3.6.09

Primera setmana de Juny afternoon sessions 1

El dimarts 2 de Juny, quedem amb el Marc i el mestre-i-mentor (aka Mimo) per anar a fer totxo. Sembla que en Dani vol seguir exemple d'altres companys que fent friki han progressat a la tàpia... hehehe

Sent imparells donarà per fer poca cosa, potser ens hauria valgut més quedarnos al Diafragma, a la Sardineta o als Diedres, però aprofitem per fer de guies de sectors esportius al Dani i cap al Gruyère, que sempre ve de gust anar-hi.

  • Punt Vermell, 6a. Bona per escalfar pels no-lolos. Passet dur per sortir del podrit i passet dur per sortir a la rampa roma final. El Dani l'encadena a vista bastant ràpid posant cintes, jo l'encadeno al meu ritme de tortuga i el Marc la desmonta.
Dubtem en quina atacar després, si la Quan farem grau? o la Ella es así. La primera sabem que té lo dur al podrit, la segona és més via. Així que està clara la decisió.

  • Ella es así, 6b. S'hi torna a posar el Dani primer posant cintes, cau a la sortida de roms del final però acaba pujant. Jo tinc els meus problemes en el mateix punt, em penjo i finalment m'acabo agafant a la següent cinta per xapar. El Marc encadena xiulant.
Comença a fer-se fosc i amb el Xavi del CAU, que havia vingut a passar la tarda escalant amb un company per la Soleia, ens n'anem cap al cotxe amb el frontal. Sempre som els que tanquem la paradeta :P


Dimecres 3 de Juny pujo a les Gaites a trobar-me amb el Mohawk, Jortx i Silver. Han estat fent un bon grapat de vies i embarcant-se per segons llargs innexistents. Ells rai que estan fortíssims!
Al arribar jo, en Jortx i en Silver ja marxaven, i amb en Mohawk ens n'hem anat cap a la cara sud del Cavall Bernat a fer el clàssic. Allà hem escalat la JA-RO amb la entrada a la R0 d'aquesta per la Insoculòrum. D'aquesta manera he repetit la meva primera via dels germans Masó (en aquest cas un germà i el pare Masó).

La combinació de vies deu ser la més llarga del Burret: fa uns 65m repartits en 2 llargs. Ha estat restaurada canviant alguns dels seus vells i deteriorats spits i burils per parabolts però encara en conserva algun jusament en un dels passos durs (romàntic style).

Els llargs han quedat repartits en que jo faria el 1r i el Mohawk el 2n.

Ressenya extreta de www.santllors.com

Pel que fa a dificultat la via no és exposada. Al primer llarg hi trobarem 4 spits a la via dels Masó, que ens faràn pujar molt tranquils. Després s'arriba a un replà on comença la JA-RO, que té un primer pas, per caçar un spit, d'aquells de millor no caure. Tot seguit xapem un parabolt i ve el pas més difícil del 1r llarg, cal anar pujant peus per preses bones fins que ens hem d'estirar per sortir al replà, flanquejar a la dreta per bona presa fins a un parabolt al costat d'un spit (no fer reunió aquí, com jo que m'he confós!) seguir amunt per un diedret amb bona presa, xapar un spit al sortir-ne i flanquejar de nou a dretes fins a la reunió de dos parabolts amb anella en una petita repisa.
El segon llarg surt recte amunt, primer per uns passets de V, en fang premsat, assegurats amb parabolts ben apropet. Algun que altre còdol sobresortit ens ajudarà a pujar amb més tranquilitat. Tot seguit trobem un bombo on haurem de pujar bastant de peus i tibar de bona presa per enfilar-nos-hi, allà començen els 2 o 3 passos de 6a. Un cop superat el bombo, caldrà enfilar-se sobre un bloc de tamany tauleta-de-nit on hi trobarem una possible reunió. Aquí és on hi ha un spit ancestral que m'ha ajudat a tirar-li amunt d'A0 ja que se m'ha trencat l'única presa bona que hi havia, i no he volat perquè tenia el pes sobre el gran bloc, que sinó... El grau ara deu haver pujat una lletra o es deu haver d'escalar una mica més a l'esquerra, pel mig del bloc.
Un cop sobre el bloc, queda un tràmit de IV+ per una zona amb menys podrit i més bona roca fins al cim.

Una via bastant recomanable per fer alguna cosa diferent de la Normal :)

9 comentaris:

Mohawk ha dit...

Osti! que ràpid!!!

:P

No està malament la JA-RO, llàstima d'algun metret de fang...

A tibar-li!!

PGB ha dit...

Hehehe és que m'ha molat bastant! I com que no tinc fotos d'aquests dos dies i tot és text... el post és més fàcil de fer :P

Xavi ha dit...

Això del "fang premsat" no dóna massa bon "rollo" jeje...
Sant Llorenç "forever"!!!

MSN ha dit...

Pereeeee! que t'estas fent un bouet! jeje
Ara començarant a ploure els 6b+, ja veuras!
Salut!

PGB ha dit...

Xavi, per sort surten bons còdols del "fang premsat" :P
Bé, què t'he d'explicar jo, de Sant Llorenç, a tú? ;)

MSN, bouuu a veure si es veritat. Tot i que abans dels 6b+ han de caure més 6b's! ;P

Gatsaule ha dit...

Molt bé, Pere, ja tens el blog al dia i veig que, tot i els horaris estranys que tens, encara et dóna temps de fer prou coses!

Jaumegrimp ha dit...

Hola Pere, t'estàs posant molt fort, escalfant en un 6a del Gruiere! deu n'hi dó...molt bona la ressenya de la via del burret, ja ma l'he copiat i ben segur que l'aniré a probar, Sant Llorenç pels Vallesans té un plús!
Per cert felicitats per la web! el dia de la presentació no vaig poder venir, treballava, però vaig pensar en vosaltres.

Marieta ha dit...

uo uo uo a veure quina tarda quedem per tivar-li, no???????
que jo ara també puc!

PGB ha dit...

Joan, mentida podrida. Em queden 8 posts pendents! Hehehe.
El que passa és que lo fet a Sant Llorenç ve de gust piar-ho ràpid.

Jaume, al gruyere o escalfes amb la Pa i trago (V+ preciós) o amb la Punt vermell. Jo prefereixo aquesta última per afrontar la tonyina que foten les altres vies :P
La JA-RO em va agradar bastant, te la recomano! Tens aquella i més ressenyes a ja saps quina web ;) Només has de fer click a "TOPO" al costat del nom de la via.

Marieta Marieta!!!! Yuuuhuuuuuuu a veure quan em vens a fer de chica grigri! A canvi et regalo una piruleta i uns consells de savi escalador pq escalis més i millor.