1.5.09

Bastiments 2009

Quan semblava que la temporada d'ski de muntanya ja començava a minvar, el mal temps de Setmana Santa, convertit en nevades al pirineu, allarguen la temporada d'aquest esport.

Així que l'únic dia de bon temps de la setmana de vacances que m'havia agafat per Setmana Santa va ser el dijous 9 d'Abril i cap al Bastiments amb gent de La Bisbal.

Era el primer cop que feia aquest cim i tot i ser fàcil i ràpid, et deixa ben satisfet.

Tot just sortir del pàrking ja tens una bona remuntada per les pistes de l'estació de Vallter2000 que et posen a to. Un cop deixem enrera el Gra de Fajol gran, ens desviem a l'esquerra, per sota les seva pendent, per anar a buscar el Coll de la Marrana (a sota). El vem trobar en molt bones condicions i gens encornisat.



Des d'allà només cal anar a buscar la pala del Bastiments per la seva esquerra on fent poques però llargues i interminables zetes arribarem al cim.


El dia va ser radiant i hi havia unes vistes a tot el pirineu Oriental guapissimes, com ja es veu a la foto de cim amb el Marc on hi ha una esplèndida estampa del massís del Canigó.

Al baixar per la pala vam disfrutar com camells tot i que la neu ja estava tova. Un cop feta, vam decidir tirar-nos per una canal on girar ja costava més, a part que a cada gir tiravem bons blocs de neu rodolant avall...



Un cop a baix, només ens quedava una rapidíssima i disfrutona baixada per les pistes de l'estació i cap al cotxe! Va ser un matí molt ben aprofitat amb en Pere, en Marc i en Villo, 3 esquiadors Bisbalencs.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Ei, Pere, mica a mica vas acumulant experiència d'esquí! Aquests llocs amb pistes d'esquí, ara a la baixada la neu ja comença a ser massa pesada, no?

PGB ha dit...

Si Joan, aquell dia a la baixada encara vam disfrutar força. Aquest cap de setmana en canvi va ser una bona matxacada! :P