15.5.06

El Diafragma

Seguint amb el recull de ressenyes de zones d'escalada esportiva de Sant Llorenç del Munt, aquesta vegada li ha tocat al Diafragma.

Per arribar-hi, un cop hem deixat el cotxe al parking de Can Pobla i ja estem fent el camí normal de pujar a La Mola, les parets ens queden just al davant. La opció més ràpida és: passada la porta metàlica que hi ha un cop hem deixat Can Pobla enrera, girar immediatament a l'esquerra i seguir un corriol que ens porta cap a la Cova del Frare passant per el Castell Nou, però el podem deixar a la que veiem un caminet que va direcció a les parets una mica abans d'aquest bloc.
L'altre opció és seguir recte passada la porta metàlica i arribar al Diafragma per l'extrem de la Roca Foradada.



Es tracta d'una paret de roca "conglocalcària" que va des de la Cova del Frare fins a la Roca Foradada de Can Pobla. L'alçada de les vies és variable, amb una corda de 60m fem de sobres ja que trobarem vies tant de 10m com vies de més de 20m. L'equipament també és variable però força bo a totes les vies, spits i parabolts. Les reunions són de cadena amb anella, dos parabolts (o spits) amb anella i també alguna cadena amb mosquetó.

L'orientació de la paret és cara Oest, per tant tindrem sol a partir del migdia i ombra durant el matí (ideal matins d'estiu). Els peus de via són còmodes i força frescos degut a la vegetació.

Aprofitant la visita recent a la Punta d'en Serreta, m'he currat unes ressenyes més noves de les que ja tenia. He dividit el Diafragma en 4 sectors: el de més aprop a la Cova del Frare, el central, el de la Roca foradada i el del Castell Nou. Aquest últim, és una mena de bloc alt que segurament s'hagués usat com a trinxera o niu d'ametralladores durant la guerra civil. Si es mira bé, té unes 3 vies equipades amb burils molt molt vells, seria interessant un re-equipament o provar de top-ropejarles per veure què tal :)


Sector de la Cova del frare:

Sector central:

Sector de la Roca Foradada:

Comentar que fa un any o així vaig enviar les ressenyes "originals" del Diafragma juntament amb d'altres que vaig fer/recopilar a www.ressenya.net amb el permís de l'autor que també és equipador/re-equipador de la zona. Us copio un tros del seu e-mail:

El diafragma és un racó tranquil, espero que publicar aquestes ressenyes no ho transformi massa. Sempre he preferit que la difussió de sectors com aquest fós de boca orella, però tampoc m'oposo a utilitzar internet, ja que és un mitjà que jo mateix utilitzo per trobar info d'altres zones. La pàgina de ressenya.net m'agrada força, felicita'ls de part meva s'ho curren molt.

Espero que hagis pogut gaudir escalant al Diafragma ja que es un sector mig oblidat al qual he dedicat bastant temps i esforç equipant o reequipant vies pq estiguin + o - decents.

Gracies per l'esforç Marcel, el Diafragma és un dels sectors on he disfrutat més de Sant Llorenç! I a vosaltres; sigueu respectuosos amb la zona, emporteu-vos les deixalles i les colilles, i gràcies per disfrutar escalant aquí i no haver deixat rastre del vostre pas (com deia en Pere Books).

8 comentaris:

Mohawk ha dit...

Impecable, com sempre ;)

ivanG ha dit...

Que dir que no t'hagin dit!! super currat!!!!

tinkpor ha dit...

Gràcies per la currada, segur que abans o desprès puc anar a visitar aquestes zones i amb aquestes ressenyes, ja nomès em faltarà poder enfilar-me per les víes.

Anònim ha dit...

com tho curres peritu!! només llegir-ho... t venen unes ganes dnfilarte a akestes parets... a veure kan mhi portes! :P

Anònim ha dit...

Bones!
Merci per les ressenyes abans de res! M'hi he passat i alguna via es força xula. Una pregunteta, algú ha provat la vía num. 7 del diafragma central? No hi ha grau ni nom a la ressenya. A veure si algu en pot proposar grau...
Merci!

PGB ha dit...

bones litus!
En Mohawk la va provar i va cotar-la de 6b. També mencionar que la reunió és d'un sol espit amb anella... força precari :S

Anònim ha dit...

Molt bona pàgina y fantastic el recull que has fet de sant llorenç. felicitats.

Avui he anat al diafragma i he vist que han equipat una via nova al costat de la via batvia dreta, la via número 6 del sector central. Algú sap quin grau té?

Moltes gràcies i a tibar-li!!

Anònim ha dit...

Ahir vaig provar la nova via al costat dret de les Batvies, una placa encara verge que tenia mirada. La via surt 6a+/6b però l'entrada és "guarrilla", crec que estaria bé picar un cantillo al podrit per entrar més a gust a la roca bona (sobretot per als baixets). Si l'equipador es passa per aquí i li ha posat nom que ens el faci saber (als rom-àntics ens agrada més que les linies tinguin nom, més que no pas grau), aquesta petició és extensible als equipadors d'altres vies que un bon dia van apareixer en aquest tranquil racó de St Llorenç sense més pretensions ...
segur que en PGB es suma a la meva petició per completar les seves currades ressenyes