5.1.09

Primera visita a Céllecs

Primera escalada de l'any i coneixo una escola nova: Céllecs.

Quedo de nou amb l'Aleix, que ell ja hi ha estat, i em guia pels laberíntics camins d'accés als sectors. Fa fred, així que anem directes a La Placa; on hi toca el sol i hi ha les vies més llargues de la zona per anar escalfant (gràcies gran jefe Mohawk per les suggerències!).

Com sempre, les primeres vies del dia em costen i la roca no l'acabo de trobar tant adherent com el sauló de Solius. De fet em fà com alèrgia fer-hi algun pas de fè... no obstant, encadeno totes les vies que provem a la primera i a vista:

  • Lopitekus, 4b. Diu la guia que és un diedre d'adherència que tothom ha de fer un cop a la vida... doncs és un bon reclam per començar! ;)

  • Peus peus, 4c. Una mica més difícil que l'anterior. Jo segueixo anant al meu ritme de cargol i en canvi l'Aleix em fa una demo de confiança en l'adherència local i velocitat. Ambdos encadenem.

La placa amb les seves 4 vies.
Si fos Banyadores n'hi haurien 17!!!! ;P


  • Mocs de gos, 5a. Aquí ja hi ha més guassa, sobretot a la part final! Per sort un és llarg i arriba just al canto salvador -no exempt de patiment-. Torna a sortir a la primera al meu ritme slow-down.

  • Tos de gos, 5b. Aquesta via ja no té tantes regletes com les anteriors, és més fineta i potser la que se m'ha donat millor de La Placa, suposo que degut al bon escalfament realitzat.

Amb aquestes vies fetes mirem les de més a la dreta on hi ha uns nois escalant-hi, però al veure que l'única diferència amb les vies anteriors és un pas a bloc a l'entrada, decidim canviar de sector.

Baixem tot xino-xano cap al sector Minguet, on desitjem que encara hi toqui el sol... però no! Toca escalar a l'ombra gelant-nos de fred. Almenys les vies, malgrat ser curtes, són intenses i t'escalfen mentre les escales!

Començem per la més assequible de la zona per anar pujant de grau successivament:

  • Diedre minguet, 5c. A vista tot i que m'he de remirar el pas de passar-me al diedre pq no llegeixo bé la seqüencia de regletes de la dreta. L'Aleix també li posa el rotpunkt.

  • Minguet, 6a+. Intento atacar-la a vista pels passos d'adherència/equilibri de sota però em patina un peu. Mi torno a posar repetint la seqüencia de peus que seguia i em trobo ja a sota els passos de desplom. Impresiona més de lo que és, tot i que cal trobar la bona posició. Encadenada al segon tiento! L'Aleix ho intenta per abaix però desisteix i prefereix apuntar-se-la entrant-hi per l'esquerra, rebaixant el grau a V+.

L'Aleix afrontant els últims passos

Animat per l'encadenament provo un l'altre sis-a de la zona:

  • Menstruacio frustrada, 6a/6a+. Vaig a vista i també acabo encadenant, tot i que m'he vist a punt de volar quan pujava peus abans d'agafar els cantos laterals de l'esquerra. Tot i així he apretat fort i he arribat a la cadena! Bé! L'Aleix no té tanta sort com jo (segurament s'ha gelat mentre m'assegurava), però la monta amb una sola relliscada.

Jo ben content després d'encadenar-la! :D

Finalment, aprofitem que li hem deixat el top-rope posat a la via que ens queda entremig de les últimes dues per acabar de rematar el dia:
  • 38 Tacos, 6b. Primer s'hi posa l'Aleix, que ja està més calent. Però no hi ha manera. Jo vaig darrera (gelat com un pingüí) i les mans i dits em fan molt mal a la que els intento encaixonar a la fissura. Supero algun pas en A0 per acabar de desmontar-la i plegar, que és tard i m'esperen!

L'aleix arribant al bombo

No està malament, primera visita a Céllecs i una pila d'encadenaments al sarró :)
L'escola m'ha acabat de convéncer més a la que hem baixat al Minguet, caldrà tornar-hi i seguir intentant pujar per aquests tsunamis equipats que tenen pel Maresme ;P hehehe!

9 comentaris:

Jordi ha dit...

Oh! El proper cop que t'hi acostis has de tastar la Sobregan i si et queda curta provar la Ninota :D

Marieta ha dit...

uoooo...vas amb texans, ets un tio fashion. XD

Mohawk ha dit...

Doncs si, no deixis de provar la Sobregan, és un clàssic de la zona. La Ninota ja és una mica més xunga...

Ah! I recorda que a la primavera em deus una visita a Can Bronx! (L'únic sector de Cèllecs on no s'ha d'utilitzar l'adherència!)

A tibar-li!

PGB ha dit...

Jordi, home.. si realment sobra ganda la provaré! Ara no tinc les ressenyes a mà i no puc veure si m'esteu prenent el pèl o no xD

Marieta, texans i gorrito! Més fashion que jo (i despistat, pq em vaig deixar tota la roba muntanyil a casa) no hi ha ningú!

Mohawk, a la primavera hi anem. Esto es el Bronx! APM dixit.

TRanki ha dit...

heheh..PERE t'estàs tornant un POLIVALENT de l'òstia..gel, bis guay, esportiva i ara MARESMISME!

ets un JUBER! Te falta el psicibloc i ja tens el dostorat bowwww!

Mus veiem...

PGB ha dit...

Oriol, aquest estiu a veure si fem una sortideta a Mallorca, però abans preparem la psike a Tossa ;)

Salutten bow!

Mingo ha dit...

Ei Pere així que has vingut a provar el granit del Maresme. Amb fred, algunes vies com la menstruació fustrada quin mal als dits. La sobregan com diuen els col.legues està força bé.

Anònim ha dit...

Cellecs no està malament, llàstima que a les vies els hi faltin alguns metres més de llargada... res no és perfecte.

Vagi bé i a tibar fort!

jclaramunt ha dit...

Ei Pere!
A mi em va costar aquesta roca del Maresme, estic massa aconglomerat! Ara! hi ha vies molt maques!