23.6.10

Cerdà-Riera a l'Agulla de l'Arbret

Aquest passat dissabte, tot i intentar buscar amb qui anar a escalar acabo desistint i me'l passo fent dissabte, valgui la redundància. Diumenge ho tinc malament per escalar tot el dia ja que el meu germà celebra el quart de segle i tenim dinar familiar. Quedo amb l'Ivan ben d'hora i ens n'anem cap a Agulles.

Saca Gran, Arbret, Bessones...

Ell fa temps que no fa cap via de més d'un llarg i jo no vull apretar gens, així que ens n'anem d'excursió a l'agulla de l'Arbret per fer l'Aresta Brucs y lo que surja. Un cop som al Coll de les Portelles decidim anar pel camí llarg, cap a la Saca Gran remuntant/destrepant alguna canal i algun tram amb cordes fixes. D'allà fins l'agulla de l'arbret, ja només són 5 minuts seguint les marques vermelles.

L'Arbret

Començo jo, només cal anar navegant entre còdols. Les 5 o 6 assegurançes que hi ha (spits i parabolts) estàn on fan falta. Reunió en la característica bauma.

El segon llarg l'enceta l'Ivan, sortint per l'esquerra de la bauma i tornant a navegar entre còdols, primer més vertical fins que es va ajaient arribant a la reunió. Ens podem saltar una reunió antiga d'un spit amb eslabó de cadena i parabolt amb xapa i seguir fins al replà, on al costat d'un arbust, hi ha una reunió més nova i còmode.

L'Ivan a la 2na reunió, amb bones vistes de les Bessones i la Miranda de les Bohïgues

El tercer llarg és una grimpadeta fàcil sense cap assegurança fins l'arbret. Aprofito un parell de còdols per entaforar-hi un tascó mitjà, ja que els porto, que queda a caldo. Al costat de l'arbret hi ha dos bolts on farem reunió.

Jo arribant al cim

Ens donem 15m de corda cada un i acabem de pujar al cim de l'agulla. Quines vistes :) Xerrem i gaudim del moment.

Per baixar, podem fer un rappel per la cara est des d'una instalació de cadena amb anella entre el cim i l'arbret o bé rappelar la via en dos ràppels: el primer des de l'arbret a la R1 i el segon fins a terra.
Com que estem sols a la agulla i estem del plan romàntic-love-climber, baixem pel bell mig de l'agulla.

Unes vistes increïbles

Per tornar, acabem l'excursió circular fins al refugi i d'allà de nou a Can Massana.
La veritat és que hem anat lents i haguéssim pogut aprofitar i fer alguna altra via, però estem de reentrè... poc a poc :)

8 comentaris:

Oriol ha dit...

Bones!
Bueno nano prento amb calma lo de la politja, esta clar que petar-se coses no molen ja que si les tenim es que deuen servir per alguna cosa, pero tenint en conta que no ets ni pianista ni violinista, doncs be... es un luxe que ens podem permetre els luxes.
Petita nota optimista: Mecanicament si et petes una politja canvia l'angle de ventatge macanica respecte les falanges i teoricament despres tens mes força en arqueig i semiarqueig... no esta demostrat in vivo pero si en cadavers, ala qui no es consola es perque no vol... ara si les altres politjes del dit mola conservarles, he! que ja et veig petante la resta del rollo motivat per tunejar la biomecanica del dit.

Gatsaule ha dit...

Doncs això que diu l'Uri deu ser cert, perquè l'any passat me'n vaig mig petar una, i m'ha quedat el dit estrany però que em va millor per escalar!

I celebro que ja puguis tornar-hi amb una certa normalitat!

Mingo ha dit...

Pere felicitats, està clar que cal anar tranquil i poc a poc i l'important és passar-s'ho bé i no cal fer vies molt difícils per assolir aquest objectiu. Per cert dat de l'Arbret que hi ha; tangues??, je je
Vinga cuida't el dit de la ma

Jaumegrimp ha dit...

Una agulla molt maca i una via amb regust! ideal per a recuperar-se el dit Pere!!

PGB ha dit...

Oriol, jo m'haurè de fer un injert de dits biònics o algo per l'estil.

Joan, gràcies! A veure si ens veiem, que fa molt que no et veig el pèl... ;)

Mingo, hehehe són oracions tibetanes. Suposo que és la guirnalda que li faltava a l'arbret per acabar de quedar a joc amb la Om Mani Padme Hum...

Jaume, exactament!

lux ha dit...

Ei!!
Pere!
el que esta bé que t'estas posant al dia amb el blog....
(et faig el relleu)
Per cert encara que falta una fotico ;)))
Paciència i anar disfrutant de l'escalada tranquil.la!

Eduard ha dit...

Quina via més elegant l'Aresta Brucs!!! Està dissenyada especialment per gaudir de tot allò que envolta l'escalada i tot i ser una via molt fàcil, sempre que la repeteixo em deixa plenament satisfet!!

Avant!!

JAUME ORS ha dit...

... aquesta agulla té alguna cosa d´especial. Potser el que no m´agrada gaire és el ràpel pel derrera, l´accés un pel delicat !!!
Abraçades.