20.1.09

Ja he escalat a Siurana!

Ens llevem, esmorzem i just abans de marxar de Lo Refugi arriba el Kletterer. M'havia estat trucant però per aquells mons de Déu jo no tenia cobertura (aiiii el Garrafone). S'apunta amb nosaltres a Siurana i seguint els seus consells anem al sector del Corral Nou on hi ha varies vies de grau baix, bona roca i bon equipament.

  • Núm 6, V. L'Alba i jo començem per una via solitaria amb un parell de ressalts que li donen el grau. Ens sembla més fàcil i potser li donariem IV+ com a molt. La Muscul Musculman de Vilanova de Prades és més difícil, per exemple.

L'Alba encadenant el V i el V+ del mig

Els altres han estat fent les vies de V+ de més a l'esquerra i ens recomanen la del mig.

  • Núm 4, V+. Encadeno a vista tibant fort a la part de dalt, i és que no és pas fàcil!

D'allà ens desplaçem fins al final de tot del sector, on hi torna a haver 6ens. Allà el Marc s'ha endut un 6c al 2n intent després de que el Kletterer li montés. Hi ha força gent a la zona ocupant els 6a's així que ens en tornem cap a l'altre extrem amb l'Oriol i l'Ane.


El sector dret amb vies de V a 6c.
Un klettòrius-precarius encadenant el 6c de la zona.


Anem fins el sector que queda davant la timba i l'Oriol encadena a vista el primer 6a+ i el segon 6a. A mi el pati no em fa gaire gràcia i ens posem amb la primera en top-rope.

  • Núm 28, 6a+. Ens pensavem que era un 6a i surt bé fins als passos d'adherència de dalt. Em jinyo i faig un pas d'A0 a l'igual que l'Alba. Tal para cuál :P

L'Alba al començament del 6a+ i l'Oriol
encadenant el 6a que comparteix reunió


L'Oriol li fa uns pegues a la via núm 26 (6c) en top-rope però té una entrada prou bloquera i va gronxant-se per damunt de la timba (després ens explicaria que se l'ha arribat a treure, però com que no ho hem vist no ens ho creiem :P).


Començar a escalar amb pati dóna el seu rotllo...

Amb l'Alba decidim anar cap a l'altre sector on estarem més còmodes i tranquils. Allà l'Aleix s'acaba de treure a vista la núm 2 (6a+) i me la deixa amb les cintes posades.

  • Núm 2, 6a+. Bonica via amb un primer tram de tibar i un segon tram d'equilibri i preses romes. Encadeno a vista sota la mirada del Kletterer. Segur que m'ha transmès la màssima vibrazzione in the vertical!

Jo encadenant amb embergadura :P

Al baixar tb tinc la Núm 1 amb les cintes posades i després d'assegurar a l'Oriol i que m'expliquéssin bé on eren els cantos decideixo posar-m'hi de primer.


Oriol i Aleix al 6b.

  • Núm 1, 6b. Inici de regleta petitona, invertit, pas llarg per pillar canto, 3 remades i sortida roma. Com anell al dit, encadenada al flash!

Val a dir que aquestes dues vies (la núm 1 i núm 2) me les he apuntat amb un plus menys. Pel meu gust estan un pèl sobrecotades.

Abans de marxar anem a celebrar el encadenes del dia al bar, almenys Siurana no ens ha fotut la colleja de Vilanova de Prades... segurament hem escollit un bon sector per pujar una mica la moral ;)


Tres bloggers a la foto i 2 semblen sants
amb aquestes llums que tenen sobre el cap :P

14 comentaris:

Fernando ha dit...

Felicidades por el bautismo.
Es increible leer "me han parecido sobrecotadas", tal y como aprietan por alli el grado.
Salu2

PGB ha dit...

Ep Fernando, pel que em van dir, al Corral Nou el grau està una mica regalat... :P

Marieta ha dit...

aneu als "quintus" del canmelafots i en parlem jejejejeje

PGB ha dit...

Ok Marieta... ja em mentalitzaré que lleparé "cosa barbara"

Aleix ha dit...

Baixar un plus?? deixa't deixa't, si posa 6b és 6b! has de dir allò de "segurament és perquè son del meu estil i les he trobat més fàcils..."

Anònim ha dit...

Ya iba siendo hora ....!

Un dia d'aquests he d'anar al sector del costat, que encara no he visitat.

De fet, un dia d'aquests he d'anar al Síuran, ke lo tengo abandonaaaaao :(

PGB ha dit...

Aleix, jo me les apunto segons la impressió que em dónen. Si un 6a em sembla V+, doncs V+ que va a la llibreta, a l'inversa també :P
El grau no és inamovible i per mi una via pot ser X grau i per tu Y. Tots som diferents! :P
Bé... és la meva humble opinion.

Birdx, ja em val no haver baixat a Siurana mai en 4 anys de climbing eh? Però weno, ja ho hem solventat, ara a tornar-hi a pillar catxo i desmoralitzar-me amb els "quintus" de Canmelafots com diu la Marieta...

Anònim ha dit...

Heheh

Ei PGB...jo sóc del PARER DE LA MARIETA.

Tantmateix hi ha efectes ESTRANYS al CORRAL ( l'efecte erem nosaltres). Amb la LILA 8 inclosa ella) el sector 1.2 ens el vam polir ESCALFANT i al lorsai...bona timba eh? és guapo però ojo a entrar-hi...

Vam anar al sector ganso i al via 6 ( una coveta), no sé què passava però li vaig haver de fer MOLTS PEGUES...un bloquete que no em sortia...el 6c de la esquerra bé i aleshores a la dreta de tot uns 6b's llarguíssims i un 7a+ de pila que em va tombar...

Alguns em van semblar VIDILLA ( sector 1.2) I ALTRES DURILLOS...va com va!

dew bow, segueix apretant alpino ..i que TAL CANTAL?

Jaumegrimp ha dit...

Ep Pere! la constància dóna els seus fruits. ja veus 6b encadenat a Siurana!!! no el decotis que per decotar has d'haber fet la via a vista, si abans et canten els passos, a flash com bé dius, llavors potser per això t'ha semblat més fàcil...o bé, que t'estàs posant fort!!!
Ha continuar tibant i disfrutant, mica en mica ens vas posant al dia.

PGB ha dit...

TRanki tronki, jo tb opino que el grau a les vies de 6è estava "ample". Quina pintassa el tram ganso de 7ens!!! Vaya paredon més guapo :D

Jaume, és que en serio que no era 6b :P Jo penso que hi ha dos opcions de cotar, o a vista o havent-li tret tots els trucs a la via... Sabent la seqüencia s'havia d'apretar, però tant com a 6b no (no crec vaja :S)
Com va la teva recuperació?

Lai ha dit...

Jo igual, sóc de la opinió de l'Oriol i la marieta!
vam anar a siurana el cap de set de la ventada, per la zona del refu, l'antiga, i no vegis quines apretadeeeesssssss!!!! kina dosi d'humilitat q és Siurana!!! uff ufff això sí, són encadenes q no et deixen indiferent!es fan lluitar de valent!!i a més, hi ha VIES (en majúscules).
Tmb suposo q ajuda el fet q en gral la gent està + acostumada, o es porta més, l'escalada tipus rodellar.
Al corral no he estat, així q no sé.

Anònim ha dit...

De sants res d res!!! jajajaja

jclaramunt ha dit...

Encara no he estat a Siurana, cagundena!!! La veritat és que és un lloc que no tal sols m'he plantejat anar-hi perquè pensaba que no hi habia res per sota del 7a.
Felicitats per l'excurció i pels encadenaments!

Pekas ha dit...

Siurana mai deixa indiferent...
;-))
o t'agrada.. o reventes.. !!!!!!
:-)))))))))