent la por al grau!

Marieta ha dit...

Enhorabona bou! Sempre amuuuuuunt ;)

jclaramunt ha dit...

Si és que l'espatarrament és una tècnica complicada...però amb les teves llargues cames fa més impressió!
Moltes felicitats pel 6b+ encadenat!!! Vas agafant forces per Sant Llorenç, jo potser aquest divendres vaig a passar-hi la tarda!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Enhorabona pels progressos Pere! i sí que fa angúnia la teva espatarrada, si! el que passa és que no hi caps allà dins i sembla que et vulguis menjar la bauma!
A veure quan píes la paret bucòlica!