7.5.09

Primeres afternoon sessions del 2009 a Santllors

Divendres 27 de Març vam pujar amb l'Aleix i el Marc a les Gaites.

L'Aleix va tornar a calçar-se els gats després d'un parón de 2 setmanes i va fer-li un primer pegue a la Súper cucona. Un 6a clàssic de les Gaites amb assegurances justes (5+R) que protegeixen els passos més complicats dels seus 20m. Amb les cintes posades vaig intentar-ho jo també.

  • Súper cucona, 6a. Comença amb presa no gaire bona i polida, a la segona xapa li apreto i en surto airós, descanso a la feixa mentre em decideixo a encarar la fisura final, poc a poc i complicant-me la vida en algun xapatge, degut a la distància entre xapes, arribo a la cadena amb un somriure :) Feia molts anys que la tenia pendent i encara no havia trobat el moment per tornar-hi!
Animats per l'encadene, el Marc es monta la Vertical Extrem, un antic 6b més complicat que el 6b+ de la seva esquerra. Amb la nova revisió ha quedat de 6c però això ho sabriem més tard.
El Marc li fa un bon intent de primer però hi ha un parell de passos molt llargs a baix que el tomben. Jo m'hi poso en top-rope i al loro que no estamos tan mal! No controlo els passos de baix encara, són durs... però estudiant-los bé pot sortir! La part de dalt és un V+ finet de continuïtat amb un sol pas més dur de tibar-li més.


El divendres 24 d'Abril quedo amb el Marc per anar per Santllors però els dos tenim propostes diferents, que si quedarnos al Diafragma, que si als Diedres... al final el convenço per anar al Gruyere, ja que ell encara té 6c's per fer i jo tinc molta feina a la part dreta.

Al arribar-hi, algunes vies gotejen però les que volem provar estàn aparentment seques, així que el Marc escull la Fes-te'n un fes-t'ho, un 6c+ clàssic de la zona. Abans però, per escalfar farà l'Hemisferi Nord (com li he proposat) i així jo ja hi tinc les cintes posades per provar-la.

No sè que li passa al bou però avui no té el dia, l'acaba muntant renegant a dalt... al baixar m'explica que està tota la sortida mullada i que fa força yuyu. Dubto al principi, però tiro la corda avall i m'hi poso de primer.

  • Hemisferi nord, 6a+. Té entrada comuna amb la Punt Vermell, llavors flanqueja a dretes força metres sense assegurar, molt fàcil, per pujar paral·lela al diedre de la Punt Vermell per una placa. El primer pas difícil el faig més tranquil ja que degut a la meva embergadura el xapo d'un invertit bastant bo. Cap a mitja via el fred ja es nota i perdo sensibilitat a les mans, per sort els cantos son bons i no me'n vaig avall. Arribats a la placa roma de dalt de tot pateixo i maleeixo l'aigua, però poc a poc i bona lletra (i tibant de roms molls) acabo encadenant un dels meus molts projectes del Gruyere. Un de menys! ;D
Vist el panorama, passem de fer cap més via allà, ja que les altres sortides encara estaven més molles que la de l'Hemisferi nord, així que reculem i optem per anar al sol del Diafragma, allà ens trobem amb el Marcel i l'Anna que hi porten tota la tarda escalant-hi. Xerrem uns minuts i anem al projecte del Marc, la Dolça despedida. Un 6c+ de 4 xapes a bloc. Fa un primer intent i no surt, l'acaba de muntar i es queda amb els passos. Llavors és el meu torn per seguir fent els deures, i em poso a la Batvia Esquerra i a la 3ra xapa em penjo. M'ha passat el de sempre, els peus se'm queden avall i no veig on són els forats per posar-los :\
Tornem a la Dolça despedida i casum dena, tampoc hi ha sort! Una caiguda fent el flanqueig a dretes li espatlla el rotpunkt. I si proves per l'esperó, bou?
Ara si... 2n i últim intent a la Batvia esquerra... i ara amb les cintes posades i sabent on son els cantos.

  • Batvia esquerra, 6a. No té més secret que no entretenir-se i no deixar-se els peus avall (almenys jo, que sóc força alt). La via és pilosa i de canto petit. Però en aquest 2n intent acaba caient.

Ja començo a enfilar els vells projectes! :D

4 comentaris:

Pietro ha dit...

Felicitats pels encadenes Pere. Comences bé les tardes a Santllors!

TRanki ha dit...

hehehe...ja he vist l'expressió AFTERNOON SESSIONS a dos blogs..que cundaaaaaaaa! ( no per l'expressió sinó pel phanatismus...

Felicitats per la HEMSFERI BOW...PGB, t'infravalores tiu...pots amb vies com aquestes i mooooolt més...tibalíííi !!!!

Vinga va..com a projecte del MAIG què tal el 6c del gruyere ( el que acaba a la caden al costat del 7b+ de la dreta de tot...!!! mArca'l assaja'l i prova'l...la pots er FIHOOOOOOOO!!!!


a muerteeeee!

PD: A la tarda, a TORROWELLA, s'hi esta de puta mare...ALLÂ no pots deixar de provar AISIDIUSÏ...el 6b que us vaig deixar..esta cosidíssim, hi ha mnolt e canto i la LILa ja l'ha fet al flaix...a la dreta hi ha un IV+ i un V+ on l'Alba flutarà...el V+ sembla difícil però només és corogràfic, de veure el mèthod a dalt...molt bonic!!!

Ja tardessssss!

PGB ha dit...

Merci Pietro! Sisi, d'aqui una setmana estic per anar-hi cada tarda a mort! :D

TRanki!!! Afternoon sessions 4ever! ;)
La Hemisferi la vaig recordar bastant dura per mi el dia que la vaig provar fa 2 estius (el passat vaig estar lesionat), em vaig sorprendre que em sortís al primer tiento! De moment, abans de la Parèntesis, em posaré amb tots els 6b's d'allà a la dreta i si surten, a per la Parèntesis fins dalt! :D
M'apunto lo del Cau del duc! Tot i que no sé si a l'Alba li ve de gust tornar a fotre aquella aproximació mortífera! hehehe L'Aisidiusï està a la llista! :)

jclaramunt ha dit...

Eiii, ja veig que t'estàs posant al dia!!!
Jo tot just he pogut fer-ne una d'Afternoon session i va set a Calders, on vaig pillar d valent!
Si en fas alguna altra enviem un sms que potser m'apunto...
Salut!